nikanika pisze:I znów forum koncentruje się na krytyce/obronie developera.
Czy aby na pewno?
nikanika pisze:Vicomte- sam mi polecałeś tylko kontakt z developerem, a nie wyjaśnianie pewnych rzeczy na forum.
Forum jest po to, by wymieniać opinie.
Dalej Ci go polecam, własnie w ramach "wyjaśniania pewnych rzeczy na forum" czy "wymiany opinii"
nikanika pisze:Developer stara się być w dobrym kontakcie, to prawda, ale czy ten kontakt jest na pewno wzorowy, mogą się raczej wypowiedzieć przyszli mieszkańcy I etapu. Odnośnie II etapu ( vicomte) to dopiero początek tej współpracy.
W lutym mają być odbiory techniczne. Czekamy

. Na mieszkania i na wrażenia lokatorów.
Przecież nawet ja, jak dobrze zauważyłaś nie będący klientem I etapu, już dawno przyjąłem do wiadomości przekaz developera:
1.Przyjmujemy do wiadomości brak zgody klientów I etapu na propozycję realizacji balkonów.
2.Też się z nią nie zgadzamy.
3.Pracujemy wspólnie z wykonawcą nad wyjściem z sytuacji.
4.Powiadomimy, jak będziemy gotowi.
Ale OK, poddaję się. Skoro uważasz, że kontakt jest zły, to pewnie tak jest. Wygrałeś

Standard wykonania klatek to rzeszowska średnia budowlana. Czy jest ładna? Każdy może na to odpowiedzieć sobie sam. Nie jestem budowlańcem, ale mieszkałem już w wielu miejscach w Rzeszowie. Powiem tak: porównywanie do Hartbexu, to jak kopanie się z koniem. Harbex buduje dla siebie i ma - zapewne - ceny niedostępne dla większości rzeszowskich developerów. Koledzy byli łaskawi wrzucić klatkę wykonaną przez Hartbex dla Hartbexu

Nawet niewprawne oko zauważy, że widzimy tam balustrady z nierdzewki czy płytki z kapinosem. Dla niezorientowanych- baaardzo drogie, płatne na sztuki! Nie dysponuje zdjęciami, ale jak ktoś ma- może mi pomoże i wrzuci wnętrza np. bloków przy starej Zajezdni przy ulicy Zabłocie (developer Wikana), które realizował też Harbex. Samemu będzie można zobaczyć różnicę. Wniosek: żaden developer, skazany na budowanie za pośrednictwem zewnętrznego wykonawcy (oczywiście chcący zarobić) nie dotrzyma kroku Hartbexowi, to znaczy nie zbuduje takiego standardu za podobne pieniądze. Dla jasności- nie bronie tutaj, ani nie atakuje nikogo. Tak po prostu jest.