[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: brumar » 04 lip 2016, 10:54

DariuszB pisze:
pepino pisze:cześć,

Nieco z innej beczki.
Na stronie SM znajduje się wpis o planowanych inwestycjach http://www.projektant.rzeszow.pl/index.php?gr=0&id=22
Interesuje mnie ta część przy Bł.Karoliny, gdzie to konkretnie będzie?
Przedłużenie na wysokości bud. ADMY czy może w jakiś sposób 'dobrali się' do ogródków działkowych?

To chodzi o tereny po stronie szkoły, tak przynajmniej sygnalizował Prezes SM na walnym...

Po porównaniu map jestem pewny że droga z prawej strony koncepcji prowadząca z góry na dół - to przedłużenie drogi jaka prowadzi do żłobka Karolinka, więc bloki będą zaraz za żłobkiem budowane.
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

Postautor: janek » 04 lip 2016, 14:25

brumar pisze:Tuż za magazynem Arkady SM Projektant pokazał, że będzie budować 3 bloki (zadanie F-11) - widać nawet połączenie z parkingami przy budynkach B2 i B3 Admy. http://www.projektant.rzeszow.pl/inne/f11.pdf
Więc pas pomiędzy ul. Żmigrodzką a tymi nowymi budynkami jest narazie wolny od planów.

A jesteś w stanie nanieść to z dalszej perspektywy? Bo widzę, że tam na mapie jest ulica Baligrodzka, a to od bloków Admy jest kawałek... dlatego nie mogę tego jakoś umiejscowić w planie sytuacyjnym:)
janek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 23 lut 2016, 13:09

Postautor: nyala » 04 lip 2016, 15:43

brumar pisze:
DariuszB pisze:
pepino pisze:cześć,

Nieco z innej beczki.
Na stronie SM znajduje się wpis o planowanych inwestycjach http://www.projektant.rzeszow.pl/index.php?gr=0&id=22
Interesuje mnie ta część przy Bł.Karoliny, gdzie to konkretnie będzie?
Przedłużenie na wysokości bud. ADMY czy może w jakiś sposób 'dobrali się' do ogródków działkowych?

To chodzi o tereny po stronie szkoły, tak przynajmniej sygnalizował Prezes SM na walnym...

Po porównaniu map jestem pewny że droga z prawej strony koncepcji prowadząca z góry na dół - to przedłużenie drogi jaka prowadzi do żłobka Karolinka, więc bloki będą zaraz za żłobkiem budowane.

I zgadza się to też z numerami działek, na rysunku z 9 blokami można wypatrzyć numery działek 3462 i 5951, a to są właśnie działki na południe od żłobka Karolinka.
nyala
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 paź 2015, 11:11

Postautor: nyala » 04 lip 2016, 16:31

janek pisze:
brumar pisze:Tuż za magazynem Arkady SM Projektant pokazał, że będzie budować 3 bloki (zadanie F-11) - widać nawet połączenie z parkingami przy budynkach B2 i B3 Admy. http://www.projektant.rzeszow.pl/inne/f11.pdf
Więc pas pomiędzy ul. Żmigrodzką a tymi nowymi budynkami jest narazie wolny od planów.

A jesteś w stanie nanieść to z dalszej perspektywy? Bo widzę, że tam na mapie jest ulica Baligrodzka, a to od bloków Admy jest kawałek... dlatego nie mogę tego jakoś umiejscowić w planie sytuacyjnym:)

Mi się wydaje, że budynek 25 z zadanie F-11 bedzie wypadał mniej więcej naprzeciwko Żmigrodzkiej 9 na działce 3594, ale w pewnej odległości, tzn. że będzie za składem Arkady. Działka, gdzie jest skład Arkady to chyba działka 3619 i na razie w zadaniu F-11 pozostaje niezabudowana, co jest trochę dziwne, bo trudno będzie później wcisnąć się z budowa pomiędzy 2 gotowe bloki - chyba że docelowo nic ma na niej nie być.
Naprzeciwko bloku Żmigrodzka 11 są zapewne działki Admy, tzn. działka 3593/1 i 3593/3 i 3620 i dlatego Spółdzielnia nie uwzględnia ich w planach F-11, ale pewnie ze 2 bloczki jeszcze by się tam zmieściły.
Po porównaniu 2 poniższych rysunków i numerów działek widać, co mniej więcej gdzie będzie:
Obrazek
Obrazek
nyala
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 paź 2015, 11:11

Postautor: brumar » 05 lip 2016, 8:21

Wrzucam na forum, ponieważ powieszono w dniu wczorajszym w godzinach popołudniowych na drzwiach wejściowych takie malutkie karteczki z komunikatem.
Komunikat firmy Skanska S. A. dla mieszkańców Żmigrodzka 9:

"W związku z planowanym wykonaniem chodnika, oraz miejsc postojowych przed budynkiem przy ul. Żmigrodzkiej 9 prosimy o nie pozostawianie pojazdów przed budynkiem w dniach 04.07.2016 - 07.07.2016 w celu jak najszybszej realizacji robót."
brumar
Bywalec
Bywalec

Postautor: JanzRzeszowa » 05 lip 2016, 9:34

brumar pisze:Wrzucam na forum, ponieważ powieszono w dniu wczorajszym w godzinach popołudniowych na drzwiach wejściowych takie malutkie karteczki z komunikatem.
Komunikat firmy Skanska S. A. dla mieszkańców Żmigrodzka 9:

"W związku z planowanym wykonaniem chodnika, oraz miejsc postojowych przed budynkiem przy ul. Żmigrodzkiej 9 prosimy o nie pozostawianie pojazdów przed budynkiem w dniach 04.07.2016 - 07.07.2016 w celu jak najszybszej realizacji robót."

Studzienki im obniżyli, ciekawe jakiego pretekstu poszukają, aby jeszcze nie robić nic po naszej stronie drogi...?
Co do tych karteczek zostawianych także za wycieraczkami samochodów, to ja uwierzyłem im tylko raz parę miesięcy temu i zaparkowałem przy Odrzykońskiej, więcej nabrać się nie dam, szczególnie, że skanska przychodzi na plac ok 8-mej, a schodzi jak już przyjeżdżam z pracy. Rzadko się zdarza, że ktoś zostawi samochód w dzień po stronie niezrobionego chodnika i drogi. Lepiej niech zdejmą te setki palet zalegających na zrobionej już kostce i podsypią tam podjazd. Sami wówczas będą mieli więcej miejsca, a my będziemy mieli gdzie parkować bez "stresu".
A propos-jak do 7.07 zrobią wreszcie ten kawałeczek chodnika, to się ze szczęścia wielkiego i niezasłużonego spiję... .
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: porteño » 05 lip 2016, 13:05

Ludzie! Jaki wstyd, żeby wywieszać ogłoszenia z błędami ortograficznymi i interpunkcyjnymi.
"Niepozostawianie" to jedno słowo, a przecinek to postawiono chyba na chybił-trafił. :lol:
porteño
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lip 2014, 18:02

Postautor: Paulo89 » 06 lip 2016, 11:58

Dzwonili do mnie dziś ze spółdzielni i jestem umówiony na odbiór mieszkania. Mam mieć ze sobą dowód osobisty i kopię umowy członkowskiej. Czy jest to ta umowa w której jest zapisane, że zostałem członkiem spółdzielni czy umowa kupna mieszkania?
Paulo89
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 05 mar 2016, 13:33

Postautor: brumar » 06 lip 2016, 22:53

W przyszłą środę, tj. 13.07.2016r. o godz. 11:00 zostało uzgodnione, na wniosek zgłoszony na Walnym Zgromadzeniu Członków Spółdzielni, spotkanie w Ratuszu pomiędzy przedstawicielami Spółdzielni, przedstawicielami mieszkańców oraz p. Prezydentem Ustrobińskim w sprawie budowy ulic Żmigrodzka, Brzozowska i Korczyńska.
Osoby zainteresowany udziałem w spotkaniu proszę o informacje (ja jestem zainteresowany udziałem).
brumar
Bywalec
Bywalec

Postautor: brumar » 06 lip 2016, 23:00

Paulo89 pisze:Dzwonili do mnie dziś ze spółdzielni i jestem umówiony na odbiór mieszkania. Mam mieć ze sobą dowód osobisty i kopię umowy członkowskiej. Czy jest to ta umowa w której jest zapisane, że zostałem członkiem spółdzielni czy umowa kupna mieszkania?

Witaj,
ja proponuję zabrać ze sobą zarówno umowę o budowę jak i pismo w spawie przyjęcia w poczet członków (ja otrzymałem wyłącznie pismo o przyjęcie w poczet członków, a nie jakąś umowę członkowską). 6 kartek A4 nie stanowi zawrotnej wagi.
brumar
Bywalec
Bywalec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa