Plan budowy dróg w Rzeszowie

Informacje o nowych projektach drogowych i komunikacji.

Re: [ul.Podwisłocze/Cegielniana] Capital Towers (MM Capital)

Postautor: jasiop » 16 kwie 2016, 18:09

Sindus pisze:... Nie znam się gdyż nie jestem inżynierem budownistwa(ruchu drowego) czy projektantem.Chyba mogę mieć zdanie jako mieszkaniec miasta?A.....czas pokaże :D

W przypadku gdy ktoś nie zna się na czymś, wskazane jest np. poznanie opinii innych, zgłębienie aktualnej "trendów" czy wsparcie pomocą specjalistów i fachowców.
Pozwala to na skonfrontowanie swojego stanowiska, bo rzadko kiedy istnieje tylko jedynie słuszne rozwiązanie ...
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Na forum od: 18 lis 2014, 22:48

Re: [ul.Podwisłocze/Cegielniana] Capital Towers (MM Capital)

Postautor: Sindus » 16 kwie 2016, 20:50

jasiop pisze:
Sindus pisze:... Nie znam się gdyż nie jestem inżynierem budownistwa(ruchu drowego) czy projektantem.Chyba mogę mieć zdanie jako mieszkaniec miasta?A.....czas pokaże :D

W przypadku gdy ktoś nie zna się na czymś, wskazane jest np. poznanie opinii innych, zgłębienie aktualnej "trendów" czy wsparcie pomocą specjalistów i fachowców.
Pozwala to na skonfrontowanie swojego stanowiska, bo rzadko kiedy istnieje tylko jedynie słuszne rozwiązanie ...

Tutaj nie ma opini innych ,wzmianek czy specjalistów w tym temacie.Jest tylko wzmianka w gazecie.Czy na tym forum są tylko specjaliści budownistwa?Czy reszta 'nie inżynierów' ma stąd wyp....?Jeżeli nie znam się na niczym na tym forum to mam skować konto lub nie wypowiadać się ?Wyluzuj trochę :!:
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Re: Plan budowy dróg w Rzeszowie

Postautor: jasiop » 18 kwie 2016, 16:55

Kolego Sindus

Na wstępie naszej wymiany zdań zadałem Ci jedno bardzo konkretne i precyzyjne pytanie, które brzmiało, przypomnę:
[Czy] Za jedyne rozwiązanie usprawnienia ruchu postrzegasz estakady w centrum i poszerzanie ulic ?

Wogóle nie odniosłeś się do tego pytania, "zasłaniając" się tym, że estakada to nie Twój pomysł tylko "miasta".
Inwestycję tą "tylko" popierasz i widzisz jej potrzebę w tym miejscu ...
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Postautor: Sindus » 18 kwie 2016, 17:19

jasiop pisze:Kolego Sindus

Na wstępie naszej wymiany zdań zadałem Ci jedno bardzo konkretne i precyzyjne pytanie, które brzmiało, przypomnę:
[Czy] Za jedyne rozwiązanie usprawnienia ruchu postrzegasz estakady w centrum i poszerzanie ulic ?

Wogóle nie odniosłeś się do tego pytania, "zasłaniając" się tym, że estakada to nie Twój pomysł tylko "miasta".
Inwestycję tą "tylko" popierasz i widzisz jej potrzebę w tym miejscu ...

Za jedyne nie....zbudowanie łącznika(wiadukt) Wyspiańskiego z Hoffmanową obciąży rondo-przynajmniej jadących z ze wschodnich osiedli(Krakowska Pd,Kmity itd)...innych pomysłów w centrum nie mam :roll:
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: jasiop » 18 kwie 2016, 17:34

Sindus pisze:
jasiop pisze:Kolego Sindus

Za jedyne nie....zbudowanie łącznika(wiadukt) Wyspiańskiego z Hoffmanową obciąży rondo-przynajmniej jadących z ze wschodnich osiedli(Krakowska Pd,Kmity itd)...innych pomysłów w centrum nie mam :roll:

Czyli według Ciebie jedyne rozwiązania mogące usprawniające ruch (transport, komunikację) w mieście [w centrum] to nowe drogi (lub ich poszerzanie) oraz estakada(y) ...

PS
Popierając estakadę zrobiłeś bilans zysków i kosztów ? Jak wyszły w tym bilansie inne rozwiązania ?
UPS - zapomniałem, że inne rozwiązania dla Ciebie nie istnieją ... Czyli, jak to Ty piszesz "innych pomysłów nie ma".
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2016, 18:40 przez jasiop, łącznie zmieniany 1 raz
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Postautor: porteño » 18 kwie 2016, 18:39

Nie jest to z pewnością jedyne rozwiązanie, jednak należy do najskuteczniejszych.
Co jak co, ale miasto wojewódzkie powinno mieć więcej szerokich alei, bezkolizyjnych skrzyżowań i wezłów, a także obwodnicę z prawdziwego zdarzenia.
porteño
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lip 2014, 18:02

Postautor: jasiop » 18 kwie 2016, 18:42

porteño pisze:Nie jest to z pewnością jedyne rozwiązanie, jednak należy do najskuteczniejszych ...

Doprawdy ? Przedstawisz na poparcie tej tezy jakieś analizy ? Badania ? Opinie specjalistów i fachowców ?
Może jakiś bilans kosztów i zysków poszczególnych możliwych rozwiązań ?
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2016, 18:44 przez jasiop, łącznie zmieniany 1 raz
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Postautor: porteño » 18 kwie 2016, 18:44

jasiop pisze:
porteño pisze:Nie jest to z pewnością jedyne rozwiązanie, jednak należy do najskuteczniejszych ...

Doprawdy ? Przedstawisz na poparcie tej tezy jakieś analizy ? Badania ? Opinie specjalistów i fachowców ?

Nie.
porteño
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: swiety » 18 kwie 2016, 18:49

porteño pisze:Co jak co, ale miasto wojewódzkie powinno mieć więcej szerokich alei, bezkolizyjnych skrzyżowań i wezłów, a także obwodnicę z prawdziwego zdarzenia.

Ale nie w centrum miasta :lol: Estakada w tym miejscu to idiotyzm. Trzeba budować alternatywne drogi, połączenia - bo tylko takie faktycznie usprawniają ruch. Do takich można zaliczyć Wisłokostradę (czy też most skośny) oraz rozbudowę Maczka i połączenie jej z al. Solidarności obok Asseco. Po tych inwestycjach północ miasta nie będzie wymagała większych inwestycji drogowych przez wiele lat. Gorsza sytuacja jest na południu, tam korki są gigantyczne.
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: porteño » 18 kwie 2016, 18:57

Alternatywne drogi jak najbardziej, ale w centrum też potrzeba szerokich alei. Całe szczęście mamy Cieplińskiego, szkoda że pozostałe arterie wyglądają jak osiedlowe uliczki. Nie wiem, o jaką estakadę Ci chodzi, ale w miejscu takich rond jak to koło Wielkiej, czy przy zbiegu Dąbrowskiego i Powstańców Warszawy to aż prosi się o dwupoziomowe skrzyżowanie, tym bardziej w sąsiedztwie innych wiaduktów byłyby to niejako ich kontynuacje.
porteño
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Newsy