[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: maniek1 » 13 maja 2016, 13:11

ankawro pisze:Powiedzcie jak wygląda sprawa ogrzewania w łazience - głównie chodzi mi o bud inw 9. Z tego co było napisane w ofercie sprzedażowej miało być ogrzewanie podłogowe a jak byłam ostatnio na budowie to widziałam przyłącza pod grzejnik.

Kumulacja jest :-) czyli podlogowka (ktora mozna wylaczyyc zaworkiem w skrzynce rozdziielczej) plus standardowy grzejnik. Tak nynajmniej jest na zmigr 9
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: john1200 » 13 maja 2016, 13:30

DariuszB pisze:
john1200 pisze:
DariuszB pisze:Skontaktowałem się z Administracją. Mają coś z tym zrobić. Zasugerowałem, także, zawieszenie informacji o zakazie składowania śmieci w tym miejscu. Zobaczymy.

Widzę, że spółdzielnia działa prężnie. Załadowali jednego melexa, zawiesili kartkę A4 i pojechali w siną dal. Śmieci dalej straszą, a kartki nikt nie zauważy - to się nazywa rozwiązywanie problemu:) Nie rozumiem o co chodzi, to nie mogli już wziąć wszystkiego?

Przecież posprzątali ładnie...(?). Jest czysto.

Tak tak, wszystko OK, pisałem to w dniu kiedy posprzątali tylko część. Na drugi dzień posprzątali już całość.
john1200
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 18 mar 2016, 9:17

Postautor: mz1990 » 13 maja 2016, 13:46

Mateusz.B pisze:Tak o ten blok mi chodzi. Dzięki za namiary. Jeśli instalacja gazowa w kuchni będzie juz zrobiona to ją zostawię.

Ja bym poczekał z takimi deklaracjami ;) Ja w bloku 32 planowałem początkowo kuchenkę gazową, ostatnio stwierdziłem, że jednak indukcja. Zmian w projekcie instalacji gazowej już nie robiłem, a niech zostanie. Teraz w kuchni zaraz przy wejściu, na wysokości mniej więcej przełącznika światła, który jest po drugiej stronie wejścia, kończy mi się rura i mam zawór. Do wyboru mam albo zabudować meblami, albo uciąć rurę. Rozmawiałem z wykonawcą instalacji i nie będzie problemu żeby uciąć (oczywiście odpłatnie)
mz1990
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 01 gru 2015, 9:54

Postautor: ankawro » 13 maja 2016, 22:06

maniek1 pisze:
ankawro pisze:Powiedzcie jak wygląda sprawa ogrzewania w łazience - głównie chodzi mi o bud inw 9. Z tego co było napisane w ofercie sprzedażowej miało być ogrzewanie podłogowe a jak byłam ostatnio na budowie to widziałam przyłącza pod grzejnik.

Kumulacja jest :-) czyli podlogowka (ktora mozna wylaczyyc zaworkiem w skrzynce rozdziielczej) plus standardowy grzejnik. Tak nynajmniej jest na zmigr 9

dzięki
ankawro
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 sty 2016, 18:01

Postautor: Santinel » 14 maja 2016, 19:55

Witam Was Mieszkańcy,

Będę wam bardzo wdzięczny za odpowiedz na kilka pytań związanych z zakupem mieszkania na SS, które planuję.
Zapoznawałem się z ofertą na stronie spółdzielni i jest tam kilka ciekawych mieszkań, jednak brak szczegółowych informacji.

1. Czy orbitujecie się może kiedy zostanie oddany do użytku budynek 9 oraz 11 ?
2. Na stronie podane są ceny (59,40m2 - 257 710,80 zł oraz 67,20m2 287 671,75 zł) Na jakie dodatkowe koszty, oprócz tej kwoty muszę się przygotować? Czyli te wszystkie przyłącza itd?
3. Jak u was wyglądał procedura kupna. Wiem jedynie, że na początek płaci się kilka tyś. aby zostać członkiem spółdzielni, a później jak szybko trzeba wpłacać resztę?

Jeżeli te pytania już padały a ja ich nie zauważyłem po przejrzeniu forum to przepraszam, ale będę wdzięczny za pomoc.

pozdrawiam,
Piotr
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 19:45

Postautor: Vube » 15 maja 2016, 12:55

Santinel pisze:Witam Was Mieszkańcy,

Będę wam bardzo wdzięczny za odpowiedz na kilka pytań związanych z zakupem mieszkania na SS, które planuję.
Zapoznawałem się z ofertą na stronie spółdzielni i jest tam kilka ciekawych mieszkań, jednak brak szczegółowych informacji.

1. Czy orbitujecie się może kiedy zostanie oddany do użytku budynek 9 oraz 11 ?
2. Na stronie podane są ceny (59,40m2 - 257 710,80 zł oraz 67,20m2 287 671,75 zł) Na jakie dodatkowe koszty, oprócz tej kwoty muszę się przygotować? Czyli te wszystkie przyłącza itd?
3. Jak u was wyglądał procedura kupna. Wiem jedynie, że na początek płaci się kilka tyś. aby zostać członkiem spółdzielni, a później jak szybko trzeba wpłacać resztę?

Jeżeli te pytania już padały a ja ich nie zauważyłem po przejrzeniu forum to przepraszam, ale będę wdzięczny za pomoc.

pozdrawiam,
Piotr

1. wrzesień 2016 (miejmy nadzieje)
2. 10 000zł na przyłącza (może wyjdzie mniej ale tyle mówią w spółdzielni żeby mieć odłożone)
3. 700zł za członkostwo w spółdzielni, ale nie pamiętam ile procent wartości mieszkania trzeba wpłacić na początku. może ktoś inny podpowie.
Vube
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 17 mar 2016, 7:40

Postautor: Sindus » 15 maja 2016, 19:52

Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: Santinel » 16 maja 2016, 11:42

Gdyby ktoś chciał sprzedać mieszkanie (3pok, nie parter) w nowych blokach w stanie Developerskich to zapraszam do kontaktu.
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: bartek86 » 16 maja 2016, 12:37

piszesz o mieszkaniach spółdzielni, czy nowo budowanych 7p. dewelopera ADMA ???
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: Santinel » 16 maja 2016, 20:06

bartek86 pisze:piszesz o mieszkaniach spółdzielni, czy nowo budowanych 7p. dewelopera ADMA ???

Spółdzielni.
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa