[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: flyRZE » 05 mar 2016, 18:59

Już wizki były, ale jeszcze mapka pokazująca nowe budynki i to centrum handlowe.
Obrazek
Do tego przy ulicy Nowosądeckiej takie cudo inny deweloper popełnia. Dwa bloki urodą przypominające jakbyśmy sie cofali dekadę czy dwie w tył.
Obrazek
Obrazek
Niebezpiecznie sie tam robi, trochę zaczyna się to wymykać spod kontroli. Deweloperka zwęszyła interes, teren uzbrojony to będą wciskać budynki bez składu i ładu. Powstaje największe rzeszowskie blokowisko, a zaznaczyć trzeba, że przestrzeń do dalszej deweloperskiej ekspansji nieograniczona.
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: swiety » 05 mar 2016, 19:05

flyRZE pisze:Do tego przy ulicy Nowosądeckiej takie cudo inny deweloper popełnia. Dwa bloki urodą przypominające jakbyśmy sie cofali dekadę czy dwie w tył.

Dostosowali się do poziomu Projektanta. Przecież wcześniejszy etap Słonecznego Stoku to skok w przeszłość. A wcześniejsze bloki budowane kilkanaście lat temu przy Krośnieńskiej to jeden wielki chaos. Dopiero SS tworzy jakąś harmonijną zabudowę.

Ciekawe kiedy ogródki działkowe na południe od bł. Karoliny pójdą pod nóż. W zachodnią stronę osiedle już daleko nie pójdzie, ul. Pańska tuż tuż.
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: flyRZE » 05 mar 2016, 19:12

Jeżeli Pańska nie ma MPZP to jak już się te ulice połączą... to uwierz hulaj dusza piekła nie ma :) nie mówię, że będą tam powstawać same 5-6 cio piętrowce, ale taka Strażacka może się nam tam zrobić.
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: maniek1 » 05 mar 2016, 22:26

mz1990 pisze:
Dziwne że u ciebie zrobili tak jak mówisz, ciężko mi powiedzieć czy można teraz od nich wymagać zmiany

Ja WAm powiem jak to bedzie wygladalo. Niejaki kerownik S. z Admy powie ze jak nie bylo pisma ze lokator moze cos by pozmienial tzn ze nic zmieniac nie chce. Po polsku i w skrocie kaze sie pocalowac w dupsko. Nie zmienia to faktu ze Adma ma/moze miec namiary do ludzi ktorzy kupili mieszkania i w normalnej firmie mogla byc dac cynk do lokatora ze:beda robic elektryke/hydraulike/tynki,ze moze ktos cos chce pozmieniac,popatrzec. No ale niestety to buduje wlasnie adma,a w zasadzie nie buduje tylko "kontroluje" zbieranine roznych firm i firemek
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: brumar » 06 mar 2016, 0:47

W G.C. Nowiny, w wydaniu weekendowym - 04-06.03.2016r., pojawił się na stronie 10 artykuł o ul. Żmigrodzkiej (niestety nie jestem w stanie napisać, że o naszym osiedlu, bo osiedla w XX w. posiadały już drogi dojazdowe, a w XXI w. chyba tym bardziej powinno posiadać, no chyba, że rozwijamy się wstecznie...).

Generalnie jest to zbiór artykułów przytaczanych już tutaj na forum.
Uwagę moją przykuło stwierdzenie autora, że trzy (a wg mnie cztery) OBIEKTY KUBATUROWE (zwane przez autora artykułu - bloki mieszkalne) nie posiadają drogi dojazdowej. I drugim elementem jest to, że autor napisał, iż ul. Żmigrodzka wyłożona jest płytami betonowymi - co jest zdecydowanie nieprawdą (najwyżej malutki fragment ul. Żmigrodzkiej [przed OBIEKTEM nr 9] jest wyłożony płytami).

Przy okazji proszę o informację, bo z tego co pamiętam to nasza "droga" (Highway to Heaven jak dla mnie) na odcinku od Brzozowskiej 3 do Żmigrodzkiej 9 nie była ułożona z płyt, a jedynie "usypana" z kruszywa?

I przy okazji (wg informacji na drzwiach wejściowych) - droga ma być zamknięta w dniach 09-11.03. (rozkopy).
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

Postautor: Paulo89 » 06 mar 2016, 14:48

maniek1 pisze:
mz1990 pisze:
Dziwne że u ciebie zrobili tak jak mówisz, ciężko mi powiedzieć czy można teraz od nich wymagać zmiany

Ja WAm powiem jak to bedzie wygladalo. Niejaki kerownik S. z Admy powie ze jak nie bylo pisma ze lokator moze cos by pozmienial tzn ze nic zmieniac nie chce. Po polsku i w skrocie kaze sie pocalowac w dupsko.

Ogólnie to gniazdko TV-SAT jest w miejscu gdzie według planu ma stać kanapa. Do głowy by mi nie przyszło, że wykonawca da jedno gniazdko TV-SAT na całe mieszkanie i to w miejscu, gdzie go nie powinno być. Tak jest także w wielu innych mieszkaniach o innym ustawieniu.
Załączniki
PLAN MIESZKANIA.jpg
PLAN MIESZKANIA.jpg (97.55 KiB) Przeglądany 8651 razy
Paulo89
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 05 mar 2016, 13:33

Postautor: JanzRzeszowa » 06 mar 2016, 15:22

swiety pisze:
flyRZE pisze:Do tego przy ulicy Nowosądeckiej takie cudo inny deweloper popełnia. Dwa bloki urodą przypominające jakbyśmy sie cofali dekadę czy dwie w tył.

Dostosowali się do poziomu Projektanta. Przecież wcześniejszy etap Słonecznego Stoku to skok w przeszłość. A wcześniejsze bloki budowane kilkanaście lat temu przy Krośnieńskiej to jeden wielki chaos. Dopiero SS tworzy jakąś harmonijną zabudowę.

Ciekawe kiedy ogródki działkowe na południe od bł. Karoliny pójdą pod nóż. W zachodnią stronę osiedle już daleko nie pójdzie, ul. Pańska tuż tuż.

A możesz powiedzieć co jest tym "skokiem", bo za bardzo nie rozumiem?
Jeśli chaos w sensie zagospodarowania i harmonii przestrzeni to się zgadzam. Ale na pewno nie Słoneczny Stok. Wcześniejsze budownictwo na tym osiedlu. Jednak jest to jedyne w Rzeszowie osiedle, które buduje inaczej i wbrew..., decyduje tu ukształtowanie terenu, a i nie było, i do teraz nie ma, zamachu na drapacze chmur jak to w innych częściach miasta jest. Poza tym, jedyne duże osiedle które konsekwentnie realizuje energetyczne zasilanie w ciepłą wodę i c.o. z indywidualnych źródeł. Dlatego kupiłem tu mieszkanie... .
Nie to żebym bronił za wszelką cenę jakiejś idei, ale...ale coś za coś, jeśli ktoś woli Nasz Gaj, Architektów, czy rejon Krasnego gdzie się zagląda sąsiadowi w okno na płaskim, to jego sprawa. Ja mam 400m widoku z jednej strony na ładną dolinke SS, a z drugiej strony...widok na górki pogórza ropczycko-sędziszowskiego i piękne zachody słońca:-)
Nie widzę tu skoków w przeszłość....
Co do samego wykonawstwa..., cóż, dużo tu piszę w tym wątku, a i parę zdjęć obiektywizujących "Żmigrodzką rzeczywistość" zamieszczam w poniższym poście... ręce opadają, ale to nie znaczy, że to nie jest ładne, przestrzenne osiedle i perspektywiczne czego dowodem jest brak kłopotu ze zbyciem mieszkań, czym pochwalić się raczej nie mogą inni developerzy...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: JanzRzeszowa » 06 mar 2016, 15:30

Paulo89 pisze:
maniek1 pisze:
mz1990 pisze:

Ja WAm powiem jak to bedzie wygladalo. Niejaki kerownik S. z Admy powie ze jak nie bylo pisma ze lokator moze cos by pozmienial tzn ze nic zmieniac nie chce. Po polsku i w skrocie kaze sie pocalowac w dupsko.

Ogólnie to gniazdko TV-SAT jest w miejscu gdzie według planu ma stać kanapa. Do głowy by mi nie przyszło, że wykonawca da jedno gniazdko TV-SAT na całe mieszkanie i to w miejscu, gdzie go nie powinno być. Tak jest także w wielu innych mieszkaniach o innym ustawieniu.

Przenieś gniazdo i już. Możesz to sam zrobić. Co do grzejnika w łazience, to rzeczywiście to jakiś knot i przeniesienie powinna zrobić bezpłatnie SM.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: JanzRzeszowa » 06 mar 2016, 15:35

Rzeczywistość...
Załączniki
20160306_134943.jpg
widok na północ ze Żmigrodzkiej 9, sławetny kawałem drogi w płytach betonowych
20160306_134943.jpg (92.1 KiB) Przeglądany 8635 razy
JanzRzeszowa