Plan budowy dróg w Rzeszowie

Informacje o nowych projektach drogowych i komunikacji.

Re: Plan budowy dróg w Rzeszowie

Postautor: porteño » 06 maja 2016, 12:03

PzD91 pisze:@porteño - daj przykład, gdzie na świecie jest taka kolejka w takim miasteczku jak Rzeszów.

Nie ma na świecie "takiego miasteczka" jak Rzeszów.
Każde miasto jest inne, a gdyby już któreś podobne do Rzeszowa miało "taką kolejkę", to byłbym bardziej sceptycznie do pomysłu nastawiony, bowiem nie byłoby to już rozwiązanie tak innowacyjne i unikatowe.
porteño
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lip 2014, 18:02

Postautor: PzD91 » 06 maja 2016, 15:55

porteño pisze:
PzD91 pisze:@porteño - daj przykład, gdzie na świecie jest taka kolejka w takim miasteczku jak Rzeszów.

Nie ma na świecie "takiego miasteczka" jak Rzeszów.
Każde miasto jest inne, a gdyby już któreś podobne do Rzeszowa miało "taką kolejkę", to byłbym bardziej sceptycznie do pomysłu nastawiony, bowiem nie byłoby to już rozwiązanie tak innowacyjne i unikatowe.

Nie ma ? No właśnie. Teraz zastanów się dlaczego w takich średnio- małych miastach jak Rzeszów nie buduje się metra/monoraila. Z mojej strony koniec tematu.
Awatar użytkownika
PzD91
Maniak
Maniak

Na forum od: 16 lut 2015, 22:04

Postautor: Frodo907 » 06 maja 2016, 22:27

Arrival pisze:
Frodo907 pisze:A czy większą atrakcją i tańszą w wykonaniu nie byłaby spójna sieć ścieżek rowerowych, szczególnie uwzględniając rekreacyjny charakter doliny Wisłoka?

Nie, ścieżka rowerowa to nie jest "atrakcja" dla turysty.

Możesz rozwinąć. Nie wiem jak mam rozumieć twoją wypowiedź
Obrazek
Awatar użytkownika
Frodo907
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 08 lip 2015, 19:35

Postautor: porteño » 06 maja 2016, 22:54

PzD91 pisze:Nie ma ? No właśnie. Teraz zastanów się dlaczego w takich średnio- małych miastach jak Rzeszów nie buduje się metra/monoraila. Z mojej strony koniec tematu.

To Ty się zastanów, w jaki sposób Rzeszów ma być innowacyjny, naśladując inne miasta.

Frodo907 pisze:
Arrival pisze:
Frodo907 pisze:A czy większą atrakcją i tańszą w wykonaniu nie byłaby spójna sieć ścieżek rowerowych, szczególnie uwzględniając rekreacyjny charakter doliny Wisłoka?

Nie, ścieżka rowerowa to nie jest "atrakcja" dla turysty.

Możesz rozwinąć. Nie wiem jak mam rozumieć twoją wypowiedź

Dosłownie. Ścieżki rowerowe to nie atrakcje turystyczne, a raczej pewien standard w dzisiejszym świecie. Żadnego turysty do Rzeszowa nie przyciągną.
porteño
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: Frodo907 » 07 maja 2016, 7:28

Ciekawa argumentacja.
To dlaczego mamy takie tłumu nad zalewem na świeżo w drogach dla rowerów? :?:
Skąd taki wykwit rajdów rowerowych? :?:
W Polsce 3 lata z rzędu sprzedano ponad 1 milion nowych rowerów.
Jazda rowerem wzdłuż rzeki to nie atrakcja turystyczna, a jazda wagonikiem pomiędzy blokami nad zakorkowana ulicą skąd spaliny się unoszą ma być atrakcją? :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Frodo907
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: wogx » 07 maja 2016, 10:49

.
Ostatnio zmieniony 09 sie 2021, 19:37 przez wogx, łącznie zmieniany 1 raz
wogx
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 21 lut 2016, 19:54

Postautor: Frodo907 » 07 maja 2016, 11:57

Dla dziennikarzy z Radia Kielce był.
Rok temu oprowadziłem ich od zapory do końca trasy. Byli zachwyceni i bardzo zazdrościli.
Poproszę teraz o kontrargument.
Obrazek
Awatar użytkownika
Frodo907
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: porteño » 07 maja 2016, 12:12

Frodo907 pisze:Ciekawa argumentacja.
To dlaczego mamy takie tłumu nad zalewem na świeżo w drogach dla rowerów? :?:

A dlaczego mamy tłumy w galeriach handlowych? Może to też atrakcje turystyczne? :lol:

Frodo907 pisze:Jazda rowerem wzdłuż rzeki to nie atrakcja turystyczna, a jazda wagonikiem pomiędzy blokami nad zakorkowana ulicą skąd spaliny się unoszą ma być atrakcją? :lol:

Dopóki będzie to jedyna kolejka nadziemna w Polsce, a nawet w tej części Europy, to raczej tak.
A jeśli ktoś do planu jej budowy podejdzie w sposób jeszcze bardziej kreatywny, to nawet sama architektura może stać się unikatowym zabytkiem nie tylko użytkowym, co przede wszystkim artystycznym.
porteño
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: flyRZE » 07 maja 2016, 12:22

Dyskusja o kolejce to strata czasu bo nigdy nie powstanie.
Obecnie miasto z marszalki3m powinno juz sie brac do roboty i zajac sie tworzeniem kolejki metropolitalnej na bazie istniejacych torów tworzac nowe przystanki.
Miasto nie potrafi wybudowac 50 m basenu, zrewitalizowac bulwarow, a Wy śnicie o niepotrzebnej nadziemnej kolejce?
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: porteño » 07 maja 2016, 13:10

Frodo907 pisze:Dla dziennikarzy z Radia Kielce był.
Rok temu oprowadziłem ich od zapory do końca trasy. Byli zachwyceni i bardzo zazdrościli.
Poproszę teraz o kontrargument.

Kontrargument na co? Że komuś się coś podobało? Mnie też się bardzo spodobało jezioro w Kiszyniowie otoczone alejkami i drzewami, będące oazą spokoju w ruchliwej stolicy Mołdawii, ale ilu turystów spoza miasta im ono przyciągnęło? Może dziesięciu w roku... Miejskie zalewy, rzeki, jeziorka, ścieżki i laski nie są atrakcjami turystycznymi, na których można budować markę miasta i je reklamować. To tylko obiekty rekreacyjne dla miejscowych.

flyRZE pisze:Dyskusja o kolejce to strata czasu bo nigdy nie powstanie.
Obecnie miasto z marszalki3m powinno juz sie brac do roboty i zajac sie tworzeniem kolejki metropolitalnej na bazie istniejacych torów tworzac nowe przystanki.
Miasto nie potrafi wybudowac 50 m basenu, zrewitalizowac bulwarow, a Wy śnicie o niepotrzebnej nadziemnej kolejce?

Oj, potrafi, potrafi. Po prostu ma inne priorytety, w tym potrzebniejszą kolejkę, na której to właśnie chce rozsławić nasz gród. A że koszty są niebotyczne, to temat powoli się podsuwa do przodu. Ja jednak wierzę, że na zapowiedziach się nie skończy, wierzę w Ferenca. A bulwary nawet bez rewitalizacji mają się świetnie.
porteño
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Newsy