Skandal z udziałem Security Office pod PGE

Wszystko co niezwiązane z istniejącymi już tematami, czyli o wszystkim i niczym

Skandal z udziałem Security Office pod PGE

Postautor: blassingame » 05 sie 2024, 12:51

Cześć. Część z was kojarzy pewnie "Audyt Obywatelski". Może ktoś pracował w tej firmie - Security Office, albo w ogóle w ochronie. Jak oceniacie tę "interwencję" na tym nagrywającym? Media powoli też się rozpisują w temacie...

https://rzeszow24.info/wiadomosci/bandy ... sK92TWLisA
blassingame
Świeżak

Na forum od: 05 sty 2024, 23:44

Re: Skandal z udziałem Security Office pod PGE

Postautor: Kacu » 05 sie 2024, 15:04

W sytuacji zagrożenia eskalacją konfliktu na Ukrainie jakiś społeczniak nagrywa obiekty wojskowe, infrastrukturę krytyczną dla funkcjonowania państwa, a potem płacze w internecie że dostał wciry?

Za słabo dostał.
Kacu
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 05 sie 2016, 16:30

Postautor: Doniek » 06 sie 2024, 6:51

Chciałbym być za nim ale nie potrafię. Nie znam kanału, ale nie wierzę że nie robił tego z premedytacją. Głównym zawinieniem tej ochrony jest to że nie wezwali od razu policji aby go sprawdzili/zgarnęli prewencyjnie tylko dali się sprowokować do eskalacji konfliktu. Tak jak wyżej Kacu pisze, czasy mamy jakie mamy i trzeba dmuchać na zimne. Nikt mu nie broni filmować ratusza na rynku, ale niech sie nie spodziewa że jak się będzie kręcił koło infrastruktury krytycznie to nie będzie podejrzane i nerwowo.
Doniek
Maniak
Maniak

Na forum od: 13 mar 2017, 23:32

Postautor: Wydra » 06 sie 2024, 9:38

Ale czy on zrobił coś niezgodnie z prawem? Jeśli to co robi jest niezgodne z prawem to google street też ma dostać "wcire"?

Bo za niedługo ochroniarze z biedronki będą wychodzić i "wciry" rozdawać za to co im się wydaje słuszne.
Wydra
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 wrz 2023, 7:50

Postautor: Kacu » 06 sie 2024, 12:26

Może i nie, ale miejscu tych ochroniarzy też bym się nie zastanawiał czy mam do czynienia z ruskim szpiegiem, czy trollem internetowym szukających kontrowersji dla wyświetleń na YouTube.
Kacu
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 05 sie 2016, 16:30

Postautor: Ole » 06 sie 2024, 14:51

Jak ktoś chce to oglądnąć to materiał poniżej:

---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

Postautor: PzD91 » 06 sie 2024, 14:59

Mam nadzieję, że sprawa skończy się w sądzie i bandyci odpowiedzą za pobicie człowieka.
Awatar użytkownika
PzD91
Maniak
Maniak

Na forum od: 16 lut 2015, 22:04

Postautor: konradp » 06 sie 2024, 15:34

Sprawa jest prosta. Jak ochroniarze coś niecnego podejrzewali to mogli zgłosić na policję, że ktoś nagrywa obiekt i mogli również w celach dowodowych nagrać osobę która robi zdjęcia.
Natomiast proszę zauważyć, że ta osoba przebywa na terenie ogólnodostępnym to po pierwsze a po drugie nie stwarzała zagrożenia dla mienia ani osób aby uzasadniona była tak brutalna interwencja ochrony.
To była zwykła napaść pod płaszczykiem "ochrony" mienia. Wezwana policja wylegitymowała napadających ochroniarzy co pozwoli napadniętemu skierowanie sprawy na ścieżkę sądową.
Awatar użytkownika
konradp
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 sty 2018, 17:28

Postautor: Grzegorz44 » 06 sie 2024, 19:57

To nie pierwsza sytuacja z udziałem tego gościa w Rzeszowie.

https://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/7,3 ... la-go.html
Grzegorz44
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 16 maja 2017, 18:33

Postautor: Doniek » 07 sie 2024, 6:50

Tak już coś kojarzyłem, że już podobna sytuacja była. Nie bronie ochroniarzy bo zachowali się pewnie jak z poprzedniej "firmy" i systemu, ale ten gość z perspektywy szuka guza na siłę. Dobrze wiedział gdzie się znajduje i że balansuje na krawędzi, jak to się mówi "kto sieje wiatr zbiera burzę" .
Doniek
Maniak
Maniak

Na forum od: 13 mar 2017, 23:32

Następna

Wróć do Hyde Park