[Al. Sikorskiego] Osiedle Sikorskiego (BOZ Developmnet)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [Al. Sikorskiego] Osiedle Sikorskiego (BOZ Developmnet)

Postautor: teddy58 » 10 paź 2016, 18:10

Mieszkaniec pisze:A czy jest tu ktos, kto nie "goni" z wprowadzeniem/wykonczeniem sie tak jak ja :) ;)

Ja nie gonię, mam czas ale jak widzę to morze niekompetencji.... to się czasami nóż w kieszeni otwiera. Mam wrażenie, że fajnie się im w tym biurze developerskim pracowało przez cału rok, bo ta praca była czysto wirtualna. Trochę telefonów, pojechać w teren i jest fajnie. Teraz, gdy oddaje się na raz prawie 80 mieszkań i każdy ma jakąś sprawę to widać jak kiepsko działają. Najlepszą metodą jest powiedzenie "za dwa dni" na wszystkie tematy i nie można sie o nic doprosić. Sprawa kończenia drogi, którą zaskoczyły ulewy w to piękne lato, wypełnione urlopami pana z PGE i innymi nie dającymi się przewidzieć zjawiskami przyrody to tylko wierzchołek góry, która rozwaliła Titanica.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2016, 20:19 przez teddy58, łącznie zmieniany 1 raz
teddy58
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 09 gru 2015, 19:27

Postautor: kicajrze » 10 paź 2016, 19:57

Sąsiadka pisze:Czy ktoś ma informacje na temat podłączenia gazu? Podpisałam dziś umowę w gazowni, ale tam się dowiedziałam, że jeszcze nie wszystko jest zamknięte z oddaniem gazu, jak to Pan ujął "osiedle nie jest zagazowane". Pani z działu technicznego umiała tylko powiedzieć może w tym tygodniu.
Czy ktoś wie może coś więcej?

Ja podpisywałem w piątek. Pan mi powiedział to samo. Powiedział że od wpłynięcia dokumentów od developera do gazowni PGNiG ma czas 14 dni na rozpatrzenie sprawy. Oczywiście może to nastąpić wcześniej niż te 14 dni. Trzeba tam dzwonić i się dowiadywać. No i jak nastąpi ten czas to się umówić na montaż :P
Niestety nic nie przyśpieszymy. Ja mam montaż licznika prądu w piątek a po weekendzie wchodzę coś wreszcie robić. Jak mi założą licznik gazowy to dodatkowo zacznę grzać i tyle..
kicajrze
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 mar 2016, 18:35

Postautor: Sąsiadka » 12 paź 2016, 12:13

Ponoć zagazowanie osiedla ma być jutro - w czwartek.
Sąsiadka
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 19 wrz 2016, 12:52

Postautor: dzystek » 13 paź 2016, 20:00

nie ma szans na gaz w tym tygodniu - taką informację uzyskałem w gazowni
dzystek
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 27 lip 2016, 15:41

Postautor: Mieszkaniec » 13 paź 2016, 20:58

No to ciekawie się zaczyna robić ;)

A jak wygląda to "odebranie kluczy"? Jaki dok uzyskuję? Kiedy przewidywane jest spotkanie (końcowe) u notariusza? Czy "załatwianie" sobie gazu dopiero po notariuszu czy po odebraniu kluczy?
Mieszkaniec
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 07 gru 2015, 21:33

Postautor: kicajrze » 14 paź 2016, 6:43

nie będzie gazu bo dokumenty w PGNiG zaginęły i BOZ musiał składać je jeszcze raz....masakra....
Mi podłączyli licznik z prądem- jeden kontakt nie działa, jeden kabel urwany od kostki, na dwóch kablach wychodzących ze ścian brak prądu no i światło i prąd jest w komórce lokatorskiej...u sąsiada....no i włącznik światła na klatce schodowej uruchamia światło na 1 sekundę (dosłownie z zegarkiem w ręku..)kierownik wyskoczył do mnie "elektryk chodził i się do was nie dostał boście sobie drzwi zamknęli na klucz.." ja mu że sam gadał że jeden klucz został przecież u nich więc mogli sobie otworzyć...to się przymknął....poza tym wczoraj patrzyłem na mój projekt łazienki, weryfikowałem go sobie na miejscu...jakiś matołek tak mi umiejscowił odpływ kibla (i podejrzewam że jest tak w całym pionie) że albo pralkę postawię...chyba na korytarzu, więc zapraszam na blokowe pranie!! :D ...albo będę musiał przesuwać odpływ....no i zawór doprowadzający wodę do spłuczki oddalony jest od odpływu dobre 20 cm...ogólnie powoli zaczyna mnie to wszystkie wkur....a to dopiero początek...aha no i otwory na drzwi wewnętrzne do pomieszczeń za niskie...będę musiał kuć...
Ostatnio zmieniony 14 paź 2016, 7:22 przez kicajrze, łącznie zmieniany 1 raz
kicajrze
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: jus407 » 14 paź 2016, 7:05

Witam,
Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w inwestycji nr 2 ale czytając ostatnie wpisy zastanawiam się czy warto... mam kilka pytań dotyczących terminów czy te z umowy rezerwacyjnej były inne niż na wstępnej umowie rezerwacyjnej i jak bardzo różniły się od tych rzeczywistych? Czy ktoś z was pytal/wie co z sadiednimi dzialkami?tymi za już istniejecymi blokami plus za inwestycja nr 2? Z góry dziękuje za odpowiedz
jus407
Świeżak

Na forum od: 14 paź 2016, 6:57

Postautor: kicajrze » 14 paź 2016, 7:13

A no i zapomniałem, na regulację okien, żeby ktoś się ze mną skontaktował i umówił, czekam około tygodnia...a co do gazu to nawet jak zagazują piony i zamontują liczniki to, dostałem info, że pierwsze uruchomienie pieca dopiero po ułożeniu płytek w łazience...więc jak jakiś fachowiec co Wam coś będzie robił a zajdzie Wam za skórę to warto go tam zostawić żeby przymarzł do kibla montując go, akurat zima idzie :D :P
kicajrze
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: Sąsiadka » 14 paź 2016, 9:22

Z dokumentami się zgadza. Zaginęły w archiwum gazowni. We wtorek zostały złożone nowe. Dziś dostałam informację że zagazowanie jest możliwe dziś, ale mam poczekać jeszcze na potwierdzenie.
Co do okien, to dwa tygodnie idzie do mnie gość żeby zamontować wywietrzniki, bo wiatr aż swiszczy.
Sąsiadka
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 19 wrz 2016, 12:52

Postautor: teddy58 » 14 paź 2016, 14:31

Sąsiadka pisze:Z dokumentami się zgadza.

Rzeczywiście wierzycie w to, że firmie PGNiG mogą sobie ot tak zginąć dokumenty? Przecież za to jest kryminał, na dodatek nie moglibyśmy podpisywać umów. A przecież podpisaliśmy, na dodatek figurujemy w komputerowym systemie PGNiG już trochę czasu. Fajne te zbiegi okoliczności (pan w PGE na urlopie - jakby nie było delegacji obowiązków-, w mrocznych archiwach PGNiG giną dokumenty). Niedługo będzie można fabułę na ten temat nakręcić.Akurat z terminami mi tam rybka ale po co takie bajki przetwarzać
teddy58
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 09 gru 2015, 19:27

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane