[ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Postautor: Piotr O. » 16 sie 2024, 16:14

Myślę, że Apklan zapewne dobrze przemyślał temat tarasu (a raczej piętra) widokowego na 40 lub 41piętrze.
Być może będzie z wyjściem na część niewielkiej powierzchni dachu.
Opłacalność poświęcenia na to piętra jest perspektywicznie większa niż w przypadku sprzedaży tamże mieszkań.
Mi podoba się rozwiązanie wrocławskiego Sky Tower:
https://www.wroclaw.pl/dla-mieszkanca/galeria/nowy-taras-widokowy-w-sky-tower-otwarty-po-remoncie-zdjecia-ceny-biletow,p,2
Piotr O.
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 03 gru 2023, 23:50

Postautor: gustawtrzmiel » 16 sie 2024, 21:22

Fajne, OP staną się kiedyś ikoną jak Wieża Eiffla :lol: Piękne, to jest właśnie ten stan umysłu prowincji :D
gustawtrzmiel
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 16 paź 2014, 16:06

Postautor: Fork » 16 sie 2024, 21:26

Myślę że tutaj nie chodziło o skalę taką jak Wieża Eiffla ale jednak OP będą ikoną i wizytówką Rzeszowa czy to się komuś podoba czy nie, taka prawda
Fork
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 10 wrz 2023, 2:21

Postautor: Tomek86 » 17 sie 2024, 0:01

W porównaniu chodziło to, że jeszcze przed budową było masę krytyki, protestów i to z wysoko postawionych elit.
Jednak pomysłodawcy udało się przeforsować budowlę. Miała stać przez jeden rok bo to w ogóle była tymczasowa budowla na czas wystawy światowej.
Potem oczywiście stałą się ikoną Paryża.

Tylko z drugiej strony, to nie ma porównania do Olszynek i Iglicy - i oczywiście nie mówię tutaj o bezpośrednim porównaniu obiektów tylko (co i tak mało porównywalne) do nastrojów i opinii - i tak:

Olszynki na wizualizacjach raczej były odbierane pozytywnie i z efektem wow, że coś takiego u nas. I nie było jakiejś wielkiej skali hejtu poza standardową, że to tereny nad Wisłokiem, betonoza itd ale to nie tutaj oceniam,

Sam kibicowałem tej inwestycji i było ok ale się zaczęło.

Najpierw zwiększenie wieży W, niby fajnie ale wiadomo - wzorem pierwotnej idei to jak nadbudówka istniejącego domu.
Potem kwiatki, że inna elewacja na wieżach inna na usługach a creme de la creme, tam gdzie nikt nie patrzy do baranek ;)

Potem zanim nawet wszedł temat na mocno maszto iligcy albo w sumie równomiernie to nowa koncepcja witacza co jest masakrą w porównaniu do pierwotnej koncepcji z wizek.

No i mamy to co mamy, ogólnie - budynek OK ale mi tam na biciu rekordów na takiej zasadzie jak OP w ogóle nie zależy a uważam, że w pierwotnej koncepcji kompleks budynków byłoby dużo ładniejszy.
Nie bardzo mnie interesuje to, że się spina marketingowo i inwestycjnie bo mam to w d... ja jedynie oceniam wygląd jako osoba która będzie na to patrzęć na codzień.

Więc porównanie do krytyki powstania wieży Eiffla ma się nijak do sytuacji bo tu nawet analogii nie ma.

Ogólnie OP jako całość są spoko, ale ja nie wyznaje zasady, że u nas to albo dobrze albo wcale więc mówię to co uważam, że jest słabe.
Witacz i nawet nie masztoiglica sama w sobie tylko jej zaburzona proporcja względem całego budynku to mnie najbardziej razi ale to nie oznacza, że jestem hejterem OP.
Tomek86
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 29 paź 2019, 15:35

Postautor: gustawtrzmiel » 17 sie 2024, 11:14

OP może jedynie liczyć na stanie się kiedyś swego rodzaju osobliwą ciekawostką jak dzisiaj Multipla, którą bez wątpienia można nazwać ikoną motoryzacji ;)
gustawtrzmiel
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 16 paź 2014, 16:06

Postautor: Rze-NM » 17 sie 2024, 22:40

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Rze-NM
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 25 mar 2015, 18:08

Postautor: Piotr O. » 18 sie 2024, 16:26

Dzięki RZE-NM za ładne zdjęcia.
W tym ujęciu i przy tym oświetleniu, to taki trochę Pałac Kultury ze stolicy - w Rzeszowie. :)
Pozdrawiam serdecznie
Piotr O.
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 03 gru 2023, 23:50

Postautor: bogdanoo » 18 sie 2024, 21:27

tej żarówki na samym szpicu iglicy nie widać/bardzo słabo widać będąc w większej odległości niż pod samym OP
  • jadąc A4 iglica widoczna, "żarówka" kompletnie nie
  • z punktu widokowego na Matysówce - trzeba dokładnie się wpatrzeć by dostrzec
  • ze skrzyżowania przy skarbcu NBP - podobnie jak wyżej, ledwo widoczne
Awatar użytkownika
bogdanoo
Maniak
Maniak

Na forum od: 25 lis 2017, 21:32

Postautor: Tomek86 » 18 sie 2024, 21:41

Ode mnie z domu na zalesiu widoczna dobrze ale fakt, znacznie mniej niż te na bryle budynku.

Ale to ma być widoczne z góry a nie z dołu ;)
Może kwestia odbłyśnika itd
Wierzę, że wszystko jest ok tak jak ma być.
Tomek86
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 29 paź 2019, 15:35

Postautor: Ole » 19 sie 2024, 6:44

Byli na górze, żarówka musi być dobrze zamontowana.
Załączniki
wwaassdddff.jpg
wwaassdddff.jpg (90.11 KiB) Przeglądany 861 razy
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa