[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: dras » 29 cze 2016, 11:00

Witam.
Czy zgłaszał ktoś do spółdzielni niepokojącą ilość skroplin w piwnicach na poziomie -2. W klatce numer 2 przy Żmigrodzkiej 9 drzwi od piwnic i wszystko w środku aż ocieka. Zauważyliście też takie zjawiska w innych blokach?
dras
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 17 lut 2015, 14:15

Postautor: nyala » 29 cze 2016, 14:55

Witam,
Ja kontaktowałam się ze spółdzielnia w sprawie piwnic. Na poziomie -2 jest bardzo duża wilgoć i gdyby jeszcze choć garaże były oddane do użytku, to przynajmniej częste otwieranie drzwi od garażu i windy pozytywnie by wpływało na wentylację, a tak jak jest teraz, to nie ma żadnego przepływu powietrza.
Generalnie ja zauważyłam, że w piwnicy tworzy mi się warstwa nalotu na niektórych rzeczach chłonących wilgoć, więc wszystkie tego typu rzeczy powynosiłam z piwnicy i zadzwoniłam do inspektora Luli. Dostałam numer do gościa od wentylacji (mogę podać: 607434046), który przyszedł razem z kierownikiem budowy, pooglądali , sprawdzili ciąg przy rurze wentylacyjnej w piwnicy i w końcu zdjęli końcówkę tej rury, żeby był lepszy ciąg. Mam poobserwować czy jest lepiej i ewentualnie dzwonić.
Podejrzewam, że w innych piwnicach na poziomie -2 jest podobnie, tylko ludzie na razie nie korzystają/mało korzystają i nikt nie zgłasza.
nyala
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 paź 2015, 11:11

Postautor: dras » 01 lip 2016, 11:37

Ja rozmawiałem już z Panami z termaru to oni montowali instalacje. Pan mówił że kierownik budowy stwierdził że przy takich temperaturach musi być wilgotno. Z ciekawości zaniosłem do piwnicy higrometr i wilgotność utrzymuje się na poziomie 80-85% temperatura 20 stopni to jest sporo ponad punkt rosy. Za chwilę będzie tam jeden wielki grzyb. Ciekawe czy w ramach gwarancji pokryją koszty odgrzybiania. Bo to ewidentnie wina kompletnego braku wietrzenia tych pomieszczeń.
dras
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 17 lut 2015, 14:15

Postautor: JanzRzeszowa » 01 lip 2016, 11:47

dras pisze:Ja rozmawiałem już z Panami z termaru to oni montowali instalacje. Pan mówił że kierownik budowy stwierdził że przy takich temperaturach musi być wilgotno. Z ciekawości zaniosłem do piwnicy higrometr i wilgotność utrzymuje się na poziomie 80-85% temperatura 20 stopni to jest sporo ponad punkt rosy. Za chwilę będzie tam jeden wielki grzyb. Ciekawe czy w ramach gwarancji pokryją koszty odgrzybiania. Bo to ewidentnie wina kompletnego braku wietrzenia tych pomieszczeń.

Dokładnie tak, ale praprzyczyną jest brak drogi przez co od roku ten poziom nie jest wietrzony, bo garaż jest zamknięty na cztery spusty. Powinni wykorzystać, ciepłe powietrze i porę roku i to otworzyć oraz włączyć na maksa wentylację tego poziomu. Co przeszkadza zagrodzić wjazd i otworzyć bramę?
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: pepino » 03 lip 2016, 12:50

cześć,

Nieco z innej beczki.
Na stronie SM znajduje się wpis o planowanych inwestycjach http://www.projektant.rzeszow.pl/index.php?gr=0&id=22
Interesuje mnie ta część przy Bł.Karoliny, gdzie to konkretnie będzie?
Przedłużenie na wysokości bud. ADMY czy może w jakiś sposób 'dobrali się' do ogródków działkowych?
pepino
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 23 maja 2016, 20:26

Postautor: bartek86 » 03 lip 2016, 22:10

Ostatnio jak byłem na budowie ADMY i pytałem o zagospodarowanie terenu w przyszłości to wydaje mi się, że wszystko (większość?) w tył za budowanymi budynkami B2 i B3 wykupiła ADMA i tam będzie z tyłu budować kolejne budynki w stronę ul. Iwonickiej, natomiast z przodu od ul. Bł. Karoliny przed istniejącymi dwoma budynkami na pewno już nic nie powstanie. Ponoć miasto dogadało się jakoś z deweloperem i na 100% powstaną tam tereny zielone i rekreacyjne (chyba nawet w budżecie obywatelskim na ten rok było to - koszt chyba 1.500.000zł). Podczas wizyty na budowie pytałem też o tereny po 2 stronie Bł. Karoliny (od szkoły w prawo) i z tego co pamiętam to ponoć te tereny pójdą na mieszkaniówkę. Być może to właśnie spółdzielnia zacznie tam budować te 9 budynków. No bo jeżeli mają budować przy Bł. Karoliny to gdzie? Albo obok galerii po tej samej stronie w stronę ul. Pańskiej (ale po wybudowaniu galerii odległość od galerii to ul. Pańskiej będzie wynosić ok 200m) albo po 2 stronie ul. Bł. Karoliny zaczynając od pętli autobusowej w prawą stronę. Jak ktoś coś wie to niech się podzieli informacjami, fajnie wiedzieć, gdzie się będzie mieszkać i co będzie dookoła.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: JanzRzeszowa » 04 lip 2016, 7:01

pepino pisze:cześć,

Nieco z innej beczki.
Na stronie SM znajduje się wpis o planowanych inwestycjach http://www.projektant.rzeszow.pl/index.php?gr=0&id=22
Przedłużenie na wysokości bud. ADMY czy może w jakiś sposób 'dobrali się' do ogródków działkowych?

To chodzi o tereny po stronie szkoły, tak przynajmniej sygnalizował Prezes SM na walnym...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: JanzRzeszowa » 04 lip 2016, 7:01

pepino pisze:cześć,

Nieco z innej beczki.

To chodzi o tereny po stronie szkoły, tak przynajmniej sygnalizował Prezes SM na walnym...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: janek » 04 lip 2016, 8:45

bartek86 pisze:Ostatnio jak byłem na budowie ADMY i pytałem o zagospodarowanie terenu w przyszłości to wydaje mi się, że wszystko (większość?) w tył za budowanymi budynkami B2 i B3 wykupiła ADMA i tam będzie z tyłu budować kolejne budynki w stronę ul. Iwonickiej, natomiast z przodu od ul. Bł. Karoliny przed istniejącymi dwoma budynkami na pewno już nic nie powstanie.

Mam nadzieję, że nie mają wszystkiego, bo nam postawią 20 bloków, każdy coraz wyższy i w odległości 10 metrów od siebie. Piszesz że w tył za budynkami B2 i B3, w "tył" tzn gdzie? Na północ (do Iwonickiej)? A co z terenem gdzie stoi skład firmy Arkada (obok bloku 9)? To chyba do Admy nie należy, skoro stoi tam skład Arkady... Poza tym obok jest zarośnięty pas drzew - to działka, która chyba jeszcze nie została sprzedana nikomu. Wiecie coś na ten temat?
janek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 23 lut 2016, 13:09

Postautor: brumar » 04 lip 2016, 10:36

janek pisze:Mam nadzieję, że nie mają wszystkiego, bo nam postawią 20 bloków, każdy coraz wyższy i w odległości 10 metrów od siebie. Piszesz że w tył za budynkami B2 i B3, w "tył" tzn gdzie? Na północ (do Iwonickiej)? A co z terenem gdzie stoi skład firmy Arkada (obok bloku 9)? To chyba do Admy nie należy, skoro stoi tam skład Arkady... Poza tym obok jest zarośnięty pas drzew - to działka, która chyba jeszcze nie została sprzedana nikomu. Wiecie coś na ten temat?

Tuż za magazynem Arkady SM Projektant pokazał, że będzie budować 3 bloki (zadanie F-11) - widać nawet połączenie z parkingami przy budynkach B2 i B3 Admy. http://www.projektant.rzeszow.pl/inne/f11.pdf
Więc pas pomiędzy ul. Żmigrodzką a tymi nowymi budynkami jest narazie wolny od planów.
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa