bart87 pisze:Lokator14 pisze:Wie ktoś może jaka firma zakładała okna w budynku inwestycyjnym nr 8? Potrzebuję do nich nr kontaktowy. Jedno z okien po zewnętrznej stronie ma ślady po taśmie. Kierownik budowy stwierdził żebyśmy odebrali mieszkanie i kontaktowali się później z firmą która okna zakładała celem powołania komisji. Niby ta firma byłaby odpowiedzialna za usunięcie usterki. Miał ktoś podobną sytuację? Chciałem porozmawiać bezpośrednio z tą firmą i dowiedzieć się jak oni to widzą.
Wydaje mi się, że w protokole odbioru należało zanotować to jako "do poprawki". Wtedy miałbyś podkładkę. Ja miałem niewielkie rysy na 3 szybach od zewnątrz i wszystkie 3 okna zostały wymienione na nowe. Do tego kilka drobnych innych usterek. To co w protokole naprawiliby Ci pewnie do 2tygodni, a tak nie życzę Ci ale będziesz się sam bujał z firmami zewnętrznymi.
U mnie wszystko szło przez kierownika budowy i interweniuj u niego. W końcu on budował, a nie ty.
A tak na koniec wszystkim kupującym zalecam wcześniejsze wizyty w swoim mieszkaniu w trakcie budowy i stały nadzór nad kolejnymi etapami prac. Wtedy jest szansa na eliminowanie usterek na bieżąco.
Odbiór mamy 17 października. 29 września byliśmy na mieszkaniu i znaleźliśmy kilka rzeczy do poprawki. Dzisiaj ponownie odwiedziliśmy nasze mieszkanie, no i zostały ślady taśmy na oknach. Zostanie to zaznaczone przy odbiorze mieszkania. Tylko co dalej? Ile czekałeś na wymianę okien u siebie?