To jest ta sama patologia jak amerykański Urban sprawl pisul. Tylko zamiast 200 domów na peryferiach masz upakowawane 200 mieszkan w dwóch wieżach na peryferiach.
Dobrze skomunikowana peryferia. Dlatego kazdy musi wsiadać w samochód bo bez niego nie da sie funkcjonować. Na przystanek autobusowy trzeba dawać z nogi 20min albo alternatywą jest autobus co 2h. To już podrzeszowskie wioski mają lepszą częstotliwość autobusów do Rzeszowa. I co to oznacza dobrze skomunikowana? Chodzi o to, ze nie dojeżdża się drogą polną? W takim układzie każda wioska jest dobrze skomunikowana.
Proszę Pana, o wiele bardziej wolę mieszkać na 9 dywizji gdzie w sposob łatwy mogę dojechac s19 przez cale miasto a do podkarpackiej mam rzut beretem aniżeli gdzieś ******* korkami dzielnicy Zalesie, Słocina czy Budziwój. Zresztą moje zdanie podzielają najwidoczniej również inni gdyż inwestycja Carpatia była chyba najszybciej sprzedającą się inwestycją w Rzeszowie (mnie to nie dziwi).
tylko potem nie drzyjcie że brakuje wam infry jak przedszkole czy szkoła, skoro taki super dojazd i ah oh osiedle na wylotówce zeby nie napisac inaczej