Skandal z udziałem Security Office pod PGE

Wszystko co niezwiązane z istniejącymi już tematami, czyli o wszystkim i niczym

Re: Skandal z udziałem Security Office pod PGE

Postautor: Kacu » 13 sie 2024, 15:44

konradp pisze:

Wyobraź sobie, że robisz sobie zdjęcia swojej dziewczynie na tle właśnie tej spalarni i przychodzi ten ochroniarz i bredzi coś o usuwaniu zdjęć albo wzywa policję? Natomiast po słownym wezwaniu do oddalenia :) rzuca się na ciebie z łapami bo coś mu się wydaje. To może być całkiem zwykła sytuacja. Zamiast spalarni może być blok, a zamiast ochroniarza może być mieszkaniec tego bloku. Nie nie i jeszcze raz nie.

A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości i wasz synek mały tędy przechodził i robił zdjęcia w przyszłości, którego jeszcze nie macie?

konradp pisze:Nie możesz tego udowodnić więc jest to tylko domniemanie z twojej strony. Za to mamy dowód na to, że ochroniarze rzucali się w publicznym miejscu na przechodnia.

Czego nie mogę udowodnić, że materiał nie jest pocięty? Przecież już na samym początku widać kilka przejść pomiędzy scenami :lol:

konradp pisze:. Oczywiście powinna być jakaś komisja która wydaje pozwolenia umieszczanie filmików w necie. Certyfikaty itd. Jak za komuny najlepiej. I tylko znajomki.

Tak, powinna, może wtedy było by mniej odmóżdżającego kontentu w internecie pokroju audytu obywatelskiego.

konradp pisze:Racjonalizowanie czynu poprzez obwinianie ofiary za rzekome prowokowoanie to typowy błąd poznawczy.

Podobnie jak wydawanie osądów na podstawie tendencyjnego materiału wideo.

kornik310784 pisze:kacu jak nie znasz przepisow to sie nie udzielaj nie ma zakazu filmowania i puki co nie bedzie a za malo to byles chyba ty bity bo goscia prawie udusili za legalne czynnosci

Odpowiem na Twoim poziomie - jeśli przerasta Cię pisanie poprawną polszczyzną to również polecam się nie udzielać.

dStan pisze:Nie widzę tu ani słowa odpowiedzi na moje pytanie, więc powtórzę. Jaka jest różnica, pod względem prawnym, między zrobieniem "kilku zdjęć do prywatnej kolekcji jako zwykły przechodzień, a ostentacyjnym nagrywaniem tego typu obiektów godzinami"?

Nie wiem, nie odczuwam potrzeby tak dogłębnego analizowania tak błachej sprawy, prawdopodobnie pod względem prawnym żadna dlatego też nie zacytuję konkretnych przepisów. Ale wiem, że żaden przepis nie zabrania defekacji do paczkomatu, czy to daje mi pozwolenie na s*anie do niego?
Kacu
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 05 sie 2016, 16:30

Postautor: lordfisher » 13 sie 2024, 17:41

Temat barana który specjalnie idzie w śpię z ochroniarzami grzejecie już 4 strony. jemu tylko o to chodzi :)
lordfisher
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 01 gru 2019, 9:48

Postautor: Wydra » 14 sie 2024, 7:08

kacu pisze:
Tak, powinna, może wtedy było by mniej odmóżdżającego kontentu w internecie pokroju audytu obywatelskiego.

No bez przesady... zapomniałeś już o ACTA i w sumie rząd chiński taką politykę prowadzi. Ale to ciężko sprawdzić czy byłoby mniej odmóżdżająco myślę, że bardziej indoktrynacja i zobaczyłbyś to co oni by chcieli abyś zobaczył.

kacu pisze:Podobnie jak wydawanie osądów na podstawie tendencyjnego materiału wideo.

No tak bo oni się bawili z nim na trawie...

kacu pisze:Nie wiem, nie odczuwam potrzeby tak dogłębnego analizowania tak błachej sprawy, prawdopodobnie pod względem prawnym żadna dlatego też nie zacytuję konkretnych przepisów. Ale wiem, że żaden przepis nie zabrania defekacji do paczkomatu, czy to daje mi pozwolenie na s*anie do niego?

A właśnie, że są przepisy o defekacji do paczkomatu
Wydra
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 wrz 2023, 7:50

Postautor: dStan » 14 sie 2024, 11:47

Czyli najpierw twierdzisz, że
Kacu pisze:Bo jest różnica między zrobieniem kilku zdjęć do prywatnej kolekcji jako zwykły przechodzień, a ostentacyjnym nagrywaniem tego typu obiektów godzinami

A później
Kacu pisze:Nie wiem, nie odczuwam potrzeby tak dogłębnego analizowania tak błachej sprawy, prawdopodobnie pod względem prawnym żadna dlatego też nie zacytuję konkretnych przepisów.

Czyli w praktyce zachowujesz się jak tacy ochroniarze jak na filmie. Najpierw mówisz że jest różnica, a później że jednak nic na ten temat nie wiesz, nie analizowałeś, nie zacytujesz. Oni robią tak samo. Najpierw jest "nie wolno nagrywać, nie wolno robić tego, tamtego", powalą na ziemię i nie będą analizować, zastanawiać się, mimo że masz swoje prawa to oni mają je w poważaniu. A później przyjeżdża policja, tak jak np. tutaj mówią że nie ma podstaw do legitymowania. I takie absurdy ten kanał pokazuje.

Nie wiem dlaczego część osób tutaj uważa, że nagrywanie spalarni PGE jest czynnością co najmniej podejrzaną i dobrze że ochrona się tak mocno interesuje, a jednak w międzyczasie ten sam audytor jeździ i nagrywa teren lotniska, na którym są samoloty wojskowe, wyrzutnie rakiet, może chodzić i nikt go nie zaczepia? https://www.youtube.com/watch?v=ZH-ywdFJQL8 ten film też jest dowodem, że gość nie tylko "kręci się godzinami i jak nic się nie dzieje to nawet tego nie wrzuca do internetu". Pokazuje też jak to powinno wyglądać i że część tych służb zachowuje się rozsądnie.
dStan
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 30 cze 2014, 14:13

Postautor: pisul » 18 sie 2024, 16:07

Już film obejżało prawie 600 tyś ludzi!
A o całym incydencie zrobiło się na tyle głośno i patrząc na zebraną kwotę przez youtubera na prawników pewnie wytoczy proces firmie i sprawa będzie miała dalszy ciąg ;)

A o filmie jasno prosto i dobitnie mówią inni ochroniarze co można a czego im nie wolno:

Bandyckie zachowanie pracowników ochrony z Rzeszowa? Audyt Obywatelski pod PGE hitem internetu

Z tej sprawy lada chwile wyniknie ogólnopolska afera. Kanał "Audyt Obywatelski" na YouTube pojawił się już wcześniej w ramach artykułu o jednostce wojskowej w Rzeszowie. Autor w maju odwiedził także teren Polskiej Grupy Energetycznej na ulicy Ciepłowniczej, gdzie dokonywał nagrań terenu z poziomu chodnika. Sytuacja skończyła się tak, że audytor został powalony, był duszony i został wręcz pobity przez pracowników Security Office w Rzeszowie ...

... Zbiórka na prawne wsparcie
Autor kanału zdaje sobie sprawę z kosztów sądowych, które jego zdaniem muszą dowieźć o sprawiedliwości, dlatego w internecie można wesprzeć jego działania. Audytorowi udało się zebrać w 32 godziny aż 81 tysięcy złotych. Jak dodaje pewien widz "na walkę z bandycką ochroną z Rzeszowa" ...

... Security Office pod ostrzałem internautów
Wysłaliśmy oficjalne zapytanie do firmy Security Office z prośbą o komentarz do zaistniałej sytuacji. Linia firmy ochroniarskiej od kilku dni jest bombardowana telefonami z całej Polski. Przez weekend firma miała zablokowane telefony, podobno przez zbyt dużą ilość połączeń przychodzących.

- Pracownicy ochrony nie mogą poza terenem dokonywać takich zatrzymań, jak na widocznym nagraniu.
Nie mogą używać siły i agresji wobec osoby, co do której nie ma podstaw na podjęcie takiej interwencji, a ta osoba nie zagraża bezpieczeństwu nikogo. Pracownicy ochrony powinni poczekać na przyjazd policji. Ich zadaniem nie jest rzucenie się na przechodnia na ulicy. Pracownik w ogóle nie ma takich uprawnień. Może jedynie upomnieć słownie. W tym zawodzie często przekraczane są uprawnienia, o których uczymy się na kursie kwalifikowanego pracownika ochrony fizycznej.

Profil firmy Security Office w Rzeszowie ostatni wpis opublikował 1 lipca. Właśnie pod tym wpisem pojawiło się już prawie tysiąc komentarzy. Dotyczą, jak nietrudno zgadnąć, wydarzeń z udziałem ich pracowników.

- "Kto przeszkolił tych ludzi?" - "Czy bandyci, którzy napadli audytora w maju wciąż jeszcze u was pracują?" - "Bandyci, którzy prawie udusili niewinnego człowieka na ulicy." - to tylko część komentarzy znajdujących się na tym profilu
...
źródło i całość: https://rzeszow24.info/wiadomosci/bandy ... yJEp3QV06C
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Poprzednia

Wróć do Hyde Park