[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: vicomte » 09 lut 2016, 20:52

Nikanika - tak. Deweloper zaplanowal zmiane standardow II etapu (pewnie tak samo bedzie z III), co jest o tyle latwe, ze etap dopiero "wychodzi" z ziemi. Wystarczy naniesc poprawki do planu i zaprosic klientow do podpisania aneksu do umowy. I etap to zupelnie inna sprawa, barierki sa juz czesciowo zrealizowane, wiec zmiana ich to pewnie jakes wyzwanie dla wykonawcy, a takze- jak pokazuje burzliwy record tego forum - dla dewelopera. A moze przede wszystkim dla dewelopera, bo trudno zadowolic wlascicieli kilkudziesieciu mieszkan. Sadze jednak, ze jak rozwiazanie sie znajdzie, deweloper natychmiast o tym powiadomi, bo kontakt z nim - o czym juz tutaj wielokrotnie pisalem - jest wzorowy.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: milypan » 11 lut 2016, 23:06

Na fb wrzucili kilka zdjęć - zdjęcie korytarza wygląda bardzo biednie, niczym ze szklanych tarasów. Na podłodze najtańsze płytki - takie często daje się w piwnicach a nie na klatce. Zewnątrz miejscami wygląda to trochę lepiej, troszkę kamienia reszta bez rewelacji, luksusu w tym nie ma.

Obrazek
milypan
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 13 wrz 2015, 13:05

Postautor: django » 11 lut 2016, 23:12

jak to sie mówi dupy nie urywa
django
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lip 2014, 19:38

Postautor: icetruck » 11 lut 2016, 23:50

bez przesady, porównanie do szklanych tarasów co najmniej nie na miejscu, tych sufitów z rurami nic nie przebije

ponadto deweloper napisał w opisie zdjęcia:

TU pojawią się jeszcze tapety i będzie to wyglądało jeszcze lepiej niż obecnie, ale to dopiero po przejściu fali pierwszych ekip budowlanych naszych Lokatorów Emotikon smile"

dla mnie korytarz jak korytarz
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

Postautor: OloB » 12 lut 2016, 0:31

Trzeba mieć niebanalną wiedzę i bystre oko aby ocenić jakość podłogi bazując na jednym, bardzo ogólnym zdjęciu ;)
Poza tym nie wiem czego się spodziewacie wrzucając taką krytykę - marmurów i kryształowych żyrandoli??? :roll:
OloB
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 01 wrz 2015, 11:12

Postautor: Tomek » 12 lut 2016, 9:54

Czytam te Komentarze i trochę się dziwie.
Milypan jak już chcesz podać rzetelną informację ze zdjęciem, to proszę o pełną. Ewidentnie pod zdjęciem jest informacja:
"TU pojawią się jeszcze tapety i będzie to wyglądało jeszcze lepiej niż obecnie, ale to dopiero po przejściu fali pierwszych ekip budowlany".

Przy takim hejcie pisanym "po murze" bo tak oceniam to forum, bardzo ciekawy jestem jak będą wyglądać te Wasze mieszkanka...
Ja wszystkie pytania, wątpliwości, pomysły kieruję bezpośrednio do dewelopera i zawsze otrzymuję pełną informację i pomoc. Polecam wszystkim takie rozwiązania. Pozdrawiam wszystkich odważnych za szklanego ekranu;)
Tomek
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 18 sie 2015, 8:46

Postautor: milypan » 12 lut 2016, 10:21

Tomek pisze:Przy takim hejcie pisanym "po murze" bo tak oceniam to forum, bardzo ciekawy jestem jak będą wyglądać te Wasze mieszkanka...
Ja wszystkie pytania, wątpliwości, pomysły kieruję bezpośrednio do dewelopera i zawsze otrzymuję pełną informację i pomoc. Polecam wszystkim takie rozwiązania. Pozdrawiam wszystkich odważnych za szklanego ekranu;)

To niedługo nie będzie można napisać nic oprócz pochwał i zachwytu bo wszystko będzie 'hejtem"? Fakt, napisali że mają być tapety - ale to dosyć tanie rozwiązanie i mało praktyczne w korytarzach. Pomyśl jak to będzie wygląda po paru latach.
Duży plus dla dewelopera, że udziela tylu informacji i jest aktywny - to rzadkość w Rzeszowie.

OloB pisze:Trzeba mieć niebanalną wiedzę i bystre oko aby ocenić jakość podłogi bazując na jednym, bardzo ogólnym zdjęciu ;)
Poza tym nie wiem czego się spodziewacie wrzucając taką krytykę - marmurów i kryształowych żyrandoli??? :roll:

Nie trzeba mieć nie wiadomo jakiej wiedzy, wystarczy zrobić kilka remontów czy przejść się po sklepach i orientować się w cenach płytek.
Za taką cenę spodziewałbym się czegoś lepszego niż najtańsze płytki. Wystarczy popatrzeć jak wyglądają korytarze w hartbexie - widzisz różnice? Jak nie masz niebanalnej wiedzy to od razu napisze Ci, że to granit.

A przypomnę, że ceny za m2 w oby inwestycjach bardzo podobne.

Obrazek

Korytarz w Naszym Gaju - w wyobraźni dodaj sobie tapety które mają nakleić :
Obrazek
milypan
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 13 wrz 2015, 13:05

Postautor: vicomte » 12 lut 2016, 10:24

django pisze:jak to sie mówi dupy nie urywa

Rozumiem, że kolega mieszka na tak wspaniałej miejscówce, że obywa się bez pewnej części ciała. Może kolega wrzuci jakieś fotki, coby NG Developer zapadł się pod ziemię ze wstydu i zazdrości?

Tomek pisze:Przy takim hejcie pisanym "po murze" bo tak oceniam to forum, bardzo ciekawy jestem jak będą wyglądać te Wasze mieszkanka...

Jak kolega tak nisko ocenia to forum, to co tutaj robi? Bo własnie- idąc w ślad wyszukanej metafory kolegi- sam też "pomazał po murze". Zresztą, nie wszyscy uprawiają tutaj hejt. Deweloper był tutaj atakowany, ale był tez broniony. Chyba- między innymi- po to wymyślono forum. Powyższy apel kolegi też tutaj wybrzmiewał. A jeśli ktoś chce pozostać anonimowy- ma do tego pełne prawo. Kolega też- o ile mnie oczy nie mylą- nie podpisał się nazwiskiem. Gdy developer uzna, że ktoś tutaj wyczerpał znamiona popełnienia przestępstwa zniesławienia lub oszczerstwa, zawsze ma narzędzia ku temu by wystąpić na drogę prawną a odpowiednie organy prokuratorskie zmuszą administratorów forum do identyfikacji autorów wpisów (choć moderacja tutaj raczej dba o dobro użytkowników i prewencyjnie kasuje przesadyzm :D ). Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 12 lut 2016, 16:40 przez vicomte, łącznie zmieniany 1 raz
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: Nikoś » 12 lut 2016, 11:10

O ile ściany faktycznie da się zrobić "później" tak z ta podłogą to pojechali po całości, i ciekawe czy po "przejściu" ekip remontowych mieszkań będą uzupełniać i poprawić "ubytki" w płytkach jak coś komuś spadnie ect
Nikoś
Maniak
Maniak

Na forum od: 05 wrz 2015, 12:09

Postautor: nikanika » 12 lut 2016, 11:31

I znów forum koncentruje się na krytyce/obronie developera.
Vicomte- sam mi polecałeś tylko kontakt z developerem, a nie wyjaśnianie pewnych rzeczy na forum.
Forum jest po to, by wymieniać opinie.
W nowych blokach A i B ładna jest klatka wejściowa, schowane w ścianie skrzynki pocztowe. Korytarze wokół mieszkań też dość przestronne. Płytki urodą nie powalają- to fakt. Ważne jest tez, jak przyszli mieszkańcy będą dbali o części wspólne.
Tapeta na klatce urody doda, ale faktycznie sens jest nałożenia będzie pewnie z pół roku po oddaniu kluczy. Czy jest funkcjonalna? Nad tym powinna się wspólnota zastanowić, bo wydaje mi się, że po roku będzie do wymiany . Czyli z naszych, mieszkańców, pieniędzy.
Developer stara się być w dobrym kontakcie, to prawda, ale czy ten kontakt jest na pewno wzorowy, mogą się raczej wypowiedzieć przyszli mieszkańcy I etapu. Odnośnie II etapu ( vicomte) to dopiero początek tej współpracy.
W lutym mają być odbiory techniczne. Czekamy :). Na mieszkania i na wrażenia lokatorów.
nikanika
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 15 mar 2015, 23:21

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane