[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: Mireneusz » 29 kwie 2016, 9:42

Jakby ktoś przegapił informację, to od kilku dni można umawiać się z notariuszami w sprawie podpisania aktów notarialnych (m. in. Żmigrodzka 9)
Mireneusz
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 30 lis 2015, 19:49

Postautor: JanzRzeszowa » 29 kwie 2016, 10:19

Mireneusz pisze:Jakby ktoś przegapił informację, to od kilku dni można umawiać się z notariuszami w sprawie podpisania aktów notarialnych (m. in. Żmigrodzka 9)

Czy ktoś już zna ceny za całość aktu na Żmigrodzkiej, ktoś podpisywał? Miejsce postojowe w garażu także podpada pod akt?
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: Mireneusz » 29 kwie 2016, 10:58

Ja mam umówiony termin na 10 maja, można umawiać się tylko na wtorki bo osoba z SM może być tylko w te dni. Ceny jeszcze nie znam.
Mireneusz
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 30 lis 2015, 19:49

Postautor: Jerzy Dąbczak » 29 kwie 2016, 11:01

Koszt podawany przez kancelarię notarialną w rozmowie telefonicznej to około 1250 zł (około ponieważ cena się waha w zależności od wartości mieszkania przy jego zakupie).
Jerzy Dąbczak
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 15 mar 2016, 9:29

Postautor: pitloju » 29 kwie 2016, 11:16

Dokładnie tak, 1280 wyszło w moim przypadku
W sprawie aktu notarialnego do miejsca postojowego, trzeba będzie powtórzyć całą procedurę jeszcze raz
pitloju
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 23 cze 2014, 15:21

Postautor: nyala » 29 kwie 2016, 11:49

Warto wziąć pod uwagę, że jeśli ktoś kupuje miejsce w garażu, a akt notarialny do mieszkania nie jest mu potrzebny już teraz, to można zaczekać do ok. sierpnia (aż będą gotowe dokumenty do garaży) i podpisać akt notarialny wspólnie do obu: mieszkania i garażu. Opłata notarialna jest wtedy trochę mniejsza niż gdyby załatwiać to 2x osobno do każdego - nie wiem dokładnie o ile, bo to zależy od wartości mieszkania i garażu, ale pytałam w jednej z kancelarii i tak powiedzieli (tzn. akty notarialne pewnie są 2 osobne, ale chodzi o wysokość opłaty za usługę).
nyala
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 paź 2015, 11:11

Postautor: JanzRzeszowa » 29 kwie 2016, 12:25

Właśnie rozmawiałem z kier robót Skanskiej, chociaż trudno to nazwać tym terminem...
zapytałem dlaczego nie utwardzają drogi tak jak obiecali (ich komunikat o pyleniu...), na co pan rzucił, że się czepiam, bo grunt jest trudny. Zwróciłem mu uwagę, że grunt jest zawsze trudny i jakoś nie przeszkadza im w tej chwili ciężkim sprzętem działać na przedłużeniu Żmigrodzkiej (ciekawe po co w tej chwili to robią?), już nie wspominając, że jakoś im nie przeszkadzało wybudować łącznika Iwonickiej w jeszcze gorszych warunkach.
Pan mi powiedział abym się przeszedł i zobaczył, że grunt jest trudny i jest błoto..., no to ja mu, że nie muszę nigdzie chodzić, bo tam mieszkam od pół roku i inni także, on że deszcze padają, ja że od dwóch dni nie pada a oni nie zrobili ani metra2 utwardzenia, on że ....., itd, itd....., ręce opadają

Ku...a, Chińczycy budują węzły autostradowe na morzach, a jemu przeszkadza grunt....
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: gość15 » 29 kwie 2016, 13:28

Gdyby kogoś interesowało jak będzie poprowadzona ulica Żmigrodzka to zaznaczona została tutaj. Zmieni się też chyba lokalizacja przystanku...Obrazek
gość15
Świeżak

Na forum od: 29 kwie 2016, 0:32

Postautor: Sindus » 29 kwie 2016, 20:45

Czy te zdjęcia podchodzą pod ten temat czy pod centrum handlowe? Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: bartek86 » 29 kwie 2016, 20:55

chyba bardziej pod galerie, ale pewny nie jestem. Ogólnie to teraz robi się i galeria i dwa bloki 7p. i jest to jeden wielki plac budowy, ale najlepiej niech wypowie się DariuszB, mieszka obok i widzi to z okna, więc będzie najlepiej doinformowany.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa