[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: Sindus » 18 sie 2016, 15:13

Obrazek
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: bartek86 » 18 sie 2016, 21:46

Budowa budynku B3 - ADMA:

1. Piętro 1 stoi prawie gotowe + początki balkonów
Obrazek
2. Widok na klatkę schodową i szyb windy - prawy róg budynku
Obrazek
3. Wjazd do garażu i parter
Obrazek
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: swiezak » 20 sie 2016, 12:48

witam orjetuje sie ktos czy kierownik daje juz klucze do klatek w budynku mieszkalnym nr 7 a inwestycyjnym 9 przy odrzykonskiej ?
swiezak
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 07 mar 2016, 8:13

Postautor: tensor.fasciae.latae » 20 sie 2016, 22:38

swiezak pisze:witam orjetuje sie ktos czy kierownik daje juz klucze do klatek w budynku mieszkalnym nr 7 a inwestycyjnym 9 przy odrzykonskiej ?

Tak, oddaje. (ORT. sic!)
tensor.fasciae.latae
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 10 lip 2016, 19:32

Postautor: Piotr007 » 21 sie 2016, 20:00

Cześć wszystkim przyszłym sąsiadom!

Czekam na mieszkanie w bloku o numerze inwestycyjnym nr. 13, czyli w jednym z tych czterech, które są na etapie mniej więcej 3 kondygnacji. Zastanawia mnie jedna rzecz i być może, ktoś mi to wyjaśni bo nasza spółdzielnia to takie trochę "Alternatywy 4" i ciężko o informacje.
Bloki są na etapie, o których pisałem i termin oddania na czerwiec 2018. Czyli jeszcze niecałe 2 lata a blok już stoi. Z tego co się orientuję to takie boki mniej więcej w 1,5 roku może być na takim etapie, że da się mieszkać. Skąd taki termin? Robota idzie tam szybko z tego co widzę. Czyżby jakaś przerwa była planowana?
Piotr007
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 21 sie 2016, 19:50

Postautor: Vube » 21 sie 2016, 20:46

Piotr007 pisze:Cześć wszystkim przyszłym sąsiadom!

Czekam na mieszkanie w bloku o numerze inwestycyjnym nr. 13, czyli w jednym z tych czterech, które są na etapie mniej więcej 3 kondygnacji. Zastanawia mnie jedna rzecz i być może, ktoś mi to wyjaśni bo nasza spółdzielnia to takie trochę "Alternatywy 4" i ciężko o informacje.
Bloki są na etapie, o których pisałem i termin oddania na czerwiec 2018. Czyli jeszcze niecałe 2 lata a blok już stoi. Z tego co się orientuję to takie boki mniej więcej w 1,5 roku może być na takim etapie, że da się mieszkać. Skąd taki termin? Robota idzie tam szybko z tego co widzę. Czyżby jakaś przerwa była planowana?

to pytanie padło stronę temu i chyba nikt z forumowiczów nie zna odpowiedzi, A w biurze spółdzielni zapytałeś? Oni może nie są zbyt mili ale jeszcze nie zostawili żadnego z moich pytań bez odpowiedzi.
Możesz też zadzwonić do któregoś z inspektorów budowlanych. Oni tez powinni znać przyczynę: http://www.projektant.rzeszow.pl/index.php?gr=8&id=5
Vube
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 17 mar 2016, 7:40

Postautor: bartek86 » 21 sie 2016, 23:25

No ciekawe dlaczego mieszkania będą dopiero na 2018 rok, chciałem kupić mieszkanie właśnie w tych blokach w momencie, gdy zaczynali na samym początku, to było chyba marzec 2016?? i w biurze spółdzielni kobieta powiedziała, że jeśli szukam wolnych mieszkań to tylko w tych nowych, a gdy spytałem dlatego termin jest taki kosmiczny nie uzyskałem odpowiedzi. Faktycznie budowa wyjdzie 2,5 roku, gdzie po roku budynek będzie stał, a 1,5 roku będzie "wykańczany" ??? Zrezygnowałem, bo to był początek 2016, a my mówimy tu pewnie o minimum 03.2018 !!! zna ktoś przyczyny i powody takich terminów ???
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: mz1990 » 22 sie 2016, 7:21

Jak kupowałem mieszkanie w bloku 32 (Żmigrodzka 14), to byli na etapie 1-2 piętra, zdecydowana większość mieszkań była wolna. To był maj albo czerwiec 2014. W umowie termin oddania to był kwiecień 2016. Budowa szla szybko, myślę że 90% prac było skończonych jesienią 2015, pomimo że czasami przez kilka tygodni nie było nikogo widać na budowie, tak jakby byli przerzuceni na inny blok. Koło marca 2016 wszystko było już skończone, ale mieszkanie i tak dostałem dopiero w czerwcu, tłumaczyli się papierkami, pozwoleniami itd. Ale żeby zacząć to załatwiać tak, żeby na kwiecień się wyrobić, to nie przyszło im do głowy... Generalnie tak jak to widziałem z ulicy, to blok mogliby spokojnie oddać pół roku wcześniej albo i lepiej, gdyby tylko pracowali na nim równo przez cały czas
mz1990
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 01 gru 2015, 9:54

Postautor: Piotr007 » 22 sie 2016, 8:02

mz1990 pisze:Jak kupowałem mieszkanie w bloku 32 (Żmigrodzka 14), to byli na etapie 1-2 piętra, zdecydowana większość mieszkań była wolna. To był maj albo czerwiec 2014. W umowie termin oddania to był kwiecień 2016. Budowa szla szybko, myślę że 90% prac było skończonych jesienią 2015, pomimo że czasami przez kilka tygodni nie było nikogo widać na budowie, tak jakby byli przerzuceni na inny blok. Koło marca 2016 wszystko było już skończone, ale mieszkanie i tak dostałem dopiero w czerwcu, tłumaczyli się papierkami, pozwoleniami itd. Ale żeby zacząć to załatwiać tak, żeby na kwiecień się wyrobić, to nie przyszło im do głowy... Generalnie tak jak to widziałem z ulicy, to blok mogliby spokojnie oddać pół roku wcześniej albo i lepiej, gdyby tylko pracowali na nim równo przez cały czas

Ten blok był jednym z pierwszych tej części osiedla, więc może cała infrastruktura/przyłącza była jeszcze nie gotowe. Z tego co ktoś tu pisał i sam sprawdziłem blok nr 9. budowa rozpoczęła się ma początku 2015 i już oddają. Czyli ponad 1,5 roku. Dziwna sprawa, ale podejrzewam, że SM daje sobie taki czas bo chce się ubezpieczyć, przed ewentualnymi opóźnieniami i nie chce mieć narzekających lokatorów, że termin jest przekroczony.

Wczoraj byłem w częściowo zamieszkałym już budynku inwestycyjnym nr 3, czyli brzozowska 1 i tam klatki są nie wykończone. Nie wiem kiedy w umowach był tam termin oddania, ale teoretycznie prace wewnętrzne się nie zakończyły. Być może ten długi termin w moim bloku przewiduje taką sytuacje, że mieszkania będą wcześniej oddane, ale będą prace drobne wykończeniowe się jeszcze wlokły.
Piotr007
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 21 sie 2016, 19:50

Postautor: mz1990 » 22 sie 2016, 9:57

Piotr007 pisze:Dziwna sprawa, ale podejrzewam, że SM daje sobie taki czas bo chce się ubezpieczyć, przed ewentualnymi opóźnieniami i nie chce mieć narzekających lokatorów, że termin jest przekroczony.

Spółdzielnia w umowie zaznacza, że nie będziesz miał roszczeń z tytułu przekroczenia terminu. Generalnie termin w umowie jest orientacyjny, taki PRL ;)

A co do wykończenia klatek wewnątrz, dopóki mieszkania nie zostaną wykończone przez lokatorów, to wiadomo że będzie się brudzić/niszczyć. Ale coś czuję, że szybko się za to nie zabiorą, nawet jak wszyscy się wprowadzą
mz1990
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 01 gru 2015, 9:54

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa