jasiop pisze:Sindus pisze:jasiop pisze:Kolego Sindus
Na wstępie naszej wymiany zdań zadałem Ci jedno bardzo konkretne i precyzyjne pytanie, które brzmiało, przypomnę:
[Czy] Za jedyne rozwiązanie usprawnienia ruchu postrzegasz estakady w centrum i poszerzanie ulic ?
Za jedyne nie....zbudowanie łącznika(wiadukt) Wyspiańskiego z Hoffmanową obciąży rondo-przynajmniej jadących z ze wschodnich osiedli(Krakowska Pd,Kmity itd)...innych pomysłów w centrum nie mam
Czyli według Ciebie jedyne rozwiązania mogące usprawniające ruch (transport, komunikację) w mieście [w centrum] to nowe drogi (lub ich poszerzanie) oraz estakada(y) ...
PS
Popierając estakadę zrobiłeś bilans zysków i kosztów ? Jak wyszły w tym bilansie inne rozwiązania ?
UPS - zapomniałem, że inne rozwiązania dla Ciebie nie istnieją ... Czyli, jak to Ty piszesz "innych pomysłów nie ma".
Kolego jasiop o bilans zysków,kosztów w tej kwesti proszę zwrócić się do ratusza(urząd miasta itd) tam napewno mają przygotowane dla Ciebie te dane.Proszę o przedstawienie twoich 'wizji' na ten temat.Ja kończę dyskusję z Tobą .Dziękuje za uwagę