Transport publiczny przyjazny pasażerom? Co na nich czeka?

Informacje o nowych projektach drogowych i komunikacji.

Re: Transport publiczny przyjazny pasażerom? Co na nich czek

Postautor: Nikoś » 28 paź 2025, 12:25

PanKrzychu pisze:żeby ograniczyć liczbę samochodów w mieście. Nikt miasta do tego nie zmusza, ale jest to jeden ze sposobów
To zacznijmy od zwiększenia oferowania na terenie miasta, bo tu jest wiele do działania. A potem weźmy się za współprace z gminami, która obecnie nie jest najgorsza. Kto chce to płaci i tyle ma na ile go stać
Miasto może finansować extra kursy ale do granicy miasta, tylko co dalej ?
Kiedyś miasto było tak hojne że na wioski jeździły nowy lepszy tabor, a po mieście to co zostało. Bo chciano się przypodobać gminom - które wiemy jak finalnie rozegrały sprawe :lol:
Przesiadka i owszem dobra jest ale jeśli mam kupić bilet godzinny który raz działa a raz nie w jakimś dziwnym ograniczeniu, to bezpieczniej albo właśnie pieszo albo autem. Brak biletów na 15 minut do przesiadki to jedno a dwa taktów bo co z tego że dojade na jakiś większych przystanek jak właśnie stado pojechało a następne za pół godziny :lol:
Nikoś
Maniak
Maniak

Na forum od: 05 wrz 2015, 12:09

Re: Transport publiczny przyjazny pasażerom? Co na nich czek

Postautor: PanKrzychu » 28 paź 2025, 17:59

Ale ja się zgadzam, że w mieście też przydałoby się więcej i lepiej - jedno nie stoi w sprzeczności z drugim. Całą naszą rozmowę rozpoczęliśmy od tego, że zwróciłem uwagę, że z jednej strony miasto chciałoby ograniczać ilość samochodów wjeżdżających, a z drugiej wprowadziło strefy i zwiększyło ceny biletów dla osób spoza miasta - co ma odwrotny skutek. Wiięc tylko pokkazałem hipokryzję miasta, to się nijak nie ma do tego, co powinno robić na swoim terenie.
PanKrzychu
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 07 paź 2021, 0:57

Poprzednia

Wróć do Newsy