[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: MarkoP » 26 sie 2016, 8:26

A co z pogotowiem czy strażą pożarną w razie jakiegoś nieszczęścia? Też dojeżdżają parkingiem dolnym?
MarkoP
Świeżak

Na forum od: 05 sie 2016, 9:01

Postautor: OloB » 26 sie 2016, 9:10

To, że nie będzie ruchu samochodowego nie oznacza, że nie ma możliwości wjechania na teren osiedla. Taka możliwość jest i będą z niej korzystały również inne służby, np.: porządkowe lub opiekujące się bujną (mam nadzieję) zielenią.
OloB
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 01 wrz 2015, 11:12

Postautor: Buka » 26 sie 2016, 10:51

Ta zieleń mnie trochę martwi - z racji parkingów podziemnych chyba możemy wykluczyć większe drzewa. Zwyczajnie za płytko. Chyba, że się mylę. Oby.
Buka
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 29 maja 2016, 17:43

Postautor: OloB » 26 sie 2016, 11:33

Myślę, że te obawy są uzasadnione. Ja nie spodziewam się drzew - raczej trawa, kwiaty i krzewy. Coś bardziej wysokopiennego ma szansę rosnąć wzdłuż "obwodnicy" osiedla.
Takie są moje przypuszczenia ale nie jestem specem w tym temacie, więc tylko gdybam.
OloB
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 01 wrz 2015, 11:12

Postautor: Nasz Gaj » 26 sie 2016, 14:01

Witamy,

W celu rozwiania wszelkich wątpliwości poniżej przekazujemy plan zagospodarowania terenu z oznaczeniami, z której strony, z jakiego bloku będzie można wyjść z budynku bez konieczności pokonywania schodów - informacja ta może okazać się pomocna zarówno dla osób niepełnosprawnych, jak i osób z dziećmi, a także dla osób lubiących jeździć np. na rowerze ;)

Co do zieleni - na terenie wewnętrznym zaplanowane zostały drzewa, krzewy, trawy ozdobne, byliny i pnącza.
Mamy nadzieję, że widok z okien i zagospodarowanie wokół spełni Państwa oczekiwania :)

PS - w kolejnym etapie zaplanowane zostały również stojaki na rowery ;)

Pozdrawiamy,
Nasz Gaj
Załączniki
zagospodarowanie.jpg
zagospodarowanie.jpg (144.64 KiB) Przeglądany 5019 razy
Nasz Gaj
Deweloper
Deweloper

Na forum od: 18 mar 2015, 13:04

Postautor: etka2 » 26 sie 2016, 16:04

Wypatrzyłam przerwy miedzy parkingami podziemnym miedzy np blokiem B i C,oraz A i G.Mam nadzieje,ze NG zaplanuje tam posadzenie drzewek,bo same irgi nie dadzą efektu bujnej zieleni.Ze 2 magnolie,rododendrony zdecydowanie by uatrakcyjniły teren :D ...nie sa to obecnie drogie rosliny
etka2
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 20 mar 2016, 15:59

Postautor: kupiec » 26 sie 2016, 22:22

Czysta przyjemność, parkując przed budynkiem G, nie w garażu - przyjeżdza rodzinka na nowoczesne osiedle na parapektówkę i musi z wózkiem z małym dzieckiem albo niepełnosprawny pokonać 500m aby wejść do budynku G bez schodów. Po prostu XXI wiek. Gratulacje! Rozwiązanie jest albo pomiędzy bolokami A i B albo troszkę krócej 450m jechać za budynek F i wjechać na osiedle aby udać się do swojego celu budynku G. Nie ma to jak nowoczesne rozwiązania. Projektujemy aby zaprojektować a ludzie co niech się meczą, jak już kupili... Pozdrawiam wszystkie mamy i ludzi na wózkach inwalidzkich.
kupiec
Świeżak

Na forum od: 20 sty 2016, 1:07

Postautor: loocals » 27 sie 2016, 10:08

A urośnie w ogóle jakieś drzewo na garażu? Bo tam jest płyta betonowa i na to będą sypać z 20 cm ziemi i siać trawę czy jak to ma być. Na drzewa to chyba z metr ziemi by sie przydało. Kto ma projekt nasadzeń ?
loocals
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2014, 12:19

Postautor: Kler » 27 sie 2016, 10:39

O wysokich drzewach można zapomnieć. Po pierwsze nic wysokiego nie urośnie na tak płytkim podłożu, po drugie za kilka lat takie wysokie drzewo (o ile by urosło) byłoby zagrożeniem (płytko osadzone korzenia - przy silnym wietrze wiadomo jakby się to skończyło).

Po drugie budynki są zbyt blisko siebie na wysokie drzewa, za kilka lat mieszkańcy niższych pięter mieliby egipskie ciemności w mieszkaniu.

Skończy się na krzewach i karłowatych, niskopiennych drzewach. Nie patrzcie na wizualizacje, te wszystko przyjmą.
Kler
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 22 sie 2016, 16:29

Postautor: Groszek » 27 sie 2016, 11:02

Witam Wszystkich !

Czytając komentarze niektórych osób do tej inwestycji zastanawiam się o co im chodzi ??
Osoby które kupiły mieszkania w " Naszym Gaju" widziały wszelkie plany związane z zagospodarowaniem terenu, odległością budynków itd.
Kilkakrotnie przed podpisaniem aktu notarialnego widziałem grafiki odnośnie podjazdów i zagospodarowania terenu.
Nie wiem dlaczego tak lamentujecie ! W przypadku zakupu mieszkania za duże pieniądze należało się dowiedzieć co będzie w sąsiedztwie (sklep Agata), ile będzie miejsc parkingowych, czy ewentualnie jaki będzie widok z okna. Patrząc po sprzedaży ilości mieszkań chętnych nie brakuje. Natomiast osobom które kupiły i wciąż narzekają gratuluje przygotowania się do wyboru lokalu (mam wrażenie, że zakup wyglądał mniej więcej tak jak bułek w sklepie)
Groszek
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 27 sie 2016, 10:53

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane