[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: JanzRzeszowa » 23 lut 2016, 10:01

No to już ostatecznie wiadomo dlaczego w rejonie pętli autobusowej obok naszych bloków od miesiąca taki ruch budowlany...
http://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/1,34 ... tanie.html
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: maciejczek » 24 lut 2016, 10:26

Mam takie pytanie.
Nie wiem jak to było w innych mieszkaniach, ale u mnie po wejściu ekipy wykończeniowej w łazience wisiał już piec dwufunkcyjny. Żeby położyć płytki należało piec zdjąć, a późnej go z powrotem zamontować. Nim cokolwiek zacząłem robić zadzwoniłem do podwykonawcy, firmy Tom System i dowiedziałem się, że demontaż i montaż to muszą zrobić oni i kasują za to koło 200zł. Ewentualnie demontaż samemu, ale by mieć gwarancje i darmowy serwis muszę im zapłacić za ponowny montaż 1/2 z tej ceny. Płaciliście za tą usługę, czy wieszaliście na własne ryzyko?
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: mz1990 » 24 lut 2016, 12:56

Na wynajmowanym mieszkaniu właściciel sam zdjął i założył piec, też żeby położyć pod nim płytki. W trakcie kontroli kilka miesięcy temu okazało się, że jest nieszczelność. Nie wiem kto był podwykonawcą w tym przypadku, ale od razy pytali czy był piec ściągany i odmówili gwarancji. Akurat w przypadku samej nieszczelności oczywiste jest, że gwarancji nie będzie skoro ktoś sam sobie założył, ale nie wiem czy tak samo odmówiliby jej w przypadku awarii samego pieca, warto mieć to na uwadze
mz1990
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 01 gru 2015, 9:54

Postautor: guzik » 24 lut 2016, 14:22

Wydaje mi się, że przy cenie pieca (ok 2500zł) nie ma sensu ryzykować i lepiej już te 300zł wyłożyć. Choć fakt, że jest to trochę ździerstwo.
guzik
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 08 mar 2015, 12:14

Postautor: JanzRzeszowa » 25 lut 2016, 9:07

maciejczek pisze:Mam takie pytanie.
Nie wiem jak to było w innych mieszkaniach, ale u mnie po wejściu ekipy wykończeniowej w łazience wisiał już piec dwufunkcyjny. Żeby położyć płytki należało piec zdjąć, a późnej go z powrotem zamontować. Nim cokolwiek zacząłem robić zadzwoniłem do podwykonawcy, firmy Tom System i dowiedziałem się, że demontaż i montaż to muszą zrobić oni i kasują za to koło 200zł. Ewentualnie demontaż samemu, ale by mieć gwarancje i darmowy serwis muszę im zapłacić za ponowny montaż 1/2 z tej ceny. Płaciliście za tą usługę, czy wieszaliście na własne ryzyko?

Dosyć rzadki przypadek, aby piec był w łazience (przeważnie jest w przedpokoju w miejscu pod zabudowę), no ale ja np. także musiałem zapłacić 100 zł za demontaż i montaż kaloryferów jak robiłem gładzie i malowałem.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: maciejczek » 25 lut 2016, 9:43

W małych mieszkaniach piec dają w łazience właśnie i każdy zapewne musi go zdjąć i założyć w trakcie wykańczania. Pytanie tylko ile osób zrobiło to na własną rękę.
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Postautor: Person » 25 lut 2016, 18:38

Co do pieca powinieneś mieć założone dystanse i plytkasz spokojnie może płytkę wsunąć bez konieczności ściągania pieca
Person
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 02 lip 2014, 15:08

Postautor: maciejczek » 25 lut 2016, 21:03

Zgadza się były włożone dystanse, jednak wolałem mieć ładnie wycięte otwory w płytkach na haki oraz na wystające 4 zawory w ścianie pod piecem, a wcześniej przygotowaną odpowiednio ścianę, więc piec trzeba było zdjąć. Zresztą jak układać równo płytki za widzącym piecem?
Generalnie jeśli założę piec samemu gwarancja nie obejmie jedynie nieszczelności tychże podłączeń do zaworów, np. cieknącej wody na skutek zniszczenia uszczelki. Gwarancja na instalacje gazowa oraz na sam piec nadal obowiązuje. Każdy może jednak wezwać ekipę i zapłacić za to 200 zł
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Postautor: Person » 25 lut 2016, 21:08

uwierz mi że się ładnie da to zrobić koło rurek, przynajmniej mój płytkarz tak to zrobił. Póżniej i tak zabudowałem piec szafką ;)
Person
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 02 lip 2014, 15:08

Postautor: JanzRzeszowa » 27 lut 2016, 10:44

maciejczek pisze:W małych mieszkaniach piec dają w łazience właśnie i każdy zapewne musi go zdjąć i założyć w trakcie wykańczania. Pytanie tylko ile osób zrobiło to na własną rękę.

W mieszkaniach najmniejszych (47 m2) w blokach typu Żmigrodzka 9 piece są w przedpokoju. Zresztą w większych także...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa