Gdzie kupić mieszkanie w Rzeszowie - porady, opinie

Opinie, komentarze, propozycje, sugestie dotyczące Rzeszowa.

Re: Gdzie kupić mieszkanie w Rzeszowie - porady, opinie

Postautor: tlom1123 » 29 lis 2025, 16:12

Ostatni komentarz to święta prawda.
Kupując fabrycznie nowe auto, warto zrobić rekonesans poza naszym Podkarpaciem. Można kupić dokładnie ten sam model auta, tańszy nawet o 10k zł.
A to jest jeden z wielu przykładów, bo nawet tak samo oznaczane usługi serwisowe są poza naszym regionem tańsze. Nie mówiąc też o obsłudze, która u nas pozostawia wiele do życzenia (traktowanie z góry, ocenianie po ubiorze i wyglądzie).
Przykłady można mnożyć.
tlom1123
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 04 lis 2025, 13:30

Postautor: maks » 18 sty 2026, 12:39

Ile trzeba zapłacić za metr kwadratowy mieszkania w stolicy Podkarpacia na początku 2026 roku? Przeanalizowaliśmy najnowsze dane z portalu SonarHome, aby sprawdzić, jak kształtują się ceny na poszczególnych osiedlach.

https://rzeszow.naszemiasto.pl/ranking- ... 2-28622925
maks
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 25 gru 2014, 21:47

Postautor: bob104 » 20 sty 2026, 15:15

Przeglądnąłem powyższe zestawienie cen mieszkań w odniesieniu do poszczególnych osiedli i dziwi mnie, czemu Baranówka jest najtańsza. Sam na niej mieszkam (w okolicach Starzyńskiego) i w niedalekiej przyszłości zamierzam zmienić mieszkanie na większe, ale nie wyobrażam sobie zmieniać osiedla. Najchętniej nawet zostałbym w tym samym bloku. Jak dla mnie to to osiedle jest chyba najlepszym do mieszkania w całym Rzeszowie. Niedaleko mnie jest pętla, z której jeżdżą m.in. 18 i 19. Są to linie najczęściej (zaraz po 0A i 0B) jeżdżące w Rzeszowie z taktem co 15 min, w weekendy co 30 min oraz przejeżdżające całe miasto dwiema różnymi trasami. Niedaleko są dwa przystanki kolejowe, z których dojadę do centrum, na lotnisko/Kolbuszową lub w stronę Dębicy. Piechotą idę na nie 10 min. Łatwy dojazd do autostrady i S19 bez konieczności przebijania sią przez całe miasto. Jak oddadzą Wisłokostradę to szybki dojazd do Rejtana. No i połączenie Warszawskiej z Krakowską, które będzie przebiegać w pobliżu osiedla, ułatwiające wjazd na Warszawską lub Lubelską. Infrastrukturalnie ten rejon Rzeszowa jest chyba najbardziej rozwinięty i trafia tu najwięcej pieniędzy na drogi. Dojazd do centrum łatwy i bez wąskich gardeł.

W odległości 300 m od mojego bloku mam orlika, basen, MDK, szkołę podstawową, żłobek, 3 przedszkola, carrefura, biedronkę, fraca, inne sklepy, wszelkiej maści usługi (fryzjerzy, kosmetyczki, itp.), pizzerie, siłownie, mnóstwo placów zabaw, w tym jeden z górką do jazdy na sankach, dwa pumptracki, kort tenisowy. Niedaleko galeria Nowy Świat. Odległości między blokami spore, dużo a nawet bardzo dużo zieleni. Może renoma Baranówki działa odstraszająco, ale mieszkam tu 10 lat i jeszcze nie spotkałem się z czymś o czym nieraz słyszałem, że jest to najniebezpieczniejsze osiedle w Rzeszowie. Znajomi, którzy mieszkają tutaj od urodzenia mówili, że kiedyś było naprawdę niebezpiecznie ale od dłuższego czasu jest normalnie. Wiadomo, że szwendają się nieraz jacyś gówniarze i pomalują coś na śmietniku, ale to raczej zdarza się na każdym osiedlu. Tak więc moim subiektywnym zdaniem to osiedle naprawdę jest przyjemne do życia.
bob104
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 lut 2019, 14:30

Postautor: lordfisher » 20 sty 2026, 15:52

Dokładnie tak - na Baranówce brakuje jedynie kina :)
Mieszkałem 2008 - 2019 i mieszkało się tam bardzo dobrze.
lordfisher
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 01 gru 2019, 9:48

Postautor: Hieronim_Berbelek » 21 sty 2026, 14:42

najlepiej kupic na manhatanie na Olszynkach.
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: maks » 21 sty 2026, 17:11

Langiewicza 37 to nowoczesna inwestycja, która powstała blisko centrum Rzeszowa. W 12-kondygnacyjnym budynku znajduje się łącznie 230 mieszkań o powierzchniach od 34,04 m² do 99,12 m². Ile trzeba zapłacić za małe, średnie lub duże mieszkanie?

https://rzeszow.naszemiasto.pl/gotowe-m ... 28654315/2
maks
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 25 gru 2014, 21:47

Poprzednia

Wróć do Dyskusje o Rzeszowie