[ul. Solidarności] Osiedle Architektów (ARCH-Dom)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [ul. Solidarności] Osiedle Architektów (ARCH-Dom)

Postautor: czo » 18 gru 2025, 23:10

Kapev13 pisze:Cześć wam, jestem tu nowy i zielony w temacie budowlanym.
Jestem od tego miesiaca najemcą jednego z lokali przy Solidarności. Powiedzcie mi, jak to możliwe, że ktoś nam wynajął mieszkanie bez informacji o tym, że budynek nie jest odebrany. Ba, jest placem budowy. Czujemy sie oszukani, dzisiaj dostaliśmy kartkę, która informuje o odbywajacym się odbiorze przez Nadzór Budowlany. Na placu również spotkałem osobę od dewelopera (albo nawet samego dewelopera, nie jestem pewny), która mi przekazała, że do jutra maja zniknać wszystkie pojazdy z placu.
Czy taka umowa najmu jest w ogole ważna?

Z tego co wiem (bo sam kiedys komus wynająłem tak mieszkanie), to umowa jest nieważna.
Ale nie znaczy to że możesz nie płacić czynszu. Czynsz i tak zapłacisz za bezumowne korzystanie. Ale możesz się wyprowadzić. Jeśli chcesz.
Ale możesz też po prostu poczekać i mieszkać dalej - jak chcesz. Nie wydaje mi się żeby ktoś Cię celowo oszukał.

Swoją drogą, ja nie wiedziałem że ten budynek nie ma odbioru nadzoru budowlanego i ta sytuacja jest dla mnie nieco dziwna. Też mam połączenia od tego numero 601... który ktoś wspominał (ale z zasady nie odbieram nieznanych..).
Zobaczymy co z tego wyjdzie :-)
czo
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 05 paź 2020, 13:14

Postautor: detmo » 19 gru 2025, 15:53

czo pisze:Z tego co wiem (bo sam kiedys komus wynająłem tak mieszkanie), to umowa jest nieważna.
Ale nie znaczy to że możesz nie płacić czynszu. Czynsz i tak zapłacisz za bezumowne korzystanie. Ale możesz się wyprowadzić. Jeśli chcesz.

Cokolwiek się wydarzy, jeśli się nie dogadacie, skończy się w sądzie. Do przemyślenia czy warto i ile energii będzie kosztowało kopanie się tam....
detmo
Świeżak

Na forum od: 17 gru 2025, 12:00

Postautor: czo » 20 gru 2025, 16:47

Jak przebiega odbiór?:)
Jakieś przecieki?

Strach się tam pokazywać…
czo
Początkujący
Początkujący

Postautor: Sarken » 03 sty 2026, 3:24

Odbiór chyba bez problemu dwa dni i można normalnie korzystać z budynkow

Czy ktoś interesował się dostępem do Internetu wiecie może jakie firmy obsługują Internet w tym budynku?
Sarken
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 11 lis 2017, 17:02

Postautor: czo » 03 sty 2026, 11:39

Na pewno jest Skyware.
Mam od nich internet w innej lokalizacji i jest lepiej niż OK.
czo
Początkujący
Początkujący

Postautor: czo » 03 sty 2026, 11:40

Czy ktoś wymieniał grzejnik w Salonie na jakiś bardziej kopaktowy, pionowy, ozdobny? Macie jakieś sprawdzone modele?
Ten co jest obecnie to jakiś Radson, 80x80x16, moc ma z 2000W i zajmuje 1/3 pokoju :(
czo
Początkujący
Początkujący

Postautor: Ole » 04 sty 2026, 8:12

Sarken pisze:Czy ktoś interesował się dostępem do Internetu wiecie może jakie firmy obsługują Internet w tym budynku?

https://internet.gov.pl/
Niezależnie gdzie mieszkasz możesz sobie sprawdzić kto dostarcza lub może dostarczyć internet do Ciebie do domu.
To nie żadna reklama bo strona jest rządowa i bezpłatna.
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

Postautor: PanMAruda » 04 sty 2026, 19:23

Czy ktoś wymieniał grzejnik w Salonie na jakiś bardziej kopaktowy, pionowy, ozdobny?

Tak, ja mam taki plan, na razie wisi jeszcze stary. Zna ktoś ciśnienie panujące w instalacji budynku lub pytał o nie? grzejniki są na różne maksymalne wartości.
PanMAruda
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 11 lut 2024, 21:08

Poprzednia

Wróć do Inwestycje zrealizowane