Pozdrawiam
loisen pisze:pisul pisze:Przy piewszym etapie chodniczki i schodki robią:
Szkoda, że nie ma podjazdów na wózki, ale pewnie nie jest to coś praktykowane na rynku skoro nie jest w planach.
vicomte pisze:Na studiach wpajano mi, że w życiu należy być krytycznym i jest to nawet pewną miarą inteligencji. Ale jest różnica pomiędzy krytyką a krytykanctwem. Uzasadniona krytyka jest słuszna i staje się impulsem do dyskusji. Nie fair jest na przykład zarzucanie developerowi, że nie wykonał podjazdów dla wózków z każdej strony (o ile to prawda w ogóle, bo pewności jeszcze nie ma), bo przecież nie musiał. Argument, że nie ma podjazdów od strony parkingu jest niesłuszny, bo blok ma przecież parkingi podziemne. Będą tam windy czyż nie?
Kolega Pisul kwestionuje słuszność porównywania wykończenia klatki przez jednego developera do niewykończonej jeszcze klatki innego. To prawda, ale z zastrzeżeniem, że sam stosuje podobną metodę porównując mini-plac zabaw jednego dewelopera z WIZUALIZACJĄ placów zabaw i terenów zielonych drugiego. Porównanie będzie bardziej uprawnione, gdy wizualizacje zamienią się w rzeczywistość, co nie zawsze przecież ma miejsce, prawda? Inna rzeczą jest to, że plac zabaw Apartamentów Zamkowych to kpina, wykonana pewnie po to, by na pytania klientów o niego odpowiadać twierdząco. Na porównaniu wykończenia klatek widać wyraźnie, że jeden z developerów zastosował np. drogie płytki a drugi - na moje oko - tani gres techniczny po kilkanaście złotych za metr. Jak dla kogoś to ma znaczenie, to ma. Dla mnie inne zalety NG miały o wiele większe znaczenie, dlatego wygrał z ofertą Hartbexu.
vicomte pisze:Dzięki za sprecyzowanie. Jako klient etapu II zakupiłem mieszkanie z garażem, co było obligatoryjne. Moja wina, że założyłem to samo w I etapie. Natomiast nie można popadać w przesadę i wymagać od developera, by zabezpieczył mieszkańców od wszystkich możliwych konfiguracji, jakie niesie życie. Odwiedzający Cie trochę się przespacerują, osiedle będzie ładne, więc nie pożałują
BadB pisze:Ludzie na tym forum to mnie jednak zaskakują - niestety niepozytywnie. Zakup mieszkania z garażem w II etapie był koniecznością? Poważnie piszesz? Ręce opadają.
Wróć do Inwestycje zrealizowane
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości