[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: JanzRzeszowa » 23 gru 2015, 9:56

Cieja pisze:A czy kontaktowaliście się z notariuszem już ? Jeśli tak to jak wygląda taki proces, jakie są koszty ?

Z tego co sie orientuję, to spółdzielnia wyznacza terminy i wskazuje notariusza, ponieważ przekazuje dokumentację. Myślę, że dopiero wiosną.

A propos-wczoraj "oulotkował" bloki SkyWare informując, że usługa internetu, tv, i tel stacj jest już dostępna. To nieprawda. Żadna z firm, Multimedia, UPC nie może świadczyć tam usług, bo nie ma jeszcze połaczenia światłowodowego ze światem, a więc podpisywanie umów w tej chwili nie mam sensu.

Trzeba się także zorientować, czy można na naszych instalacjach mieć np 2, 3 operatorów (np tv z satelity/NC+, CP/, a internet z Multimedia).
Z tego co mi mówiono jest taka możliwość.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: Cieja » 23 gru 2015, 10:04

Co do internetu to nie wiecie może czy Vectra zamierza świadczyć usługi na naszym osiedlu ?
Cieja
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 paź 2015, 8:30

Postautor: robi » 23 gru 2015, 22:12

Witam
Czy ktoś wie coś na temat bloku nr 8
robi
Świeżak

Na forum od: 23 gru 2015, 22:06

Postautor: robi » 23 gru 2015, 22:24

Czy kończą budować blok nr 8
robi
Świeżak

Na forum od: 23 gru 2015, 22:06

Postautor: JanzRzeszowa » 27 gru 2015, 18:12

A który to blok? Posługujesz się nr inwestycyjną?

A propos- kilka rodzin zrobiło już święta w nowym mieszkaniu przy Odrzykońskiej...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: mz1990 » 28 gru 2015, 12:07

Na stronie spółdzielni pojawiły się 4 nowe bloki o numerach od 11 do 14
http://projektant.rzeszow.pl/index.php?gr=0&id=2#ssbud11

Mieszkania 90+ mkw od razu sprzedane, w Rzeszowie chyba brakuje takich mieszkań, bo poszły na pniu
mz1990
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 01 gru 2015, 9:54

Postautor: JanzRzeszowa » 28 gru 2015, 14:19

robi pisze:Czy kończą budować blok nr 8

Z mojego okna widać tę budowę. I jest to blok identyczny jak mój, tylko kolorystyka będzie inna.
W tej chwili ukończyli piąte(ostatnie) piętro i zaczynają stropodach. Chcą chyba przed mrozami to zakończyć.
Oprócz tego, widzę, że równolegle ciągną od dołu w niektórych miejscach izolację ścian i wstawiają okna.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: maciejczek » 30 gru 2015, 23:01

Dzisiaj dowiedziałem się od kierownika budowy, że mimo wcześniejszych informacji, w bloku o nr inwestycyjnym 3 (Brzozowska 1), nie wydadzą mi kluczy w celu wykończenia mieszkania, mam czekać na oficjalne oddanie bloku do marca.. słabo, bo jakiś miesiąc temu dostałem protokół zdawczo-odbiorczy i jakiś pan - jak się okazuje zastępca kierownika, czy już sam nie wiem kto - poinformował o tym, że końcem roku moge zgłosić się po klucz, a prąd za 100zł netto/mc dostane od nich. Dziś kierownik kierowników stwierdził, że to niemożliwe i nikt nie dostanie więcej kluczy pod wykończenie... ktoś coś wie bliżej na ten temat?
Nie ukrywam, że jestem wściekły, mam zamówionego majstra na początek stycznia...
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: GKK » 31 gru 2015, 11:30

Podpowiem Ci cos. Gdy ja zalatwialem papier zeby otrzymac prad w Brzozowskiej 3 a blok nie byl oddany w tym samym czasie w pokoju obok u kierownika przyszla Pani pytac o to samo, ja dostalem a ona nie. Nie rob zamieszania z nimi idz gdy jest sam do Darka zastepcy i pogadaj gosc jest naprawde spoko, nie zalatwiaj jak jest pelno ludzi, probuj, z tego co widze to przynajmniej dwie osoby robia juz w tym bloku, w jednym mieszkaniu nawet swiecilo sie w listopadzie.
GKK
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 09 kwie 2015, 19:05

Postautor: nyala » 05 sty 2016, 13:33

Witam ponownie,
Chciałabym zapytać czy ktoś z czytających to forum i posiadających mieszkanie w blokach 1-6 ma również wykupione miejsce parkingowe?
Martwi mnie coraz bardziej kwestia parkowania pod blokiem, gdyż wykańczających mieszkania i wprowadzających się do mieszkań przybywa, przez co wzdłuż Odrzykońskiej i na parkingu wewnętrznym (tym pod blokiem nr 2) zaczyna powoli brakować miejsca.
Gdyby spółdzielnia udostępniła garaże podziemne, to przynajmniej część osób by z nich skorzystała, a też można by uniknąć parkowania na błocie/płytach betonowych jak pod blokiem nr 6.

W spółdzielni powiedzieli mi, że nie podpisują umów na garaże, gdyż nie ma jeszcze dróg dojazdowych, niemniej do garaży w blokach nr 3 ,4, 6 spokojnie można by wjechać z obecnych dróg z kostki brukowej/wyłożonych płytami.
Czekanie na drogi dojazdowe może jeszcze długo potrwać, więc zwlekanie w tej kwestii przez spółdzielnię jest moim zdaniem bezsensu.
Po przedstawieniu tych wszystkich argumentów spółdzielni, otrzymałam odpowiedź, żeby dzwonić pod koniec tygodnia – rozeznają sprawę.

Gdyby ktoś był w podobnej sytuacji to interweniujcie proszę w spółdzielni, zawsze im więcej osób się zgłasza, tym większa szansa na jakieś działania w tej sprawie i przyśpieszenie kwestii umów.

Dziękuję i pozdrawiam!
nyala
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 paź 2015, 11:11

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa