Tuum Deweloper Boguchwała - opinie

Wszystko co niezwiązane z istniejącymi już tematami, czyli o wszystkim i niczym

Tuum Deweloper Boguchwała - opinie

Postautor: barbara_3 » 27 paź 2024, 23:14

Cześć,

Poszukuję informacji i opinii o deweloperze TUUM z Boguchwały. Czy ktoś tutaj z obecnych mieszka w ich inwestycjach, ktoś może robił odbiór domu/mieszkania? Jak z wykonaniem prac, jak z obsługą? Jestem bardzo zainteresowana jedną inwestycją której kolejny etap własnie budują.

Dzięki i czekam na odpowiedzi ;)
barbara_3
Świeżak

Na forum od: 27 paź 2024, 22:53

Re: Tuum Deweloper Boguchwała - opinie

Postautor: Ole » 28 paź 2024, 7:00

A gdzie on budował ?
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

Postautor: NietoPterek » 28 paź 2024, 8:27

Inwestycje którymi się chwalą (zakończone lub w trakcie sprzedaży):

Fiołkowa Polana, Koreja Park, Wiśniowa Aleja, Jaśminowe Tarasy i Zielona Krakowska.

Są to domy w zabudowie bliźniaczej, szeregowej oraz lokale w zabudowie szeregowej. Pod nazwami podlinkowałem strony inwestycji. Nie znalazłem wątków na forum. Głównie budują na Boguchwale, ale zaczęli też w Rzeszowie. Dużo pozytywnych opinii na google od firm współpracujących.
NietoPterek
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 12 mar 2020, 15:02

Postautor: Janonin » 21 lis 2024, 12:31

Tak zerkam i ta wiśniowa aleja super, mi się podoba.
Janonin
Świeżak

Na forum od: 17 paź 2024, 9:40

Postautor: ETernit » 21 lis 2024, 13:02

To może ja się wypowiem bazując na zebranych opiniach i wywiadzie z ludźmi, który są związani z budowami lub kupili mieszkania. Z developerem nigdy nie rozmawiałem i nie znam tych osób z KRS.
Developre wydaje się być w porządku (opinie kupujących) choć wszystkie inwestycje wg mojej wiedzy są w toku i nie ma jeszcze żadnego sukcesu w postaci odbioru przez Nadzór Budowlany i przeniesienia własności, z tego co wiem, pomimo "zakończenia" budowy.
Może i jest to najpewniej podyktowane tym, że spółki dostarczające gaz /prąd albo się nie wywiązały z umowy albo umowa została podpisana późno i spółki mają czas. To też jest często spotykane u innych. Bez tego Nadzór nie odbierze budowy.
Kupując lokal, cena jest rozsądna i konkurencyjna. Jednak zmiany zaczynają być kosztowne: tj dopłata do okien przesuwanych jeżeli ktoś chce, do ciepłego montażu okien, zmiany w elektryce, zmiany w hydraulice etc. i suma może być spora. Myślę, że tak jest u większości ale warto mieć to na względzie.
Jakość robót dobra, zgodna ze sztuką.
Na FB widziałem chwilową panikę, w związku ze wspólnikiem czy udziałowcem w spółce ale nie mam wiedzy, jakie to ma przełożenie na całokształt inwestycji, jak sprawa się skończyła.

Projekty budynków są przemyślane patrząc na układy i wymiary pomieszczeń.

Bardzo poważnie przymierzałem się do zakupu, ostatecznie przez inne kwestie, pozostałem w miejscu, w którym byłem.
ETernit
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 15 paź 2015, 18:53

Postautor: NietoPterek » 22 lis 2024, 13:04

Gdyby nie lokalizacja to sam bym się zainteresował np. Wiśniową Aleją. Może kiedyś będą stawiać jakieś domki lub bliźniaki w północnej części Rzeszowa, a nie tylko Boguchwała.
NietoPterek
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 12 mar 2020, 15:02

Wróć do Hyde Park