[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: vicomte » 12 sie 2016, 16:04

Kolega MarkoP, to ten, ktory wysmiewal "ideologie przedsiewziecia" NG? Musi bolec, skoro ciagle tu mekoli...swietna autocharakterystyka w ostatnim wpisie by the way, sam bym kolege lepiej nie podsumowal... :D

loocals pisze:Ten kolor to jest już docelowy kolor czy ten kolor będzie jeszcze bardziej zielony ?

Loocals jestem facetem (choc mam juz przesladowcow, ktorzy w to watpia :) ), wiec rozrozniam tylko dwa kolory - ladne i brzydkie :) Czy jest tu zielony? Czy ja wiem... :) Od strony Granicznej zdjeli juz rusztowania, mozna oblookac lepiej :)

Obrazek
Obrazek

PzD91 pisze:2 i 3 etap oddadzą w tym roku jeszcze?

3 ma finiszowac w przyszlym.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: vicomte » 12 sie 2016, 16:18

Na bloczku H zdjeto wieche, trwaja prace przy szalunku stropodachu.

Obrazek

Z dedykacja dla Anny :) Prace nad 8 kondygnacja w toku.

Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: etka2 » 12 sie 2016, 17:54

Victome,braku poczucia humoru na pewno Ci nie mozna zarzucić. :D I goracej obrony NG :evil: .To drugi etap/pierwsze mieszkania/pewnie juz w listopadzie będa oddawane?Wie ktos cos?
etka2
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 20 mar 2016, 15:59

Postautor: pisul » 12 sie 2016, 21:11

Przestawili rusztowanie na kolejną ścianę. Tu gdzie ściągnięte rusztowanie na niektórych balkonach i u samej góry nie ma jeszcze tynku lub innego wykończenia, płytek? Na razie tylko klej. Pewnie dużo kosztuje wynajęcie rusztowania na taką powierzchnie i wolą szybko przestawiać. A tu gdzie dostęp z poziomu balkonu pewnie na końcu dopieszczą.

Obrazek

Dużo zabawy z szalowaniem ale ładnie wyglądają te wystające balkony:

Obrazek

Obrazek

Jeszcze nie skończone ale już widać że ładnie się będą dopełniać budyneczki:

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: vicomte » 12 sie 2016, 21:51

pisul pisze:Jeszcze nie skończone ale już widać że ładnie się będą dopełniać budyneczki:

Taka byla idea, dodatkowo budynki II i III etapu "wymijaja sie ", by osiedle sie lepiej prezentowalo i by uratowac widokowosc mieszkan na ile to mozliwe.

etka2 pisze:Victome,braku poczucia humoru na pewno Ci nie mozna zarzucić. :D I goracej obrony NG :evil: .To drugi etap/pierwsze mieszkania/pewnie juz w listopadzie będa oddawane?Wie ktos cos?

Etka jestem entuzjasta osiedla, uwazam, ze bedzie jednym z ladniejszych w miescie. Nie wszyscy tak maja- mam tego swiadomosc, jakby co ;) Osiedle ma oczywiscie minusy, jak kazde :) Jesli krytyka jest ponizej pasa ( wiesz, typu: "ideologia tego przedsiewziecia jest smieszna", "to kolejny blok ala Nowe Miasto" albo "byli chetni, bo NG zatajal fakt istnienia sklepu" - wchodze do akcji :) ). Ostatnio nawet sam sie musze bronic, leca mi juz argumentami ad persona, na przyklad kwestionowana jest moja plec :D
Termin odbiorow drugiego etapu to moze byc listopad-grudzien, przedstawiciel developera poradzil mi, bym zamawial ekipe wykonczeniowa raczej na styczen. Dead line przeniesienia wlasnosci to 30 pazdziernika, naturalnie developer zabezpieczyl sie na pismie zwyczajowym, pol-rocznym okresem spoznienia na wszelki wypadek (podobnie jak w I etapie). Trzymam kciuki.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: etka2 » 13 sie 2016, 11:52

Dzieki,tak myslałam patrząc na tempo prac.Mnie sie podoba otoczenie,zadbane domy i ogrody tuz obok.Bloki ładne,choc troche blisko siebie.No ale cos za cos :D A tez jak Anna jestem szczęśliwa posiadaczką psa...Wiec spacery w pieknej okolicy.
etka2
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 20 mar 2016, 15:59

Postautor: vicomte » 13 sie 2016, 13:16

Na brak miejsca do spacerowania mieszkańcy osiedla nie powinni narzekać, na krótkie trasy Park Papieski, na dłuższe, jeśli biegasz, wzdłuż Wisłoka, Żwirowni, ograniczyć Cie może tylko Twoja kondycja czy ulica Budziwojska :) Drabinianka jest piękna, osiedle skorzysta z jej zalet, omijając jednocześnie jej problemy komunikacyjne dzięki doskonałemu połączeniu z Sikorskiego i Powstańców Warszawy.
Bloki nie są trochę blisko siebie, są bardzo blisko siebie, trzeba nazywać rzeczy po imieniu, dlatego jeśli ktoś lubi spędzać czas w domu, musiał staranniej przemyśleć wybór mieszkania z oferty NG. Pozostałe mogli nabywać ci, którzy żyją i jedzą na mieście,a mieszkanie traktują jako sypialnie, nie brak dziś takich. Dla mnie zaletą jest to, że nikt nie będzie mi parkował pod klatką (co widzę np. w Apklanie przy Grabskiego, gdzie część mieszkańców za punkt honoru przyjęło sobie wjeżdżanie prawie do szeregówek) czy fakt, że na moim pietrze w praktyce będę miał tylko dwóch sąsiadów (a w mojej części klatki w zasadzie jednego, pozdrawiam kimkolwiek jest ;) ), którego mogę "oswoić", nie kilkunastu, jak w wielu inwestycjach w Rzeszowie. Może enklawy zieleni pomiędzy blokami będą małe, ale przynajmniej będą miały przeciąg :) Fotka z osiedla przy Siemieńskiego (autor: Facio).

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: emi » 13 sie 2016, 16:56

Vicomnte życzę Ci dużo entuzjazmu przy wykańczaniu mieszkania główni wykonawcy zafundował wiele niespodzianek żeby przyszłym mieszkańcom zaburzyc monotonne prace wykończeniowe jak to już ktoś kiedyś napisał mieszkanie w Naszym Gaju to wielka przygoda :)
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 02 mar 2016, 4:01

Postautor: vicomte » 13 sie 2016, 17:47

Emi, przykro mi, jeśli miałaś problemy z wykańczaniem mieszkania, rozumiem, że mnie tego nie życzysz :) W życiu kieruję się zdrowym rozsądkiem (oprócz entuzjazmu, oczywiście), dlatego mieszkanie będzie mi wykańczać ekipa, która robiła to już w I etapie. Szef tej ekipy będzie mi towarzyszył, naturalnie, w odbiorze mieszkania, wiesz, na zasadzie- jak sobie jakiejś "przygody" nie wpisze do protokołu rozbieżności z GW czy developerem, to będzie tę przygodę potem konsumował :) Ale dzięki za życzenia, pozdrawiam :)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: emi » 13 sie 2016, 18:55

No to życzę powodzenia a raczej polecam rozmowę z mieszkańcami pierwszego etapu myślę że dowiesz się paru ciekawych przypadków niestety wielu rzeczy nie da się wyłapać przy odbiorze mieszkania ale obyś miał tyle pogody ducha co teraz
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 02 mar 2016, 4:01

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane