[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: jasiop » 20 lut 2016, 20:12

pisul
Prośba - nie wklejaj bez potrzeby takich dużych plików ...
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Na forum od: 18 lis 2014, 22:48

Postautor: vicomte » 20 lut 2016, 20:28

Glowy bym nie dal, czy w niedziele dadza sobie spokoj :D Wczoraj na budynku G o 20.30 trwaly pracy przy sztucznym swietle. Przy takiej pogodzie i tempie prac pewnie zdaza. Wedlug nowego harmonogramu etapowania robot do 28 lutego maja byc gotowi m. in. z konstrukcja scian i stropow parteru, pietra pierwszego i drugiego (bloki II etapu). A ta nowa konstrukcja to pewnie zadaszenie, bo tarasy na gorze beda chyba czesciowo zadaszone.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: Tomek » 20 lut 2016, 20:43

PISUL nie słuchaj JasiaP, wrzucaj wrzucaj foty, jesteś jednym z nielicznych użytkowników tego forum, którego posty (zdjęcia) są bardzo ciekawe i regularne. Ja osobiście śledzę je od początku inwestycji. Dziękuję
P.S - Ta konstrukcja na 4 piętrze to pergole a nie zadaszenie.
Tomek
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 18 sie 2015, 8:46

Postautor: vicomte » 20 lut 2016, 20:57

Tomek pisze:P.S - Ta konstrukcja na 4 piętrze to pergole a nie zadaszenie.

No przeciez pergole tarasowe pelnia funkcje zadaszenia m. in....niektore maja nawet rolowane dachy...to znaczy ruchome :D
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: pisul » 20 lut 2016, 21:20

vicomte pisze:... No przeciez pergole tarasowe pelnia funkcje zadaszenia m. in....niektore maja nawet rolowane dachy...to znaczy ruchome :D

Dokładnie jest jak piszesz. Możesz sobie zamówić w firmie rolowany dach przeciw słońcu deszczowi i wiartowi. Przynajmniej tak sie reklamują. Prowadnica + materiał? Co firma to inny sposób otwierania zamykania, różne rodzje materiału. Pewnie nie jest to takie drogie i nie trzeba dużo wydać żeby był efekt Woow

Obrazek

Obrazek

Obrazek

żródło(jedno z tysiąca): http://www.markizy.eu/pergole-tarasowe.html
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: jasiop » 20 lut 2016, 21:27

Mili Koledzy, ale po co zdjęcia o tak dużym rozmiarze ?
Nie mówiłem przecież żeby nie wstawiać żadnych zdjęć, odnosiłem się tylko do ich rozmiaru ...
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Na forum od: 18 lis 2014, 22:48

Postautor: Frodo907 » 21 lut 2016, 0:10

Duży rozmiar zdjęć i ich duża ilość w temacie powoduje bardzo wolne otwieranie u osób nie posiadających szybkich łącz LTE oraz mocnych komputerów.
Uwaga Jasiop'a była czysto techniczna.
Obrazek
Awatar użytkownika
Frodo907
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 08 lip 2015, 19:35

Postautor: Archi » 21 lut 2016, 16:53

icetruck pisze:dziwi mnie ta niechęć do kupna miejsca w garażu... aż tylu klientów bez aut?

Może po prostu nie każdego było stać na dodatkowe 23.000 zł za miejsce postojowe...
Archi
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 25 sty 2016, 16:29

Postautor: icetruck » 21 lut 2016, 17:26

Archi pisze:
icetruck pisze:dziwi mnie ta niechęć do kupna miejsca w garażu... aż tylu klientów bez aut?

Może po prostu nie każdego było stać na dodatkowe 23.000 zł za miejsce postojowe...

jeżeli kogoś przy kupnie mieszkania za 200-300tys (i mając w perpektywie urządzenie go za kolejne dziesiątki tysięcy) nie stać na dorzucenie 23tys na garaż (w perpektywie dajmy na to 30lat) to moim zdaniem nie powinien kupować mieszkania gdzie
a) ceny są jednymi z wyższych w Rzeszowie
b) miejsc postojowych ogólnodostępnych jest ok 150 na około 500 mieszkań

moim prywanym zdaniem osoby takiej nie tyle nie stać, co po prostu oszczędza w myśl zasady - po co, jeżeli i tak sobie zaparkuję pod blokiem... a to błąd
ktoś wyżej napisał że problemem jest 5 schodków bo co jeżeli ktoś przyjedzie w gości z wózkiem z dzieckiem - tymczasem prawdziwym problem może być to, ze będzie musiał zaparkować pod Agata Meble albo pod Tesco (czemu ma przeciwdziałać to obowiązkowe kupno miejsca parkingowego pod ziemią)

ps. przy okazji przepraszam jasiop za niemiły post który tu wcześniej zamieściłem, faktycznie nie zrozumiałem o co Ci chodziło...
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

Postautor: vicomte » 21 lut 2016, 21:45

Oprocz uwag do Jasiopa narzekales tez na poziom tego forum i na malo obiektywne wpisy. Co jest o tyle dziwne, ze sam przed chwila wyglosiles subiektywny tekst. Wyobraz sobie, ze w przyrodzie wystepuja ludzie, ktorzy nie potrzebuja garazu i wcale nie dlatego, ze beda liczyc na parkingi wokol bloku czy duzy parking przed planowanym sklepem meblowym przylegajacym do inwestycji. Nie chce mi sie juz wymieniac sytuacji zyciowych, zostawiam Twojej wyobrazni. Bardzo latwo mozna sobie przeciez wyobrazic sytuacje, ze ludzie kupuja mieszkania w tak atrakcyjnych i dobrze skomunikowanych lokalizacjach, bo wyobrazaja sobie zycie bez samochodu wlasnie. Argument, ze cena 24900 (tyle przynajmniej kosztowalo moje miejsce parkingowe) to drobnostka - pozostawiam do wlasnej oceny kazdemu, kto to czyta. Przy - pewnie niedoszacowanej, ale do niedawna obowiazujacej - opinii, ze wykonczenie mieszkania kosztuje ok 1000 ziko za m2, to niemal polowa ceny wykonczenia sredniej wielkosci mieszkania. Nie wspomne juz o comiesiecznej oplacie za uzytkowanie miejsca parkingowego (niektorzy sie dziwia po wprowadzce). Nie wiem, jak bedzie w tej inwestycji, ale mnie zdarzalo sie placic 50/miesiac, a i 80/miesiac. Deweloper budujac parkingi (podziemne czy nie) niczemu nie przeciwdziala- zapewniam. Deweloperzy, ktorzy realizują nowe inwestycje, sa zobowiazani przepisami prawa do uwzglednienia w projekcie rowniez odpowiedniej ilosci miejsc postojowych po prostu.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane