Termin oddania centrum - nie prędko. W chwili obecnej nie budują centrum tylko 2 bloki (coś tam dłubali i zalewali beton przy galerii, ale z informacji jakie mam za niedługo skupią się tylko na blokach). Termin oddania bloków to maj 2017, własność do końca roku. Galeria najprawdopodobniej będzie otwarta najwcześniej w 2018 o ile nie połowie 2018. Powody:
1. nie wiadomo kiedy będzie gotowa droga Bł. Karoliny (ma wykonać miasto) - inwestor nie będzie się spieszył z galerią, bo nawet gdyby chcieli to nie mają pewności, że będzie droga wykonana i co wtedy? przykład Żmigrodzka
2. teren dookoła to jest i będzie w najbliższym czasie jeden wielki plac budowy. Nikt nie będzie jeździł po wybojach, żeby zrobić zakupy
3. Priorytetem są bloki mieszkalne, dodam, że za tymi dwoma blokami co się budują, będą budować się kolejne 2 (widziałem mapkę z przyszłym zagospodarowaniem), Prawdopodobnie ADMA jest ich właścicielem i jak skończą te dwa z przodu, zaczną robić kolejne.
Wg mojej wiedzy ADMA nie będzie się wogóle spieszyć z tym centrum handlowo-usługowym. Najpewniej będą chcieli szybko zbudować dwa bloki, w między czasie pewnie będą wykonywać parkingi podziemne pod galerię i później znów wrócą do budowy bloków. Jak się wybuduje B2 i B3 wrócą i skończą galerię (o ile będzie nowa droga). Aaaa i najważniejsze, prawdopodobnie centrum+B2+B3 to będzie jeden wielki podziemny parking i właśnie dlatego coś się dzieje teraz przy galerii. Oczywiście pod ziemią będą te 3 parkingi oddzielone ścianami, żeby nie było można skracać sobie drogi. Tego łączonego parkingu jestem pewny w 80-90%.