[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: rbk » 27 sie 2016, 11:59

kupiec pisze:Czysta przyjemność, parkując przed budynkiem G, nie w garażu - przyjeżdza rodzinka na nowoczesne osiedle na parapektówkę i musi z wózkiem z małym dzieckiem albo niepełnosprawny pokonać 500m aby wejść do budynku G bez schodów. Po prostu XXI wiek. Gratulacje! Rozwiązanie jest albo pomiędzy bolokami A i B albo troszkę krócej 450m jechać za budynek F i wjechać na osiedle aby udać się do swojego celu budynku G. Nie ma to jak nowoczesne rozwiązania. Projektujemy aby zaprojektować a ludzie co niech się meczą, jak już kupili... Pozdrawiam wszystkie mamy i ludzi na wózkach inwalidzkich.

500m? Trzeba było od razu napisać prawie kilometr, ładniej brzmi. Ja rozumiem, że mamy tendencje do wyolbrzymiania, ale wypadałoby sprawdzić taką informację przed jej napisaniem.
rbk
Świeżak

Na forum od: 31 maja 2016, 17:44

Postautor: Sindus » 01 wrz 2016, 18:08

Obrazek
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: iris » 02 wrz 2016, 20:06

mam pytanie do osób, które odebrały mieszkania z wcześniejszych etapów. jeśli chodzi o odbiór techniczny to sami odbieraliście czy wzieliscie ze sobą jakiegoś fachowca? na terenie Rzeszowa znalazłam dwie firmy, które tym się zajmują. INWEST MEN i strona http://www.odbiormieszkania.pl/ gdzie obsługują duże miasta w Polsce, w tym Rzeszów. mieliście którąś z tych firm przyjemność(lub jej brak) współpracować? możecie kogoś polecić?
iris
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 sie 2016, 19:43

Postautor: _ac » 02 wrz 2016, 21:16

iris pisze:mam pytanie do osób, które odebrały mieszkania z wcześniejszych etapów. jeśli chodzi o odbiór techniczny to sami odbieraliście czy wzieliscie ze sobą jakiegoś fachowca? na terenie Rzeszowa znalazłam dwie firmy, które tym się zajmują. INWEST MEN i strona http://www.odbiormieszkania.pl/ gdzie obsługują duże miasta w Polsce, w tym Rzeszów. mieliście którąś z tych firm przyjemność(lub jej brak) współpracować? możecie kogoś polecić?

Ja korzystałam z Inwest Men i mogę jak najbardziej polecić. Jedyny minus (nie związany z tą firmą) to p. Kierownik z budowy spóźniła się na odbiór ponad 15min a następny był za godzinę więc na odbiór było nie całe 45min więc trzeba było to sprawnie dość robić. Jeśli chodzi o usterki to w zasadzie były tylko jakieś drobne niedociągnięcia i problem z jedną ściagną która okazała się być "nie trzymająca pionu" :) Jeśli chodzi o tynki to jak to zostało nazwane są to tynki maszynowe klasy 2, więc nie ma co oczekiwać gładkości ścian ;)
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2016, 22:05 przez _ac, łącznie zmieniany 1 raz
_ac
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 26 kwie 2016, 13:50

Postautor: iris » 02 wrz 2016, 21:46

dziękuję za taką szybką odpowiedź :) a mogłabyś mi podać nazwisko tej Pani kierownik? i co ze sobą wzięła do odbiór? jakie urządzenia?
iris
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 sie 2016, 19:43

Postautor: _ac » 02 wrz 2016, 22:07

iris pisze:dziękuję za taką szybką odpowiedź :) a mogłabyś mi podać nazwisko tej Pani kierownik? i co ze sobą wzięła do odbiór? jakie urządzenia?

p. Kierownik była z budowy - miała zestaw papierów do notowania usterek. Pan z Inwest Men miał poziomice do sprawdzenia poziomu ścian i sufitów, miernik do sprawdzenia wilgotności oraz pomiaru pomieszczeń, urządzenie do sprawdzenia kątów narożników. Elektryki nie można było sprawdzić gdyż nie było prądu w budynku w dniu sprawdzenia.
_ac
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 26 kwie 2016, 13:50

Postautor: krisp » 02 wrz 2016, 22:26

Rowniez korzystalem z firmy invest men podczas odbioru mieszkania i z czystym sumieniem moge polecic ta firme. Firma ta odbierala pare mieszkan na NG wiec wie na co zwrocic uwage przy odbiorze. Pozdrawiam
krisp
Świeżak

Na forum od: 30 maja 2016, 13:21

Postautor: pisul » 03 wrz 2016, 19:51

Okładzina na balkonach 2 etapu:

Obrazek

Obrazek

Na tym od ul. Tęczowej też już zaczęli:

Obrazek

I z dalsza:

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: pisul » 03 wrz 2016, 19:53

Asfalcik jeszcze ciepły ;)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: Tomik » 04 wrz 2016, 6:31

A jaka jest cena za tą usługę odbioru firmy inwest men?
Tomik
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 23 lip 2016, 8:28

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane