[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: Lokator14 » 13 paź 2016, 14:41

bart87 pisze:
Lokator14 pisze:Wie ktoś może jaka firma zakładała okna w budynku inwestycyjnym nr 8? Potrzebuję do nich nr kontaktowy. Jedno z okien po zewnętrznej stronie ma ślady po taśmie. Kierownik budowy stwierdził żebyśmy odebrali mieszkanie i kontaktowali się później z firmą która okna zakładała celem powołania komisji. Niby ta firma byłaby odpowiedzialna za usunięcie usterki. Miał ktoś podobną sytuację? Chciałem porozmawiać bezpośrednio z tą firmą i dowiedzieć się jak oni to widzą.

Wydaje mi się, że w protokole odbioru należało zanotować to jako "do poprawki". Wtedy miałbyś podkładkę. Ja miałem niewielkie rysy na 3 szybach od zewnątrz i wszystkie 3 okna zostały wymienione na nowe. Do tego kilka drobnych innych usterek. To co w protokole naprawiliby Ci pewnie do 2tygodni, a tak nie życzę Ci ale będziesz się sam bujał z firmami zewnętrznymi.
U mnie wszystko szło przez kierownika budowy i interweniuj u niego. W końcu on budował, a nie ty.
A tak na koniec wszystkim kupującym zalecam wcześniejsze wizyty w swoim mieszkaniu w trakcie budowy i stały nadzór nad kolejnymi etapami prac. Wtedy jest szansa na eliminowanie usterek na bieżąco.

Odbiór mamy 17 października. 29 września byliśmy na mieszkaniu i znaleźliśmy kilka rzeczy do poprawki. Dzisiaj ponownie odwiedziliśmy nasze mieszkanie, no i zostały ślady taśmy na oknach. Zostanie to zaznaczone przy odbiorze mieszkania. Tylko co dalej? Ile czekałeś na wymianę okien u siebie?
Lokator14
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 25 wrz 2016, 13:40

Postautor: bart87 » 14 paź 2016, 12:44

Santinel pisze:
Na jakim etapie budowy można odwiedzić mieszkanie i jak to załatwić?

Warto próbować co jakiś czas, wiadomo że nie codziennie bo każdy ma co innego na głowie. Pogadać z kierownikami, lub ochroniarzem jak już blok jest zamknięty. Wszystko zależy od ich zgody. Z doświadczenia wiem że się udaje jak jest trochę luźniej na budowie i nie zwali się tam nagle 20 osób chcących oglądać. Tylko nie pchaj się na siłę jak będą trwać grubsze roboty.

Lokator14 pisze:
Odbiór mamy 17 października. 29 września byliśmy na mieszkaniu i znaleźliśmy kilka rzeczy do poprawki. Dzisiaj ponownie odwiedziliśmy nasze mieszkanie, no i zostały ślady taśmy na oknach. Zostanie to zaznaczone przy odbiorze mieszkania. Tylko co dalej? Ile czekałeś na wymianę okien u siebie?

U mnie w protokole było zaznaczone 14 dni na usunięcie usterek i w takim terminie zostało wszystko bez problemów załatwione.
bart87
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 sie 2016, 14:27

Postautor: Paulo89 » 14 paź 2016, 18:48

u mnie w protokole też było 14 dni na poprawki a minęło już 3 miesiące i poprawki nie zostały zrobione :P
Paulo89
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 05 mar 2016, 13:33

Postautor: swiezak » 21 paź 2016, 14:58

mam pytanie odnosnie odbioru mieszkan w bloku przy Odrzykonskiej 7 dzwonili do was z administarcji czy sami sie z nimi kontaktowaliscie zeby uzgodnic termin ?
swiezak
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 07 mar 2016, 8:13

Postautor: tensor.fasciae.latae » 22 paź 2016, 19:03

Nie dzwonili. Trzeba telefonicznie umówić się z inspektorem panem Majchrowiczem.
tensor.fasciae.latae
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 10 lip 2016, 19:32

Postautor: Piotr007 » 25 paź 2016, 13:04

Czy ktoś z Was ma więdzę, dlaczego na budowie bloków 11,12,13,14 tak mało się dzieje? Byłem dziś na budowie, ładna pogoda a tam plącze się kilku pracowników z jakimiś deskami.
Piotr007
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 21 sie 2016, 19:50

Postautor: madlen » 26 paź 2016, 20:36

bo mają czas? oddanie mieszkania dopiero grudzien 2018... jak byłam z msc temu i ostatnio pare dni temu to zmieniło się to ze mam już prąd robiony na mieszkaniu. pomalutku do przodu ;)
madlen
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 18 sie 2016, 18:41

Postautor: Santinel » 26 paź 2016, 22:25

madlen pisze:bo mają czas? oddanie mieszkania dopiero grudzien 2018... jak byłam z msc temu i ostatnio pare dni temu to zmieniło się to ze mam już prąd robiony na mieszkaniu. pomalutku do przodu ;)

Grudzień? O którym bloku piszesz? Z tego co wiem to termin oddania tych czterech bloków to czerwiec 2018. W tablicy informacyjnej wynika, że prace firmy budującej mają zakończyć się w marcu 2018.

A tak na marginesie to twierdzenie, że mają czas to nic nie robią jest trochę przestarzałe, bo może tak było 20 lat temu, kiedy budowały Państwowe Spółdzielnie. Dziś czas to pieniądz. Nie pracują nie zarabiają.
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 19:45

Postautor: JanzRzeszowa » 27 paź 2016, 8:28

Santinel pisze:
madlen pisze:bo mają czas? oddanie mieszkania dopiero grudzien 2018... jak byłam z msc temu i ostatnio pare dni temu to zmieniło się to ze mam już prąd robiony na mieszkaniu. pomalutku do przodu ;)

Grudzień? O którym bloku piszesz? Z tego co wiem to termin oddania tych czterech bloków to czerwiec 2018. W tablicy informacyjnej wynika, że prace firmy budującej mają zakończyć się w marcu 2018.

A tak na marginesie to twierdzenie, że mają czas to nic nie robią jest trochę przestarzałe, bo może tak było 20 lat temu, kiedy budowały Państwowe Spółdzielnie. Dziś czas to pieniądz. Nie pracują nie zarabiają.

Rzeczywiście od paru dni się mało dzieje na tych nowych blokach, potwierdzam. Czyżby jakieś problemy z płatnościami? Bo Adma buduje swoje 7-piętrowce, a i powoli zabierają się do galerii.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: Rolf » 27 paź 2016, 9:24

Ciekawe skąd takie różnice w terminie oddania bloków 11,12,13,14 i 7p Admy?
W blokach 11,12,13,14 tak jak piszecie jest to czerwiec 2018 a bloki 7p Admy mają być oddane do końca maja 2017 czyli ponad rok różnicy, a można powiedzieć że są obecnie w zbliżonym stanie budowy.
Rolf
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 25 maja 2016, 12:45

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa