Ja polecam Lidla czy Kaufland bo tam opóźniają faktycznie gdy się pali lampa, lub robią gdy awaria u mnie w Stokrotce Głogów Małopolski stoi butelkomat na zewnątrz, ale jeszcze nie działa tak samo delikatesy centrum, Biedronka to zrobiła wiate i chyba będzie pod koniec miesiąca na parkingu, za to Lidl tam (Głogów Małopolski) ma najlepszą obsługę tego urządzenia nie dość iż płacą bez kaucji 10 Gr. Ale natychmiastowo interweniują pracownicy gdy pełny czy się zawiesi to prestiż zresztą nie wiem jak u innych Lidl ale gdy byłem na Lubelskiej, Podkarpackiej oraz Krakowskiej też reagowali tak samo w Kuflandzie Okulickiego i Rejtana.
Tam Stokrotka jest franczyza to decyduje kierownictwo, jeżeli sklep ma wymiary gdy piszą to nie muszą możesz napisać do Stokrotki to się dowiesz czemu nie przyjmuje gdy wymiary sklepu są większe jak by się wydawało to są kary za to.
Tak jak pisałem wcześniej gdy nie działa maszyna to muszą ręcznie przyjmować opakowania od klientów bez wymówek bo możesz zgłosić to tam gdzie pisałem wcześniej, prawo to prawo bez wyjątków.
Czyli: zgłosić sprawę do Urzędu Konsumenckiego, Sanepidu, Inspekcji Handlowej czy Ministerstwa Klimatu i Środowiska i zostanie nałożona kara na sklep i kierownictwo.
* Do jednych z nich