[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: vicomte » 24 lut 2016, 19:02

pisul pisze:Już chyba przy każdym z 6 nowych budynków robią?

Wydaje się, że tak. Budynek D z III etapu szybko dogania bloki etapu nr. II. Jak tak dalej pójdzie, to stan surowy otwarty osiągną oba etapy prawie równocześnie. Chętnie zobaczyłbym harmonogram budowy etapu III.
bystry pisze:A co będzie z tymi ogródkami między al. Sikorskiego a blokami NG, wiecie coś na temat tych działek? Te ogródki działkowe zostaną czy możliwe że i tam pojawi się jakaś zabudowa?

Na tak postawione pytanie, developer odpowiedział, że się nie pojawi. Wygląda na to, że - przynajmniej na razie - nie ma żadnej uchwały rady miasta zmieniającej plan zagospodarowania przestrzennego istniejących ogródków. Archi- zapewniano mnie, że takiej zmiany nie będzie. Znam niektórych właścicieli tych ogródków. Będą ich bronić jak niepodległości :) Ale tereny są super atrakcyjne, a żyjemy w mieście, gdzie na terenach zalewowych (Olszynki) pozwala się na budowanie wieżowców.Choć w mieście zaczynają się jednoczyć przeciwnicy dotychczasowej chaotycznej polityki wydawania pozwoleń na budowę (vide inwestycja przy Zalewie).Zabudowywana na pewno będzie druga strona, zachodnia, w kierunku ulicy Granicznej (niską zabudową- budynki handlowo-usługowe). Póki co, oznacza to, że wszyscy mieszkańcy osiedla budynków A, G i F, których okna będą wychodzić na stronę północno-wschodnią zafundowali sobie extra widok na Park Papieski, Katedrę itp. Ci z dolnych pięter mogą trochę narzekać na mający przebiegać pod ich oknami łącznik ulicy Nowowiejskiej z Powstańców, który ma budować miasto, ale pewnie nie będzie zbyt ruchliwy.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: klamar1214 » 24 lut 2016, 20:35

a ja słyszałem że starzy właściciele starają się o zwrot terenu i sprawa w toku...
klamar1214
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 16 lut 2015, 21:53

Postautor: vicomte » 24 lut 2016, 21:27

klamar1214 pisze:a ja słyszałem że starzy właściciele starają się o zwrot terenu i sprawa w toku...

Nie żartuj, nikt nie dałby pozwolenia na tak dużą inwestycję podmiotowi, który nie ma praw własności do gruntu, na którym buduje. Owszem, współwłaścicielem części gruntów, na których były zlokalizowane ROD "Nasz Gaj" była osoba prywatna i było z tym trochę przepychanek.Sprawa, którą masz pewnie na myśli, to walka o odszkodowania. Ale to nie powinno interesować czytelników tego forum i właścicieli mieszkań. Poprzedni system dawał wiele praw działkowcom, wędkarzom itp. i często walczyli oni o swoje, ale dzisiaj nic właściwie nie mogą zrobić, poza wywieraniem presji na radnych (argumentując np., że to tereny ekologiczne) i tym podobnie. Boleśnie przekonali się o tym działkowcy ze zlikwidowanych ogródków przy ulicy Lwowskiej. Stanowisko miasta jest jasne- ani Polski Związek Działkowców, ani sami działkowcy nie mają tytułu prawnego do gruntu. Wieloletnie użytkowanie ich czy ponoszenie opłat na infrastrukturę nie daje żadnych praw związanych z tytułem własności do gruntów. Jeszcze przed 20 laty w mieście było 24 ogródków działkowych, ale działkowcy mają nikłe szanse w starciu w władzami miasta, które wolą je urbanizować.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: Sindus » 24 lut 2016, 21:58

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: Sindus » 24 lut 2016, 22:14

Obrazek
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: klamar1214 » 24 lut 2016, 23:23

vicomte pisze:
klamar1214 pisze:a ja słyszałem że starzy właściciele starają się o zwrot terenu i sprawa w toku...

Nie żartuj, nikt nie dałby pozwolenia na tak dużą inwestycję podmiotowi, który nie ma praw własności do gruntu, na którym buduje. Owszem, współwłaścicielem części gruntów, na których były zlokalizowane ROD "Nasz Gaj" była osoba prywatna i było z tym trochę przepychanek.Sprawa, którą masz pewnie na myśli, to walka o odszkodowania. Ale to nie powinno interesować czytelników tego forum i właścicieli mieszkań. Poprzedni system dawał wiele praw działkowcom, wędkarzom itp. i często walczyli oni o swoje, ale dzisiaj nic właściwie nie mogą zrobić, poza wywieraniem presji na radnych (argumentując np., że to tereny ekologiczne) i tym podobnie. Boleśnie przekonali się o tym działkowcy ze zlikwidowanych ogródków przy ulicy Lwowskiej. Stanowisko miasta jest jasne- ani Polski Związek Działkowców, ani sami działkowcy nie mają tytułu prawnego do gruntu. Wieloletnie użytkowanie ich czy ponoszenie opłat na infrastrukturę nie daje żadnych praw związanych z tytułem własności do gruntów. Jeszcze przed 20 laty w mieście było 24 ogródków działkowych, ale działkowcy mają nikłe szanse w starciu w władzami miasta, które wolą je urbanizować.

mi chodzi o te działki co zostały jeszcze tam w stronę Sikorskiego
klamar1214
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 16 lut 2015, 21:53

Postautor: iamRZE » 26 lut 2016, 14:47

Na najbliższej sesji rady miasta pojawi się uchwałą zamieniająca działki należące do NG Development (zielona) oraz do miasta (czerwona)
Działka przy Witosa objęta jest mpzp i mogą znajdować się na niej obiekty usługowe w tym wielkopowierzchniowe.
http://bip.erzeszow.pl/file/64422/15a.pdf
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
iamRZE
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 15 lip 2014, 12:56

Postautor: Archi » 26 lut 2016, 16:24

Widzieliście już komórki lokatorskie?
Chciałbym zaznaczyć, że są już skończone i taki wygląd jest ostateczny ;)
Załączniki
IMG_20160225_135003.jpg
IMG_20160225_135003.jpg (174.37 KiB) Przeglądany 6191 razy
IMG_20160225_134951.jpg
IMG_20160225_134951.jpg (198.6 KiB) Przeglądany 6191 razy
Archi
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 25 sty 2016, 16:29

Postautor: loisen » 26 lut 2016, 20:50

Archi pisze:Widzieliście już komórki lokatorskie?
Chciałbym zaznaczyć, że są już skończone i taki wygląd jest ostateczny ;)

:shock:
loisen
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 sty 2016, 10:26

Postautor: guzik » 26 lut 2016, 21:49

Nie wierzę, że tak wyglądają skończone komórki. W żadnej inwestycji - nawet tych najtańszych - tak to nie wygląda. Na pewno będzie to jeszcze wykańczane.
guzik
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 08 mar 2015, 12:14

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane