headspace pisze:Ile było około za m2 ?
To już mocno zależało od wielkości mieszkania, momentu zakupu i umiejętności negocjacyjnych kupującego. Nieco ponad 7k przy większych.
MarcinS pisze:natomiast bliskość politechniki oraz studentów w tym wypadku to + do tego wg mnie na plus gęsta zabudowa bo raczej obok nie stanie "nowy twór" który przesłoni cały widok i dopływ światła tak jak miało to miejsce w niektórych miejscach
Liczba studentów z roku na rok maleje to raz, a dwa odległości między blokami na architektów sa tak małe że w niższych mieszaniach tego światła często i tak nie ma zbyt wiele...
MarcinS pisze:zgadzam się z jego opinią i myślę, że wynajem pewnie stanie w miejscu albo wręcz spadnie, ale mimo wszystko nadal inwestycja w nieruchomość jest dobrą opcją. Co uważacie
Ja myślę że aktualnie niestety jest to jeszcze sensowna opcja. Dużo też zależy od polityki rządu. Jeśli nie będzie głupich programów jak kredyt 2 czy 0% to rynek sie uspokoi z cenami. Spadnąć w perspektywicznych miastach, jak Rzeszów, szybko nie spadną ale przestać rosnąc mogą.
Inna kwestia to że architektów poza bliskością politechniki to nie ma wiele do zaoferowania, co w perspektywie kilku lat i dalszego spadku liczby studentów, też wpłynie na ceny wynajmu.
architekt11 pisze:Nie przesadzajcie też z tymi pociągami. Owszem słychać je kilkanaście razy dziennie, ale da się przyzwyczaić i nie jest to uciążliwe. Już bardziej słychać zamykający się szlaban koło Watkemu. Mieszkam na osiedlu 4 lata i nie zwracam totalnie na to uwagi.
Można sie przyzwyczaić do wszystkiego, nawet do oczyszczalni ścieków obok. Jednak kupując mieszaninie warto wiedzieć że ta oczyszczalnia tam jest lub będzie....
architekt11 pisze:Bardziej mnie martwi fakt, że duża część mieszkań pójdzie pod wynajem dla studentów. A oni potrafią być uciążliwi bardzo (nie tylko juwenalia).
Zgadza sie, jak juz pisałem to nie jest dobre miejsce pod mieszkanie "dla siebie", zwłaszcza jak ktoś szuka ciszy, spokoju i względnej zieleni jak na miasto.
Nikoś pisze:Problem z parkowaniem jest na każdym osiedlu,
Nie zgadzam się. Jest w Rzeszowie wiele osiedli gdzie takiego problemu nie ma wcale, np. te już przytoczone, budowane przez SM Projektant....