Deimon pisze: Widzę plac budowy każdego dnia i wiem, że już po 17 nikogo tam nie ma. Ostatnia sobota to była pierwsza sobota w tym roku, kiedy pracowali na budowie, a weekend majowy oczywiście mieli wolny, co bardzo zaskakuje przy takim opóźnieniu.
Nikoś pisze:Deimon pisze: Widzę plac budowy każdego dnia i wiem, że już po 17 nikogo tam nie ma. Ostatnia sobota to była pierwsza sobota w tym roku, kiedy pracowali na budowie, a weekend majowy oczywiście mieli wolny, co bardzo zaskakuje przy takim opóźnieniu.
A płaci ktoś za nadgodziny żeby pracować powyżej tego co w umowie ? to samo w weekendy. Nie to każdy odbębni swoje 8h i do domu![]()
Ale zawsze można w czynie społecznym po pracy pomóc i nosić cegiełki na budowie
MarcinS pisze:Ale z całkiem innej beczki, chciałem was zapytać co każdy z was sądzi o projekcie osiedla, umiejscowieniu, plusach i minusach względem innych inwestycji w Rzeszowie, w mojej opinii na plus że osiedle jest blisko obwodnicy i można dość łatwo wyjechać z miasta czy dostać się na drugi koniec, ale mam obawy co do lini kolejowej która jest dość blisko - co o tym sądzicie ?
chciałem was też zapytać o opinie na temat liftparków podczas podpisywania umowy deweloper nie był w stanie określić wysokość miesięcznego czynszu dla tego rozwiązania, z jednej strony fajnie, że można mieć w cenie 1 miejsca możliwość parkowania 2 aut ale z drugiej jest to dość uciążliwe - niektórzy deweloperzy rozwiązują to tak że winda liftparku jest za
głębiona i wtedy nie trzeba wyjeżdzać autem z dołu żeby dostać się do auta na górze
Ponadto co sądzicie o mieszkaniu na tym osiedlu od strony północnej - rozmawiałem ze znajomym który mieszka w wielkiej płycie i mówi że woli od strony północnej bo od południowej to masarka z temeraturami...
Ada pisze:Kto ma sprawdzać budynki i dlaczego
Deimon pisze: Jakoś nie widziałem problemu z pracą po godzinie 18, jak się budowały apartamenty zamkowe, i tak samo jeśli chodzi o pracę w sobotę. Mają ponad 3 miesiące opóźnienia, więc każdy dzień jest istotny, jeśli chodzi o niepowiększanie opóźnienia. I wcale nie chodzi mi o pracę ponad 8 godzin, tylko o tzw. 2 zmiany, bo jednak House Partner nie jest bardzo małą firmą i jakieś zaplecze pracowników posiadają. Zaczynają o 6 i kończą ok. 17, więc to nie jest 8 godzin. Ale jesteś typowym Polaczkiem – nie wiem, ale się wypowiem, żeby zrobić jakąś burzę...
Użytkownicy przeglądający to forum: RAJO, Szymek_Rz i 9 gości