[ul. Strażacka] Osiedle Strażacka (Szerbud)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [ul. Strażacka] Osiedle Strażacka (Szerbud)

Postautor: monio206 » 09 lut 2016, 10:13

pisul pisze:Parkingi to jakiś sztuczny problem. Parking przecież w planach inwestora a i w razie W niedaleko Delikatesy Centrum z ogólnodostępnym parkingiem jak i Biedronka a przy Centrum Dywanów możesz i tira zostawić. A to kilka minut na piechote od tej inwestycji

Kupując mowe mieszkanie nie wyobrażam sobie biegania z dziećmi lub zakupami, miejsca postojowe powinny być przypisane do mieszkania w niedalekiej odległości od wejścia.
monio206
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 06 lut 2016, 18:03

Postautor: pisul » 09 lut 2016, 16:03

Deweloper na mapce zaznacza przecież ponad 100 miejsc parkingowych na 80 mieszkań. Mało?

monio206 pisze:...miejsca postojowe powinny być przypisane do mieszkania w niedalekiej odległości od wejścia....
To prawda jeśli w chwili kupna mieszkania ktoś to obiecał na piśmie :D

Mnie to ciekawi. Dla dewelopera to zysk sprzedać na wyłączność miejsce parkingowe. Zwłaszcza jak są chętni. Czy ktoś o taką możliwość pytał dewelopera? Jest nawet firemka co na zamówienie robi znaki z wybraną rejestracją. Więc inni deweloperzy chyba dają taką możliwość?:

http://www.poniedzialek.pl/pl/p/Miejsce ... ngowa/1026
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: ierzbi » 09 lut 2016, 22:32

Jeżeli przynajmniej jedno miejsce nie będzie przypisane, to czuje że niejednokrotnie będzie tzw "walka o miejsce" i zupełnie niepotrzebne nerwy... Może warto rozmawiać z Deweloperem? Skoro i tak 1.2 miejsca ma przypadać na mieszkanie. Ja również nie wyobrażam sobie żebym parkował auto pod biedronką i szedł sobie do domu...mimo że to blisko, kupuje nowe mieszkanie w wysokim standardzie, ale auto parkuje pod biedronką czy w innym miejscu bo tam bezpieczniej :) ? Może ktoś zakupił garaż i już się rozmyślił z niego ??:)
Ogólnie jak odnosicie się do ogrzewania gazowego? Widzicie w tym jakąś ekonomię ?? Czy raczej nieustanna walka o przegraną ( wysokie koszty ) ?
ierzbi
Świeżak

Na forum od: 30 gru 2015, 12:05

Postautor: kado7 » 09 lut 2016, 23:29

ierzbi pisze:Ogólnie jak odnosicie się do ogrzewania gazowego? Widzicie w tym jakąś ekonomię ?? Czy raczej nieustanna walka o przegraną ( wysokie koszty ) ?

To zależy od wielu czynników np. od wydajności i oszczędności kotła gazowego który będzie mam to ciepło wytwarzać jak również od temperatury jaką chcemy utrzymywać w mieszkaniu na którą wpływ ma np. pogoda na zewnątrz. Osobiście jestem zadowolony z ciepłej zimy bo to właśnie wpływa na mniejsze zużycie gazu do ogrzania mieszkania a co za tym idzie mniejsze rachunki za gaz.
kado7
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 19 sie 2015, 14:53

Postautor: kado7 » 09 lut 2016, 23:47

Pytanie do przyszłych mieszkańców 1 bloku, wiadomo już jakie zostaną zamontowane kotły gazowe?
kado7
Bywalec
Bywalec

Postautor: rellek » 10 lut 2016, 1:59

kado7 pisze:Pytanie do przyszłych mieszkańców 1 bloku, wiadomo już jakie zostaną zamontowane kotły gazowe?

Już są założone Buderusy. Niestety nie pamiętam modelu, ale można na stronie producenta wydedukować poz zdjęciu i opisie.
Załączniki
IMG_3217.JPG
IMG_3217.JPG (117.41 KiB) Przeglądany 5504 razy
Ostatnio zmieniony 10 lut 2016, 2:00 przez rellek, łącznie zmieniany 1 raz
rellek
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 15 sty 2016, 0:07

Postautor: rellek » 10 lut 2016, 2:00

ierzbi pisze:Może ktoś zakupił garaż i już się rozmyślił z niego ??:)

Chętnie też się zgłoszę po odkup garażu :)
rellek
Początkujący
Początkujący

Postautor: rellek » 10 lut 2016, 2:16

kado7 pisze:
ierzbi pisze:Ogólnie jak odnosicie się do ogrzewania gazowego? Widzicie w tym jakąś ekonomię ?? Czy raczej nieustanna walka o przegraną ( wysokie koszty ) ?

To zależy od wielu czynników np. od wydajności i oszczędności kotła gazowego który będzie mam to ciepło wytwarzać jak również od temperatury jaką chcemy utrzymywać w mieszkaniu na którą wpływ ma np. pogoda na zewnątrz. Osobiście jestem zadowolony z ciepłej zimy bo to właśnie wpływa na mniejsze zużycie gazu do ogrzania mieszkania a co za tym idzie mniejsze rachunki za gaz.

Czytałem, że sprawność montowanego pieca (książkowa) to 91%. Teraz będzie też trochę inna wartość opałowa gazu w związku z wpuszczaniem w układ gazu z portu LNG (dlatego teraz zuzycie gazu w rachunkach nie są podawane w m3, a w kWh) - ale myślę, że to będzie różnica minimalna i niewpływająca/niezauważalna dla użytkowników takich jak właściciele mieszkań. Zadowolony jestem z tego, że:
- ściany są z ceramiki (pustak),
- okna 3-komorowe,
- Pan Marek mówił, że balkony są montowane na jakiś sposób ('siakieś' kotwy? - nie pamiętam) co nie tworzy mostków cieplnych - jak czytałem, to wychodzi na duży plus,
- chętnie bym wymienił coś więcej co wpłynie na oszczędność, ale nic mi nie przychodzi do głowy w związku z prooszczędzaniem.
rellek
Początkujący
Początkujący

Postautor: pisul » 10 lut 2016, 3:51

rellek pisze:
kado7 pisze:Pytanie do przyszłych mieszkańców 1 bloku, wiadomo już jakie zostaną zamontowane kotły gazowe?

Strzelam z wyglądu jest to?
BUDERUS LOGAMAX 2-FUNKC. U044K lub U042K – (z zamkniętą lub otwarta komorą spalania)

Obrazek

cena, opis:
http://e-metalowiec.com/2-funkcyjne/159 ... omora.html

lub nieco droższe z dopiskiem + LOGAMATIC T6360 ERP/CM707 ERP(kocioł + cyfrowy termostat pokojowy z wyświetlaczem oraz programowaniem tygodniowym?)

http://instalmarket24.pl/Logamax-U044K- ... -ErP-p2872
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: kado7 » 10 lut 2016, 9:15

pisul pisze:
Strzelam z wyglądu jest to?
BUDERUS LOGAMAX 2-FUNKC. U044K lub U042K – (z zamkniętą lub otwarta komorą spalania)

Otwarta komora spalania to na pewno nie jest bo nie można już takich montować w budownictwie mieszkaniowym. Niedawno Unia Europejska zabroniła również produkcji kotłów gazowych 2-funkcyjnych z zamkniętą komorą spalania. Sprzedawać i montować można tylko te które są jeszcze na stanach magazynowych. Zostają tylko kotły kondensacyjne - zapewne takie zostaną zamontowane na 2 bloku, co mnie osobiście cieszy.
kado7
Bywalec
Bywalec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane