jednak jeszcze ludzie dzieci do szkół i przedszkoli wożą
na osiedlu w tym roku lipiec będzie wyludniony bo w tedy w przedszkolach są przerwy wakacyjne.

wiem, bo sam mam dziecko w SP18. Chodziło mi o to, że ta nowa droga o której rozmawialiśmy tj. Wołyńska do os. Pustki niewiele zmieni. Cześć ludzi owszem skorzysta z tej drogi, ale to będą tylko te osoby, które jechały z Kielanówki lub mieszkały na Słonecznym Stoku. Droga oczywiście potrzebna, bo lepiej, że jest niż jej nie ma, ale dalej na osiedlu są gigantyczne braki. Gdyby chociaż ul. Wołyńska była do ul. Potokowej to byłaby kolejna droga by uciec z osiedla w przypadku kolizji, wypadku itp. Obecnie jej znaczenie jest i będzie marginalne, Oczywiście to tylko moja opinia. Większym kwiatkiem jest łącznik z ogródkami (ok. 150m). Na litość boską, czy ktoś tam z projektujących był? piękna nowa droga - 150m, a później? przecież to nie jest droga - to jest dziura na dziurze, strach tam autem jechać. I teraz pytanie do władz?
 wiem, bo sam mam dziecko w SP18. Chodziło mi o to, że ta nowa droga o której rozmawialiśmy tj. Wołyńska do os. Pustki niewiele zmieni. Cześć ludzi owszem skorzysta z tej drogi, ale to będą tylko te osoby, które jechały z Kielanówki lub mieszkały na Słonecznym Stoku. Droga oczywiście potrzebna, bo lepiej, że jest niż jej nie ma, ale dalej na osiedlu są gigantyczne braki. Gdyby chociaż ul. Wołyńska była do ul. Potokowej to byłaby kolejna droga by uciec z osiedla w przypadku kolizji, wypadku itp. Obecnie jej znaczenie jest i będzie marginalne, Oczywiście to tylko moja opinia. Większym kwiatkiem jest łącznik z ogródkami (ok. 150m). Na litość boską, czy ktoś tam z projektujących był? piękna nowa droga - 150m, a później? przecież to nie jest droga - to jest dziura na dziurze, strach tam autem jechać. I teraz pytanie do władz?  pozwalacie się budować kolejnym wieżowcom - nawet na ul. Pańskiej, a nie macie dróg
 pozwalacie się budować kolejnym wieżowcom - nawet na ul. Pańskiej, a nie macie dróg  Bareja w grobie się przewraca.
 Bareja w grobie się przewraca.
 zrozumiałem żart i odpowiedziałem tak samo
 zrozumiałem żart i odpowiedziałem tak samo 
- o tym zapomnij - wybudowali przystanki za projekt unijny więc kolejne 5 lat nie ma szans aby to ruszyć. Ja osobiście uwazam że lepszym od 4 pasów na Karoliny byłoby zbudowanie lewoskrętów i pasów rozpędowych dla skrzyżowań co sprawniło by ruch, a jednocześnie nie mielibyśmy autostrady przecinającej osiedle na pół.Pytanie 3. Kiedy będzie poszerzenie Karoliny? czekam już na info od 5lat (słynny ZRID w trakcie i inne gadki szmatki).
- na to też czekam, tym bardziej ze z okna widze pas pod tą drogę i ta droga pomogłaby w znaczącym stopniu.Pytanie 4. Kiedy będzie połączenie od Karoliny do Dębickiej (też słyszałem o ZRIDZie).

i z tego co widzę wjazd i wyjazd tylko z ul. Dębickiej, czyli kółeczko wokół maka.
 i z tego co widzę wjazd i wyjazd tylko z ul. Dębickiej, czyli kółeczko wokół maka.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości