Jaki projekt domu wybrać

Tematy przeniesione jako niezgodne z regulaminem, posty nie na temat, dublowane, itd...

Re: Jaki projekt domu wybrać

Postautor: bkcp » 19 sie 2022, 8:49

Jak chcesz wybudować dom, ale nie chcesz zbankrutować..Pomyśl o tym, żeby mało wydac, bo kasy, na końcu, zawsze brakuje. Ktoś pisał, że ceramika na dach - zależy jaki projekt, ale teraz są różne pokrycia tańsze, drewno na podłodze - ok, wyglada pieknie, ale drewno na parterze szybko się porysuje od piachu i łażenia dom-ogrod. Ja dałam panele, może mniej mi się podobają to mam zero stresu.na górze drewno. Zrób pomieszczenia gospodarcze i wneki. Ja nie mam spiżarki i nie żałuje - tak zdecydowałam, bo mało gotuje. Za to pralnie mam dużą i wygodna. Garderobę powiekszalam. I nie zaluje. Projekt mam gotowy, z przeróbkami istotnymi - wyszedł taniej, niż jakikolwiek indywidualny. Zrób tarasy najlepiej dwa. W domu żyje się na ogrodzie i w salonie z kuchnią. W sypialniach się nie bywa za długo. Mam duże okna, ale uważam, że nie są sednem w projekcie. Lepiej zrobić dwa ogromne okna i reszta mniejszych - wyjdzie taniej i mniej mycia - ja uważam, że niepotrzebnie zrobiłam jakieś ogromne przeszklenia, jak i tak się je w lecie zasłania, bo słonko razi, a w zimie krajobraz nie zachwyca...
Na pewno nie warto jest oszczędzać na bezpieczeństwie, czujki dymu i czadu https://www.napad.pl/produkty-1163-344- ... ymu-osd23r to moim zdaniem podstawa.
bkcp
Świeżak

Na forum od: 21 kwie 2022, 11:37

Poprzednia

Wróć do Śmietnik