Mapy

Wszystko co niezwiązane z istniejącymi już tematami, czyli o wszystkim i niczym

Re: Mapy

Postautor: pisul » 21 lut 2025, 23:19

littlemonster00 pisze:W aplikacji po staremu, pewnie trzeba będzie dłużej poczekać.. chyba że ktoś ma wiedzę jak ją odświeżyć;-
Ale trochę im zajęło, większe miasta też mają zdjęcia z sierpnia, ale były zaktualizowane zaraz po wakacjach.

Wczoraj sprawdzałem Google Earth i pokazywało stare mapy a dziś ot tak samo z siebie się zaktualizowało u mnie na androidzie(tablet):

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Re: Mapy

Postautor: pisul » 18 gru 2025, 15:44

Ciekawa mapa - Shadowmap - https://app.shadowmap.org

To już nie tylko mapa do popatrzenia ale narzędzie które pozwala zobaczyć jak w ciągu dnia budynki, góry, drzewa zacieniają inne budynki. Może się przydać komuś do sprawdzenia jak w danej inwestycji będzie miał cień w mieszkaniu. Który lokal wybrać? Obrócić budynek zobaczyć czy lepiej na południowej ścianie czy może innej, od którego piętra... Czy np. czy warto montować panele słoneczne gdy obok sąsiad ma wysoki dom czy dla fotografów od której godziny z danej miejscówki ma słonce za plecami a kiedy świeci w obiektyw. Trafiłem na tę mapę przypadkiem bo Polacy kupujący za bezcen we Włoszech czy innej Hiszpanii opuszczone domy za kilka euro tak sprawdzają czy jak dom w górach czy w ogóle będzie miał nasłonecznienie!

Obrazek

Wersja płatna umożliwia ustawienie większej ilości zmiennych ale i w darmowej też pokazuje zacienienie. Cały Rzeszów w 3D z budynkami. Czasem zdarzają się glicze ale i tak warto sobie potestować ;)

Przykład - Krakovska:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Nawigacja GPS Rzeszów i okolice - Mapy Google ×[Problemy!]×

Postautor: XeroX » 18 gru 2025, 23:00

Działa u Was nawigacja GPS Mapy Google poprawnie bo gdy włączam na trasie to wyrzuca mnie lub nie może znaleźć połączenia satelitarnego, ewidentnie trasę potrafi pobrać czy wyszukać punkt odległość i tyle.

Krótko gubi sygnał połączenia satelitarnego z GPS - przez co zrywa połączenie i nie szuka połączenia trasy.

Tak już od dłuższego sporego czasu być może Rosja i Białoruś zakłócają sygnał GPS stabilny.
XeroX
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 26 cze 2024, 20:24

Poprzednia

Wróć do Hyde Park