Organizacja ruchu w Rzeszowie

Pomysły na ulepszenie transportu, MPK i ogólnie kwestii komunikacyjnych w Rzeszowie

Re: Organizacja ruchu w Rzeszowie

Postautor: jasiop » 04 sty 2026, 18:57

Dziś miałem właśnie kolejną taką dyskusję .. i takie coś sie pojawiło, cyt:
"... A na marginesie ruchu pieszych i likwidacji przejść dla pieszych w tym wariancie nikt nie chce zrobić, a to jest przyczyna ograniczenia prędkości i przepustowości drogi...."
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Na forum od: 18 lis 2014, 22:48

Postautor: szczupok » 09 sty 2026, 20:09

littlemonster00 pisze:Centrum nie jest od speedowania pierdziawą.(...)

@littlemonster00 dobrze prawi, zgadzam się w 100% z całą treścią posta
szczupok
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 09 sie 2015, 14:24

Postautor: maks » 31 sty 2026, 8:59

Centrum miasta stanie się także bezpieczniejsze i bardziej przyjazne dla pieszych. Zmiany, które wejdą w życie w lutym, są kontynuacją działań wprowadzanych przez Konrada Fijołka, prezydenta Rzeszowa.

https://supernowosci24.pl/aktualnosci/u ... odmiesciu/
maks
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 25 gru 2014, 21:47

Postautor: Ole » 01 lut 2026, 8:01

538 portali o Rzeszowie, 8263 Redaktorów i każdy tylko Kopiuj i Wklej.
Nikomu nie wpadło żeby prostą mapkę machnąć co i gdzie, miasto nie zrobiło to mi się nie chce.
Poziom portali szoruje po dnie i bierze muł.
Sorki za offtopa ale mnie czasem %$#%$@%$##@%.
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

Postautor: Doniek » 01 lut 2026, 9:31

https://rzeszow24.info/wiadomosci/zmian ... FKokH8hh13

Fijołek ty weż może tam zrób deptak? Już tragicznie się jeżdzi po tym mieście. To zły znak dla całej obwodnicy skoro taki precedens ma miejsce.

Jeżdżę na weekendzie z Wilkowyji na Hetmańską, stoję na tej obwodnicy na dosłownie każdych światłach. Szybciej dojadę do Łańcuta czy Głogowa Młp niż przejade przez to miasto. Ktoś tak w ostatnim czasie popaprał synchronizacje świateł ( wydaje mi się od oddania skrzyżowania na Krzyżanowskiego. ) że jedziesz od czerwonego do czerwonego. A juz w ogóle apogeum jest w rejonie Castoramy. Jak w tymi mieście ma nie być korków jak nawalone jest świateł co 10 metrów.
Doniek
Maniak
Maniak

Na forum od: 13 mar 2017, 23:32

Postautor: Nikoś » 01 lut 2026, 11:45

Przecież Powstańców to nie jest żadna obwodnica, to zwykła miedzy osiedlowa droga i nic wiecej.
A to że na Rejtana świateł nawalone jak .. to w ramach walki z ekologia i trenowaniem cierpliwości kierowców. Bo pieszy musi iśc i nie patrzy że coś jedzie :D
Nikoś
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 05 wrz 2015, 12:09

Postautor: jasiop » 01 lut 2026, 15:38

Doniek pisze:A juz w ogóle apogeum jest w rejonie Castoramy. Jak w tymi mieście ma nie być korków jak nawalone jest świateł co 10 metrów.

Jakie apogeum ? co konkretnie masz na myśli ?
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Postautor: Doniek » 01 lut 2026, 20:38

Nikoś ja wiem, że to nie obwodnica, nawet miałem napisać to słowo w cudzysłowie bo wiedziałem że ktoś się o to przy... :lol:
Rejtana to ja sobie już odpuściłem, tylko fragmentarycznie jak się nie da inaczej.

jasiop - trafiając i stojąc od czerwonego przy Leclercu, dalej lądujesz kolejno na czerwone przy Castorami, za parenaście metrów masz znow czerwone, a jak dobrze pójdzie do "może zdążysz" na pomarańczowe przy zaporze. W czasie gdy skrzyżowanie z Krzyżanowskiego nie działało, potrafiłem przejechać obwodnice zielona fala. Więc coś nie gra aktualnie z synchronizacją.
Doniek
Maniak
Maniak

Na forum od: 13 mar 2017, 23:32

Postautor: maks » 02 lut 2026, 17:09

Mamy przełom, który rozładuje korki! Rzeszowski ratusz znalazł sposób na upłynnienie ruchu w tej części miasta – kluczowym elementem będzie budowa prawoskrętu z ul. Ciepłowniczej w ul. Rzecha. Urzędnicy nie tracą czasu i już przygotowali przetarg na opracowanie dokumentacji projektowej dla tego zadania.

https://rzeszow24.info/wiadomosci/spore ... 7wgocumCIo
maks
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 25 gru 2014, 21:47

Postautor: jasiop » 02 lut 2026, 17:44

Doniek pisze: jasiop - trafiając i stojąc od czerwonego przy Leclercu, dalej lądujesz kolejno na czerwone przy Castorami, za parenaście metrów masz znow czerwone, a jak dobrze pójdzie do "może zdążysz" na pomarańczowe przy zaporze

Powiem tak
- teraz wszystkim steruje super hiper mega komputer.
I o ile dawniej sygnalizacje były "stałoczasowe" to można było ustawić jako tako działającą zieloną falę .
Ale te czasy już minęły ... ;-)
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Poprzednia

Wróć do Propozycje