[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: brumar » 21 kwie 2016, 22:42

GKK pisze:Darku czy mi sie wydaje czy zbieraja ziemie i zblizaja sie do Twojego bloku? Zrob zdjecie bo cos mi sie wydaje ze tej ziemi to wybieraja strasznie duzo?

Potwierdzam, zbliżają się do Żmigrodzka 9 (są pod koniec Żmigrodzka 11).
Ziemi wybierają ok. 1 metr głębiej - zapewne w celu wykonania warstw podsypkowych pod drogę.
No ja liczę na to, że poziom chodników obok Żmigrodzkiej 9, 11 będzie zachowany taki jak jest teraz po wykonaniu wszystkiego. Jeżeli chodniki będą na równo, to droga kilka cm będzie niżej. No chyba, że będzie dodatkowy schodek tak pośrodku drogi :)
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

Postautor: JanzRzeszowa » 22 kwie 2016, 7:12

Obrazek
W tej chwili wygląda to tak. W oddali widać pobieranie głębszych wykopów pod galerię. Wczoraj, także lepikowali beton pod bloki...
Co do poziomu drogi i chodników, to nie wierzę że bedzie zachowany, ponieważ 9 jest wyżej o ok 1m od sąsiedniego, tak więc ulica z chodnikami bedzie miała zapewne spad.
Jeszcze jedno- jest problem z nośnością ziemi na tym odcinku i Skanska podobno zrezygnowała z tradycyjnej metody wykonania utwardzenia, na rzecz innej (głębszej) z lepszym utwardzeniem gruntu. Fakt, chodziłem w tamtym tygodniu (jeszcze przed deszczami) po pobranej drodze i miałem uczucie jakby pod spodem była bardzo miękka gąbka.
Właśnie podjechali i zaczynają znowu usuwać nadmiar ziemi na wysokości mojego bloku.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: GKK » 22 kwie 2016, 7:19

Czyli wszzystko na szczescie ruszylo. Zastanawia mnie fakt co jest po prawej stronie od Ciebie bo z mojego bloku Brzozowska 3 wydaje mi sie ze w oddali jest jakby kawalem drogi wyrownanej??
GKK
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 09 kwie 2015, 19:05

Postautor: JanzRzeszowa » 22 kwie 2016, 7:41

GKK pisze:Czyli wszzystko na szczescie ruszylo. Zastanawia mnie fakt co jest po prawej stronie od Ciebie bo z mojego bloku Brzozowska 3 wydaje mi sie ze w oddali jest jakby kawalem drogi wyrownanej??

To jest droga techniczna. Jak piwnice tych dwóch bloków będą wykonane, to akurat poziom tej drogi będzie odpowiadał poziomowi parteru (tak na oko)
Moim zdaniem, jak powstanie Żmigrodzka, to będą musieli usunąć te płyty po lewej. Widać, że "przyczółek" galerii (ten fragment po lewej rozszalowany) leży po drugiej stronie...tej drogi(przecina galerię.
Tak kombinują, ponieważ (tak słyszałem z miarodajnych ust) jest tam dwóch wykonawców, którzy nie pozwalają wchodzić sobie (przejeżdżać) po ich placu budowy. To tak, a propos-zdjęć rodzinnych:-)
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: JanzRzeszowa » 22 kwie 2016, 13:39

Obrazek
przeskoczyli na drugą stronę (koniec bloku nr 9 /pkt C planu połączenie z Brzozowską/)
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: JanzRzeszowa » 22 kwie 2016, 13:42

Obrazek

a przy bloku nr 11 wygląda to tak..., zostawili kawałek niewybrany, aby wywrotka mogła manewrować wygodnie
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: JanzRzeszowa » 22 kwie 2016, 15:27

Ogłoszenie:
Kierownik robót ze Skanskiej dzwonił do mnie z informacją i przeprosinami jednocześnie, że jutro (sobota) od rana będą pracować ciężkim sprzętem i hałasować.
Druga sprawa, to od przyszłego poniedziałku mają zamiar stabilizować (jak pogoda pozwoli) grunt na budowanej drodze, a więc będzie się sporo pylić. Prosił, aby nie wywieszać na balkonach prania i zasłonić okna, bo ten pył jest ponoć uciążliwy. ma być w tej sprawie ogłoszenia na klatkach.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: GKK » 22 kwie 2016, 18:16

ida w dobrym tempie skoro spracuja nawet w soboth, jest iskierka nadziei ze lipiec bedzie realnym terminem:)
GKK
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: brumar » 22 kwie 2016, 21:50

GKK pisze:ida w dobrym tempie skoro spracuja nawet w soboth, jest iskierka nadziei ze lipiec bedzie realnym terminem:)

Może i pracują w sobotę, ale od kilku dni na budowie obserwuję 3 pracowników zajmujących się wywożeniem nadmiaru ziemi. Jeden powozi samochodem przewożącym ziemię, drugi od czasu do czasu przepcha trochę ziemi spychaczem, a trzeci ładuje ziemię na samochód. Samochód jeździ dłużej wywożąc ziemię niż jest ładowany. Jeżeli byłby drugi samochód to już by skończyli temat przewożenia ziemi.

DariuszB pisze:Ogłoszenie:
Kierownik robót ze Skanskiej dzwonił do mnie z informacją i przeprosinami jednocześnie, że jutro (sobota) od rana będą pracować ciężkim sprzętem i hałasować.
Druga sprawa, to od przyszłego poniedziałku mają zamiar stabilizować (jak pogoda pozwoli) grunt na budowanej drodze, a więc będzie się sporo pylić. Prosił, aby nie wywieszać na balkonach prania i zasłonić okna, bo ten pył jest ponoć uciążliwy. ma być w tej sprawie ogłoszenia na klatkach.

Dzięki Sąsiad za informację, ale czy naprawdę nikt (Inwestor, Wykonawca, Zarządca) nie pomyśli, że takie ogłoszenie można wywiesić kilka dni wcześniej? Przecież nie wszyscy jeszcze tutaj mieszkają i może ich nie być do czasu rozpoczęcia prac, więc nie zabezpieczą sobie okien, balkonów, etc. A przez nasze cudownie zaawansowane otwory napowietrzające w oknach dostaje się wszystko do mieszkań (duże robactwo, a co dopiero mikropyłek).
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

Postautor: GKK » 23 kwie 2016, 10:18

A koledzy wiadomo kiedy jest termin oddania galeri?jesli bedzie w niech wszystko co podaja to moze byc ciekawa atrakcja dla tej czesci osiedla. Brakuje tu duzego sklepu np stokrotki czynnego do godziny 21-22 bo ten spolem to jakas porazka. Silownia super, kregielnia ciekawe czy powstanie bo w Rzeszowie z tego co wiem sa tylko 2. Nie wiem czy powstanie przedszkole czy zlobek poniewaz w nie dalekiem odleglosci sa 2 przedszkola i jeden zlobek . Chodziaz na nowo powstale osiedle i nadmiar rodzin z dziecmi moze byc calkiem przydatne.Mam tylko nadzieje ze nie bedzie ta galeria zaplowana tak jak ta nad biedronka, ot tak byle co.
GKK
Rozkręca się
Rozkręca się

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa