[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: bartek86 » 08 lip 2016, 14:10

Czy może ktoś powiedzieć, czy ADMA wyszła z piwnic i zaczęła się budowa parteru? Czy strop nad garażem jest już gotowy i w ruch poszły pustaki ??? Jak ma ktoś możliwość zrobienia zdjęcia z okna lub z balkonu byłbym wdzięczny.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: JanzRzeszowa » 08 lip 2016, 14:56

bartek86 pisze:Czy może ktoś powiedzieć, czy ADMA wyszła z piwnic i zaczęła się budowa parteru? Czy strop nad garażem jest już gotowy i w ruch poszły pustaki ??? Jak ma ktoś możliwość zrobienia zdjęcia z okna lub z balkonu byłbym wdzięczny.

Na razie nie. Jest ok pół płyty i zwożą pustaki.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: dras » 08 lip 2016, 21:28

Rozmawiałem dziś z Panem z od wentylacji. Sprawdzili wentylację przy Żmigrodzkiej 9 i mamy 5 niesprawnych wentylatorów na dachu, stąd też problemy z wentylacją w bloku. Zareklamowali u producenta. Trzeba czekać na wymianę.
dras
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 17 lut 2015, 14:15

Postautor: tensor.fasciae.latae » 10 lip 2016, 19:37

Witam serdecznie. Czy ktoś jest zorientowany w temacie ewentualnego wcześniejszego odbioru mieszkań w bloku nr 9 czyli Odrzykońska 7? Wydaje się, że postęp prac jest zaawansowany. W umowie jest koniec października ale patrząc na tempo robót aż ciężko uwierzyć, ze trzeba czekać jeszcze tyle czasu. Pozdrawiam
tensor.fasciae.latae
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 10 lip 2016, 19:32

Postautor: dras » 13 lip 2016, 15:30

Był ktoś może na dzisiejszym spotkaniu w ratuszu w sprawie drogi? Padły jakieś konkrety?
dras
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 17 lut 2015, 14:15

Postautor: JanzRzeszowa » 14 lip 2016, 7:14

dras pisze:Był ktoś może na dzisiejszym spotkaniu w ratuszu w sprawie drogi? Padły jakieś konkrety?

Był sąsiad, pewnie coś napisze, ale ogólnie można stwierdzić, że nas zlekceważyli, zarówno władze SM, jak i władze UM. Mój wniosek nie został zrealizowany przez prezesa Węgrzyna.
Podobno termin wyznaczony jest na 15 września zakończenia prac.

Co do samej drogi, to widać było dzisiaj rano armagedon przy wyjeździe, gdzie tony błota zalegały w tym miejscu.
Jak mieszkańcy nie zaczną angażować się (oprócz dwóch osób) w nasze wspólne problemy, bo ich tylko interesuje koniec własnego nosa, to widząc to tempo skanskiej, nie wiem czy do końca roku będzie droga... .
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: john1200 » 14 lip 2016, 9:34

Mam pytanie odnośnie budowy drogi Żmigrodzkiej przy bloku nr 9. Jak pewnie wszyscy zauważyli miejsca postojowe kończą się mniej więcej w połowie składu Arkady. Później następuje dość duża przerwa. Zauważyłem też, że przy miejscach postojowych krawężnik oddzielający chodnik od miejsc jest grubszy niż w krawężnik na tej właśnie przerwie. Czy ktoś wie jak to będzie zagospodarowane? Skoro nie będzie tam miejsc postojowych, to co będzie? Jest ktoś zorientowany w temacie?

Obrazek
john1200
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 18 mar 2016, 9:17

Postautor: brumar » 14 lip 2016, 10:02

john1200 pisze:Mam pytanie odnośnie budowy drogi Żmigrodzkiej przy bloku nr 9. Jak pewnie wszyscy zauważyli miejsca postojowe kończą się mniej więcej w połowie składu Arkady. Później następuje dość duża przerwa. Zauważyłem też, że przy miejscach postojowych krawężnik oddzielający chodnik od miejsc jest grubszy niż w krawężnik na tej właśnie przerwie. Czy ktoś wie jak to będzie zagospodarowane? Skoro nie będzie tam miejsc postojowych, to co będzie? Jest ktoś zorientowany w temacie?

Od miejsc postojowych przy budynku Żmigrodzka 9 klatka 2 do miejsc postojowych przy bloku Żmigrodzka 7 (w budowie) nie będzie miejsc postojowych.
Cienkie krawężniki stosowane są na zestyku chodników i terenów zielonych.
W tym miejscu będzie troszkę trawy, dwa przejścia przez drogę z chodnikami po obu stronach ul. Brzozowskiej oraz zarezerwowane jest miejsce na przedłużenie ulicy Brzozowskiej w kierunku ul. Pańskiej (ale to jest poza zakresem realizowanych teraz prac).
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

Postautor: john1200 » 14 lip 2016, 10:26

Dzięki za odpowiedź. Tak mniej więcej podejrzewałem, ale jakoś nie mogłem sobie wyobrazić tego terenu zielonego, bo na razie wszystko w kolorze piasku i żwiru za oknem :)
john1200
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 18 mar 2016, 9:17

Postautor: brumar » 14 lip 2016, 11:08

DariuszB pisze:
dras pisze:Był ktoś może na dzisiejszym spotkaniu w ratuszu w sprawie drogi? Padły jakieś konkrety?

Był sąsiad, pewnie coś napisze, ale ogólnie można stwierdzić, że nas zlekceważyli, zarówno władze SM, jak i władze UM. Mój wniosek nie został zrealizowany przez prezesa Węgrzyna.
Podobno termin wyznaczony jest na 15 września zakończenia prac.

Co do samej drogi, to widać było dzisiaj rano armagedon przy wyjeździe, gdzie tony błota zalegały w tym miejscu.
Jak mieszkańcy nie zaczną angażować się (oprócz dwóch osób) w nasze wspólne problemy, bo ich tylko interesuje koniec własnego nosa, to widząc to tempo skanskiej, nie wiem czy do końca roku będzie droga... .

Wszystkie szczegóły wysłałbym osobom zainteresowanym, które się zgłosiły na priv'a lub wzięły udział w jakiejś dyskusji - jednak takich osób nie było. Nie było takich osób ponieważ nikt z Szanownych Sąsiadów nie potrzebuje skończonej drogi, zakończenia prac w budynkach i wokół. Wszyscy Użytkownicy lokali są najwidoczniej bardzo zadowoleni ze wszystkiego co się dzieje tutaj i są wprost wniebowzięci, że wydali pieniądze (które na pewno nie łatwo zarobili lub będą musieli jeszcze zarobić) na to co otrzymali w zamian. Więc w związku z powyższym pragnę jedynie poinformować, że jeżeli otrzymam papierową odpowiedź na zgłoszone przez moją osobę kwestie (oraz poruszony temat przez sąsiada) to przekażę zainteresowanej osobie (tutaj proszę o zgłoszenie się takiej osoby) informacje jakie Urząd Miasta przygotował w odpowiedzi - ponieważ w dniu wczorajszym, ze względu na wyjazd służbowy, spotkanie odbyło się z osobą, która nie jest zaangażowana w przedmiotowe prace i nie potrafiła udzielić ostatecznych i wiążących informacji.
W szczególności chciałbym złożyć podziękowania dla wszystkich, którzy się pojawili zarówno na Walnym Zgromadzeniu (oczywiście poza sąsiadem, który tam był) jak również wszystkim, którzy pojawili się na spotkaniu z przedstawicielem Miasta Rzeszowa. Tutaj był czas i miejsce do pokazania powagi naszych spraw, ale nie wykorzystano tego.
Widać jaka jest moc w naszej społeczności, widzą to zarówno władze Spółdzielni, jak i władze Miasta. Widzą jak duży jest problem i jakiej ilości osób ten problem dotyczy. A widząc to, podejmują właśnie takie, a nie inne decyzje. Czyli nie robią nic, gdyż co to jest dwie osoby, którym coś nie pasuje, jak pozostałej ponad setce mieszkańców wszystko odpowiada(którzy obecnie mają oddane lokale). A kolejnym dziesiątkom, którzy już za kilka miesięcy będą pokonywać zapewne podobne nie łatwe tematy (no chociaż patrząc na zaawansowanie prac, to problemów z dojściem i dojechaniem pod drzwi wejściowe swoich wymarzonych mieszkań mogą nie mieć - a to doświadczenie podczas wykańczania mieszkania jest bezcenne).

W celu zaprzestania pogłębiania efektu cieplarnianego przełączam się w tryb oszczędnościowy -> obserwator forum
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa