Santinel pisze:Marina pisze:Czy może ktoś coś wie odnośnie budynków o nr inwestycyjnym 11-14?
Czy coś na placu budowy się dzieje?
Najszybciej idzie 13 i to pewnie ona będzie pierwsze oddana, tak jak z poprzednich czterech bloków 9. Najwolniej będzie 11 z tego co widzę.
Santinel pisze:Czy ktoś z właścicieli mieszkania w budynku inwestycyjnym nr. 9 mógłby napisać jaki w umowie był termin oddania mieszkania?
ankawro pisze:Santinel pisze:Czy ktoś z właścicieli mieszkania w budynku inwestycyjnym nr. 9 mógłby napisać jaki w umowie był termin oddania mieszkania?
październik 2016
dras pisze:DariuszB pisze:nie rozumiem, dlaczego przeszkadza ci głośne radio o 5 rano, nie lubisz muzyki? przecież to jest związane z procesem technologicznym...
Psa mi obudziło. Musiałem o tej nie ludzkiej godzinie na spacer z nim iść. Przy okazji przypomniałem Panom że jednak istnieje coś takiego jak cisza nocna.DariuszB pisze:budowanie mieszkaniowe powinno odbywać się etapowo całymi fragmentami stanowiącymi całość, a nie tak jak się robi u nas etap to znaczy dwa tzry bloczki,
w stanach czy UK nikt ci nie kupi mieszkania za ciężko zarobione pieniądze jak ma perspektywę budowy za oknem na kilka lat.
co do planów, to takie nie były dostępne w SM do wglądu, pokazywali tylko częściówkę (specjalnie) i jeszcze na wiosnę prezes mówił że za oknami żmigrodzkiej planuje sie niską zabudowę. Stąd pewnie pierwsze 7 pietrowce, których parter jest na wysokości 1 p sąsiadujących bloków, a dodając róznicę terenową wychodzą klocki 9 pietrowe i to jeszcze nie koniec kłamstw...
a Ty piszesz że ktoś wiedział i był ignorantem??? Zastanów się. No chyba, że jesteś głosem wykonawców lub SM...
Oto koncepcja osiedla dostępna od dawien dawna na stronie projektanta, na tablicach w biurze, i na tym forum.
Nie domyśliliście się naprawdę że tereny na żółto będą bod zabudowę? Serio? To ja się chyba do mensy zapiszę. I argumentujecie że SM chciała tam niską zabudowę. Tak chciała. Ale bloki buduje ADMA a nie projektant. To że buduje wyższe to nie wina SM bo podejrzewam że nie pytali ich o zgodę. Zgodę wyraziło miasto bo ktoś tam stwierdził że ma w nosie że cała reszta osiedla jest niższa, bo ważne żeby się budowało nie ważne co i jak to wygląda. Z resztą całe miasto zaczyna tak wyglądać, tu domek, stodoła, pole z ziemniakami i pośrodku blok 10 pięter.
PS. Mnie nie wkurzają hałasy na budowie raz w miesiącu. Już mnie nie wkurza budowa drogi, bo powoli idzie to jakoś do przodu. Bo z tym nic nie zrobię. Wkurza mnie grzyb w piwnicy który wszyscy mają nie powiem gdzie, a puki jest czas to nikt nie reaguje a było zgłaszane, wkurza mnie że nikt z sąsiadów zajętych narzekaniem na drogę nie zauważył że przez pół roku w dużej części bloku nie działała wentylacja. Wkurzają mnie wiecznie otwarte drzwi do klatki bo komuś jest duszno, a po bloku łazi kto chce, i ulotki zamiast w skrzynce lądują pod moimi drzwiami (jak to czyta ta osoba to gorąco pozdrawiam).
bart87 pisze:- niektórym nie chce się śmieci wyrzucić do kosza bo przecież łatwiej wywalić je na kopę pod drzwiami altany (czy ktoś kiedyś nie pisał że nie będzie płacił za śmieci bo brakuje osobnych koszy? teraz kosze są w odpowiednich miejscach ale dla niektórych to zbyt wielki problem)
- ktoś podpierający drzwi do mojego bloku kamieniem/pustakiem/wycieraczką przez co drzwi są już zdrowo obite i wisi dolna uszczelka
- śmieci przy wejściu do klatki bo przyjechały nowe mebelki i brakło czasu żeby kartony i folie zanieść tam gdzie ich miejsce
itd itd
Pozdrawiam sąsiadów
ringoss pisze:Witam,
Czy ktoś z Państwa orientuje się o terminie oddania bloku o numerze inwestycyjnym nr. 8 ?
pozdrawiam,
pawel
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości