[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: vicomte » 07 sty 2016, 21:42

kira pisze:Vicomte tu nie chodzi o emocje, tylko o dyskusję na temat budowy osiedla NG, w końcu dlatego zostało założone to forum. Każdy z nas zakupił już mieszkanie w I i II etapie i może wypowiedzieć się na temat swojego przyszłego osiedla.

Mniej wiecej wiem, po co zalozono to forum, dzieki za przypomnienie :) Nawet gdybym mial uprawnienia moderatora tego forum, nikomu bym nie zabronil wypowiedzi, wrecz przeciwnie - zachecam do tego!
kira pisze: Są elementy budowy, których nie można zmienić ze względów technicznych, a są elementy wizualne, wykończeniowe, które można zrealizować jak w projekcie

Zgoda, staralem sie zwrocic uwage, ze wizualizacja to jednak troche co innego, niz projekt, bywa, ze realizacja nie do konca spelnia obietnice dana klientom- jakim jest - w pewnym sensie, naturalnie- wizualizacja .
kira pisze: Płacę więc chyba mogę wymagać, czyż nie?

Alez, trzymam kciuki, w koncu to tez mnie dotyczy!
kira pisze: Jak widać deweloper udziela się w dyskusji i reaguje na nasze uwagi, co naprawdę jest na plus, więc nie tłumaczmy go odnosząc się do obowiązujących przepisów, zwłaszcza na swoją niekorzyść.

Odpierajac zarzut (dobrze zrozumialem, czyz nie? :) ) moge tylko powiedziec, ze nikogo nie tlumacze zadnymi przepisami. Mowie tylko, jak jest ;) Gwarantuje, ze kazdy developer zna je lepiej od nas...chociaz...gwoli scislosci- w przyrodzie wystapil przypadek, gdy Nadzor Budowlany zmuszal developera do budowy wedlug wizualizacji - http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... ,id,t.html
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: pisul » 09 sty 2016, 16:41

Zbrojenia parteru wieżowca etapu 2.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: NM. » 09 sty 2016, 16:52

Czy drugi etap bedzie budowany rownoczesnie z trzecim? Czy najpierw drugi, pozniej trzeci?
NM.
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 28 lis 2015, 23:57

Postautor: webdude » 09 sty 2016, 17:24

Rzeczone osłony na balkonach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Budowa z szerszej perspektywy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PS. Pozdrowienia dla śmieszków, którzy focili dzisiaj ze szczytu żurawia na budowie. Chciałbym zobaczyć te zdjęcia, muszą być świetne :D .
webdude
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 14 gru 2014, 18:43

Postautor: pisul » 09 sty 2016, 17:38

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: django » 10 sty 2016, 23:22

heh masakra te balkony wygląda to jak zabudowa z płyty G-K przed gipsowaniem, chyba lepszy byłby murek zaciągnięty białym barankiem
django
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lip 2014, 19:38

Postautor: OloB » 11 sty 2016, 10:31

Gusta gustami, ale owo maskowanie rzeczywiście nie wygląda zachęcająco :? Obawiam się, że jak już śruby zaczną korodować utworzą się urocze rude zacieki. Mam nadzieję, że to jakaś próbna prowizorka :roll:
OloB
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 01 wrz 2015, 11:12

Postautor: giver » 11 sty 2016, 12:40

Chciałbym wierzyć, że to rzeczywiście mocno wstępna koncepcja z tymi płytami...
giver
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 10 paź 2015, 12:41

Postautor: BadB » 11 sty 2016, 13:43

Jestem kupcem drugiego etapu "Nasz Gaj". Balkony to więcej niż tragedia. Jeżeli na czymś takim "odwalili" taką fuszerkę, to ciekawy jestem innych rzeczy, których nie będzie widać gołym okiem. Najbardziej mnie zirytował moment, jak podpisywałem umowę deweloperską, a przedstawiciel N.G. Development powiedział, że to nie oni budują nam mieszkania tylko ich wykonawca. Nie rozumiem: kto im wybierał wykonawcę? Kto kontroluje ich wykonawcę? Kto podpisywał umowę deweloperską ze mną? Itp. Do Nasz Gaj: Wy mi budujecie i Wy mi sprzedajecie mieszkanie, więc nie zrzucajcie winy na innych tylko sami sprawdzajcie co się dzieje na WASZEJ budowie.
BadB
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 sie 2015, 20:37

Postautor: vicomte » 11 sty 2016, 14:22

Dzieki za zdjecia, webdude :) Czegos takiego jeszcze nie widzialem. Ciekawe, czy developer wrzuci to na swoja strone facebookowa? Sugerowal, ze ma ambitne plany zawojowania rzeszowskiego rynku mieszkaniowego a uczynienie z inwestycji wizytowki ma mu w tym pomoc. Ale to jest wlasnie specyfika polskiego prawa i cudawianki pod tytulem "stan deweloperski", ktora nie ma zadnego umocowania w prawie. Kupujacy rozlicza developera z tego, co stoi w prospekcie informacyjnym (czyli z tego, co do tegoz prospektu wpisal sam developer). W moim widnieje w temacie "balustrada": stal nierdzewna w polaczeniu z plyta minerit, stal malowana proszkowo. Wizualizacjom jakos nie wierze, wiec jako kupujacemu pozostaje mi miec tylko nadzieje, ze ten ktory to wymyslil (czyli pracownicy MWM Architekci ) i pozniej ten, ktory to wykonuje (czyli konsorcjum firm AJ Profibud z Chmielnika i Profbud z Rzeszowa) zrobi to solidnie i estetycznie :) Najlepsze jest to, ze taka sama nadzieje ma...developer, co udowodnil pare wpisow temu, przylaczajac sie do wyrazow zdziwienia i zniesmaczenia barierkami.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane