[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: bartek86 » 05 kwie 2016, 15:57

hehe troszkę mi nie wyszło, ale może coś się rozjaśni :P
Obrazek
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: bartek86 » 05 kwie 2016, 16:00

i tutaj już zdjęcia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: bartek86 » 05 kwie 2016, 16:05

galeria będzie 4 piętrowa, jednak ze względu na obniżenie terenu jej wysokość wyniesie 3 kondygnacje względem budynku nr 2, będzie można ja objechać z wszystkich stron, znajdować się będzie tuż przy ul. bł. Karolinyz przodu galerii, od ul. Bł. Karoliny ma być sklep (słyszałem o Stokrotce), wjazd do galerii będzie od ulicy oraz dodatkowo będzie parking podziemny, przed istniejącymi budynkami z przodu od ul. Bł. Karoliny nie będzie już więcej zabudowy, mają to być tereny rekreacyjne (miasto po połowie z deweloperem się składa na to). Na koniec ul. Bł. Karoliny skręci w bok (w górę) i tam właścicielem jest ponoć gmina albo osiedle projektant i ma tam powstać wzdłuż ulicy niska zabudowa (drogerie, drobne sklepy itp.). Od galerii do budynku nr 2 będzie ok. 20m. Mam nadzieję, że pomogłem, może jest ktoś co coś jeszcze wie i porównamy to???? tyle zapamiętałem :)
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2016, 19:13 przez bartek86, łącznie zmieniany 2 razy
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: bartek86 » 05 kwie 2016, 16:06

te 2 budynki kratkowane to dwa istniejące budynki naprzeciwko pętli autobusowej i przed nimi nie będzie w przyszłości już nic budowane. Tyle ....
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: JanzRzeszowa » 05 kwie 2016, 19:44

Dzięki bartek86. Z tego wynika, że walnęli się w opisie na tej mapce do sprzedaży (Adma Develop.), bo bloki sąsiadować będą bezposrednio z ulicą Żmigrodzką.

Z drugiej strony, przestrzegam przed kupnem mieszkań z oknami na dach tego centrum, czyli, niestety najlepsze mieszkania bo pd. Chodzi o hałas od wentylatorów i klimatyzatorów umieszczanych na dachu. To tak a propos.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: bartek86 » 05 kwie 2016, 21:00

a skąd wiesz z której strony będą wentylatory i czy faktycznie będzie głośno? mieszkam koło millenium hall i widzę cały dach i wydaje mi się, że jest cicho, poza tym od bloku do galerii jest 20m, ale jest jeszcze tam droga wjazdowa szerokości 8m, czyli w rzeczywistości od ściany budynku nr 2 do dachu galerii będzie 28m, dobrze to łączę? więc wydaje mi się, że odległość jest wystarczająca, a zakładając, że wentylatory mogą być w środku dachu albo bliżej ul. Bł. Karoliny (tego nie wiem) to może wyjść i 50m. No ale rzuciłeś ciekawe hasło i trzeba by się dowiedzieć jak faktycznie to będzie. A są tutaj może jacyś przyszli mieszkańcy Żmigrodzkiej 2 lub 3 ??? Może ma ktoś jeszcze jakieś informacje, aaa i wracając do początku wątku to która ta droga wreszcie będzie budowana ???? Żmigrodzka ????
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: maniek1 » 05 kwie 2016, 22:21

Ktos kiedys rozplywal sie nad rozkladem/infrastrukturą na Projekktancie/SS. prawda niestety jest taka (najnowszy przyklad to Adma dewelopment i bud. 2 i 3) ze kupujac mieszkanie w bloku obstawionym dosc gesto z kaazdej strony mozemy byc pewni ze tak juz zoostanie. W innym przypadku projektant snuje plaany pieknej zabudowy a po jakims czasie mam wrazenie ze wciska bloki gdzie.tylko zostalo miejsce lub okazuje sie ze piekny widok i planowane tereny zielone wcale nie naleza do projektanta i powstaje np biedronka
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: JanzRzeszowa » 06 kwie 2016, 7:13

jest lepszy numer..., przed chwilą pobudka dzwonkiem do drzwi i administracja roznosi czynsze..., ja odmówiłem podpisania odbioru ze względu na brak sławetnej drogi, ale nie wiem jak reszta.
Nie wiem jakie tam naliczenia zastosowali, czy tylko za wodę, czy za całość.
Może ktoś wrzuci skan.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: maniek1 » 06 kwie 2016, 7:38

DariuszB pisze:jest lepszy numer..., przed chwilą pobudka dzwonkiem do drzwi i administracja roznosi czynsze..., ja odmówiłem podpisania odbioru ze względu na brak sławetnej drogi, ale nie wiem jak reszta.
Może ktoś wrzuci skan.

Za "czesci wspolne" plus sprzataczka to jeszcze bym zrozumial,ale kazda inna oplata to bedzie kpina na maxa,brak drogi,brak wogole dojscia do bloku nr 6(no chyba ze ten szlak po kamykach jak na kasprowy),brak smietnika,o oplacie administracyjnej nie wspomne
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: JanzRzeszowa » 06 kwie 2016, 7:47

maniek1 pisze:
DariuszB pisze:jest lepszy numer..., przed chwilą pobudka dzwonkiem do drzwi i administracja roznosi czynsze..., ja odmówiłem podpisania odbioru ze względu na brak sławetnej drogi, ale nie wiem jak reszta.
Może ktoś wrzuci skan.

Za "czesci wspolne" plus sprzataczka to jeszcze bym zrozumial,ale kazda inna oplata to bedzie kpina na maxa,brak drogi,brak wogole dojscia do bloku nr 6(no chyba ze ten szlak po kamykach jak na kasprowy),brak smietnika,o oplacie administracyjnej nie wspomne

Dobrze by było, aby skrzyknąć się i dotrzeć na to zebranie 12-tego. Niech nam odpowiedzą na parę pytań. W końcu są zarządcą...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa