Wieści z miasta

Aktualności dotyczące naszego miasta

Re: Wieści z miasta

Postautor: pisul » 16 maja 2016, 17:13

^^^
właśnie czytałem komentarze ludzi pod tym newsem :lol:
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: onlyRzeszow » 16 maja 2016, 18:19

"jasiop-pisze
Jak już pisałem w innym wątku wynik Rzeszowa jest taki wysoki, bo na razie nasze miasto jest pod koniec stawki w gronie dużych miast pod względem tzw liczby izb (mieszkań) przypadających na mieszkańca. Tak więc my na razie usiłujemy gonić średnią krajową ...

Zamieść źródło do którego się odnosisz w kwestii liczby oddanych mieszkań na jednego mieszkańca dotyczących Rzeszowa porównując te dane do informacji "dużych miast"
onlyRzeszow
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 03 paź 2015, 10:21

Postautor: jasiop » 16 maja 2016, 20:56

onlyRzeszow pisze:
"jasiop-pisze
Jak już pisałem w innym wątku wynik Rzeszowa jest taki wysoki, bo na razie nasze miasto jest pod koniec stawki w gronie dużych miast pod względem tzw liczby izb (mieszkań) przypadających na mieszkańca. Tak więc my na razie usiłujemy gonić średnią krajową ...

Zamieść źródło do którego się odnosisz w kwestii liczby oddanych mieszkań na jednego mieszkańca dotyczących Rzeszowa porównując te dane do informacji "dużych miast"

Przeczytaj powoli i dokładanie to co napisałem i pokaż mi gdzie ja piszę o liczbie oddanych mieszkań ...

PS
po raz kolejny czepiasz się o to samo ...
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Na forum od: 18 lis 2014, 22:48

Postautor: maks » 17 maja 2016, 21:22

Dzisiejsza sesja Rady Miasta Rzeszowa upłynęła pod znakiem kłótni i uszczypliwości, których radni sobie nie szczędzili.

http://www.nowiny24.pl/wiadomosci/rzesz ... ,10003528/
maks
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 25 gru 2014, 21:47

Postautor: PzD91 » 17 maja 2016, 21:28

Na ul. Ropczyckiej jakiś deweloper buduje 14 szeregówek, widziałem z daleko i niestety nie mam zdjęcia. Jak ktoś wie coś to może wrzucić do budowanych.
Awatar użytkownika
PzD91
Maniak
Maniak

Na forum od: 16 lut 2015, 22:04

Postautor: Sindus » 19 maja 2016, 15:39

Sindus pisze:Budowa budynku (usługi,magazyn,handel,biura) na ul.9 Dewizji Piechoty Obrazek Obrazek Obrazek https://www.google.pl/maps/@50.0137127,21.9596779,18z

19 maj Obrazek
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: Sindus » 19 maja 2016, 16:01

Budowa budynków mieszkalnych ul.Wielkopolska(między miasteczkiem akademickim a WSK) Obrazek
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: Frodo907 » 20 maja 2016, 7:35

Obrazek
Awatar użytkownika
Frodo907
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 08 lip 2015, 19:35

Postautor: Sindus » 23 maja 2016, 14:20

Teren elektrociepłowni .Zdjęcie zrobione szybko przez siatkę ,bo pani 'ochroniarz' zakazała mi fotografować.Efekt -brak zbliżenia(zoom) na teren budowy. Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: riko » 23 maja 2016, 15:42

http://rzeszow-news.pl/walec-zniszczyl- ... e-do-sadu/

Kocie oczka”, które w założeniu mają poprawić widoczność progów zwalniających na rzeszowskich drogach, zostały zamontowane kilka tygodni temu. Wtopiono je w asfalt na odległość około metra z każdej strony przed progiem. „Kocich oczek” jest 400. Drogowcy wydali na ten cel około 30 tys. zł.
Niestety, w okolicach ul. Strzelniczej, można zaobserwować, że „kocie oczka” zostały pokruszone. Czy to oznacza, że są one nietrwałe i drogowcy wyrzucili pieniądze w błoto? Piotr Magdoń, dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg w Rzeszowie, zapewnia, że nie ma mowy o nietrwałości.
– Kilka dni temu „kocie oczka” zostały zniszczone przez kierowcę walca, który po nich przejechał. Nieodpowiedzialna osoba, zamiast przejechać przyczepą niskopodwoziową, przejechała po progu pełnowymiarowym walcem. Nie ma szans, żeby „kocie oczka” wytrzymały 30-tonowy ciężar. Nie wytrzyma go żaden krawężnik, czy kostka – mówi Magdoń.
Rzeszowskie „kocie oczka” są w stanie wytrzymać 11,5 t na oś pojazdu. Drogowcy już ustalili, kto jest sprawcą zniszczenia elementów odblaskowych progów zwalniających.
– To firma, która na zlecenie jednego z deweloperów, buduje drogę wewnętrzną. Spotkaliśmy się już z przedstawicielami tej firmy. Skierujemy sprawę do sądu i będziemy domagać się naprawienia „kocich oczek” na koszt osoby, która odpowiadała za zniszczenie. Za wymianę „oczek” nic nie zapłacimy – mówi Piotr Magdoń.
Koszt wymiany „kocich oczek” nie będzie zbyt duży, ale rzeszowscy drogowcy nie mogą pojąć, jak komuś mogło przyjść do głowy przejechać po progu kilkudziesięciotonowym walcem. – Totalna bezmyślność. Pozostaje niesmak, że ktoś nie potrafi uszanować cudzej własności – słyszymy w MZD.
Drogowcy twierdzą, że „kocie oczka” poprawiły widoczność progów zwalniających na rzeszowskich ulicach. MZD przymierza się do montażu kolejnych 400 światełek. Ale, czy tak się stanie zależy od kolejnej zimy. Drogowcy chcą sprawdzić, czy „kocie oczka” wytrzymają ekstremalne warunki.

riko
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lut 2015, 14:42

PoprzedniaNastępna

Wróć do Newsy