[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: bart87 » 05 paź 2016, 12:32

Sindus pisze:
swiety pisze:
Sindus pisze:Plan masz dobry,ale to co zaznaczyłeś na czerwono to tereny bagniste,podmokłe i potok Przyrwa.Teren jest tam nie zabudowany ,gdyż tędy przechodzą cieki wodne z pobliskich górek.

To nie mój plan tylko miasta. Teren jest przeznaczony pod przedłużenie Wyzwolenia. Potok, podmokły teren? Co to za problem? Mamy XXI wiek.

Polecam zapoznać się z planami : http://i.imgur.com/EehCto4.jpg

Dokładnie XXI wiek ;) ...niech budują.Która to ta droga?Na zielono zaznaczona? Obrazek

Gdzieś widziałem plan przedłużenia odcinka drogi biegnącej koło przedszkola i żłobka w kierunku Staroniwskiej. (aktualnie odcinek biegnie tutaj: https://www.google.pl/maps/@50.0439492,21.954635,3a,75y,185.72h,88.8t/data=!3m6!1e1!3m4!1ss_4yxqPjBm_V45jRPoGBJQ!2e0!7i13312!8i6656)

Gdyby połączyli ją z ulicą Słoneczny Stok to wiele by się nie zmieniło ale przedłużenie aż do Staroniwskiej może już coś...
bart87
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 sie 2016, 14:27

Postautor: nyala » 05 paź 2016, 14:23

W planach graficznych jest taka droga, która łączy Dębicką i Staroniwską, ale nie wiadomo czy i kiedy będzie zbudowana. Na razie szukają wykonawcy połączenia Krośnieńskiej z Ustrzycką:
http://bip.erzeszow.pl/zamowienia-publiczne/zamowienia-publiczne-jednostek-organizacyjnych-miasta/powyzej-30-000-euro/mzd/zamowienia-aktualne/23469,budowa-publicznej-drogi-gminnej-laczacej-ul-krosnienska-z-ul-ustrzycka.html

Aczkolwiek, ten odcinek powinien stanowić fragment zaznaczonej poniżej na zielono drogi łaczącej właśnie Dębicką i Staroniwską:
Obrazek
nyala
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 paź 2015, 11:11

Postautor: JanzRzeszowa » 06 paź 2016, 8:58

Nie będzie nowej drogi południkowej Dębicka-Słoneczny Stok, ponieważ istnieje prawie w tym samym śladzie droga Pańska i z jej poszerzeniem, właściwie nie będzie problemów, oprócz kawałka ok 200-300 m od strony Dębickiej(a jest już zrobiony nowy mostek i poszerzenie od Debickiej do mostu na Przyrwie. Na zebraniu Ferenc i przew. rady mówili że jest tam jeden gospodarz który torpeduje to poszerzenie i jest kilka protestów ogólnie.
Ale do rzeczy-Pańska ma być docelowo południkową osią komunikacyjną dla części naszego osiedla i połączeniem Przybyszówka-Kielanówka. Osiedle właśnie w tym i zachodnim kierunku ma się poszerzać, bo na północ nie ma gdzie.
Za 1,5 roku będzie taka sytuacja, że jak nie będzie poszerzonej Pańskiej i przebicia do niej od strony pętli i nowej galerii, to setki samochodów będziemy mieli na Żmigrodzkiej. Mało tego, mieszkańcy wiejskiej części Przybyszówki zrezygnują z jazdy, z centrum Dębicką (z pracy czy szkoły), bo wracając, łatwiej będzie wjechać na Bł Karoliny pod galerię, zrobić zakupy i przejechać Żmigrodzką i Iwonicką na Przybyszówkę czy nawet Kielanówkę. A więc mamy pod oknami wygenerowany dodatkowy ruch. Z drugiej strony, jak nie uda sie poszerzyć Pańskiej w porę, to i przebicia (przedłużenia Bł Karoliny) nie będzie sensu robić.
W takim stanie łącznik z Ustrzycką wprowadzi tylko dodatkowe samochody na Projektancie, a nie odwrotnie. Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie stał w korku na Ustrzyckiej z naszego osiedla(zakładając że się jedzie Iwonicką w kier centrum), aby wjechać dłuższą drogą przez Krakowską, bo już teraz jest tam armagedon w godzinach szczytu i nie można się włączyć do ruchu.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: HAZAK » 06 paź 2016, 14:16

Jeśli zrobią połączenie Bł. Karoliny z Pańską to cały ruch z Przybyszówki, Bzianki pojedzie przez osiedle aby ominąć skrzyżowanie ul. Dębickiej z Krakowską, które to jest dziś bardzo niebezpieczne i o małej przepustowości. Miasto włączając Bziankę do Rzeszowa powinno jak najszybciej zaplanować przedłużenie Al. Wyzwolenia tak jak jest w planie.
HAZAK
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 sie 2015, 14:34

Postautor: bart87 » 06 paź 2016, 21:08

Czyli wychodzi na to że bł. Karoliny nie zostanie przedłużona nawet do nowo budowanej galerii? W takim przypadku po jej powstaniu + 2 nowych bloków Admy cały ruch przekieruje się na Żmigrodzką.
bart87
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: JanzRzeszowa » 07 paź 2016, 7:09

Miejmy nadzieję, że przedłużą Bł. Karoliny, ale w tej chwili nie ma to sensu bo galeria nie istnieje. Najprawdopodobniej, na początku przedłużą Odrzykońską, bo przetarg na kilka bloków obok szkoły wisi od pewnego czasu...,
co do Wyzwolenia, to nie ma tego w budżecie przyszłorocznym, ani nic się o tym nie mówi.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: maniek1 » 10 paź 2016, 21:25

Czy ktoś słyszał coś na temat oświetlenia żmigrodzkiej? Jest może jakiś plan/termin kiedy włączą lampy?
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: Lokator14 » 13 paź 2016, 13:12

Wie ktoś może jaka firma zakładała okna w budynku inwestycyjnym nr 8? Potrzebuję do nich nr kontaktowy. Jedno z okien po zewnętrznej stronie ma ślady po taśmie. Kierownik budowy stwierdził żebyśmy odebrali mieszkanie i kontaktowali się później z firmą która okna zakładała celem powołania komisji. Niby ta firma byłaby odpowiedzialna za usunięcie usterki. Miał ktoś podobną sytuację? Chciałem porozmawiać bezpośrednio z tą firmą i dowiedzieć się jak oni to widzą.
Lokator14
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 25 wrz 2016, 13:40

Postautor: bart87 » 13 paź 2016, 13:36

Lokator14 pisze:Wie ktoś może jaka firma zakładała okna w budynku inwestycyjnym nr 8? Potrzebuję do nich nr kontaktowy. Jedno z okien po zewnętrznej stronie ma ślady po taśmie. Kierownik budowy stwierdził żebyśmy odebrali mieszkanie i kontaktowali się później z firmą która okna zakładała celem powołania komisji. Niby ta firma byłaby odpowiedzialna za usunięcie usterki. Miał ktoś podobną sytuację? Chciałem porozmawiać bezpośrednio z tą firmą i dowiedzieć się jak oni to widzą.

Wydaje mi się, że w protokole odbioru należało zanotować to jako "do poprawki". Wtedy miałbyś podkładkę. Ja miałem niewielkie rysy na 3 szybach od zewnątrz i wszystkie 3 okna zostały wymienione na nowe. Do tego kilka drobnych innych usterek. To co w protokole naprawiliby Ci pewnie do 2tygodni, a tak nie życzę Ci ale będziesz się sam bujał z firmami zewnętrznymi.
U mnie wszystko szło przez kierownika budowy i interweniuj u niego. W końcu on budował, a nie ty.
A tak na koniec wszystkim kupującym zalecam wcześniejsze wizyty w swoim mieszkaniu w trakcie budowy i stały nadzór nad kolejnymi etapami prac. Wtedy jest szansa na eliminowanie usterek na bieżąco.
bart87
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: Santinel » 13 paź 2016, 14:31

bart87 pisze:Wydaje mi się, że w protokole odbioru należało zanotować to jako "do poprawki". Wtedy miałbyś podkładkę. Ja miałem niewielkie rysy na 3 szybach od zewnątrz i wszystkie 3 okna zostały wymienione na nowe. Do tego kilka drobnych innych usterek. To co w protokole naprawiliby Ci pewnie do 2tygodni, a tak nie życzę Ci ale będziesz się sam bujał z firmami zewnętrznymi.
U mnie wszystko szło przez kierownika budowy i interweniuj u niego. W końcu on budował, a nie ty.
A tak na koniec wszystkim kupującym zalecam wcześniejsze wizyty w swoim mieszkaniu w trakcie budowy i stały nadzór nad kolejnymi etapami prac. Wtedy jest szansa na eliminowanie usterek na bieżąco.

Na jakim etapie budowy można odwiedzić mieszkanie i jak to załatwić?
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 19:45

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa