Ole pisze:Dobra, wysprzątane. Za każdy post nie na temat daję ostrzeżenie a post kasuję.

"Nie będzie kabaretu będzie chór!"

źródło: https://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/7,3 ... czeli.htmlWielka awantura zamiast debaty publicznej. Mieszkańcy do urzędników: "Złodzieje, złodzieje!"
Publiczna debata o nowym studium uwarunkowań dla Rzeszowa przerodziła się w karczemną awanturę. Władze miasta musiały zmienić miejsce spotkania. Argumenty urzędników zderzyły się ze ścianą, były zakrzykiwane i wyśmiewane. - 25 lat płacę podatki za pole. Trzymałem dla córki tę działkę, żeby wybudowała sobie tam dom. Za tydzień bierze ślub i co ja jej mam powiedzieć, że ma sobie kupować inną działkę? - tłumaczył jeden z mieszkańców.
Studium Uwarunkowań i Kierunków Zagospodarowania Przestrzennego Miasta Rzeszowa jest dokumentem strategicznym, nakreślającym kierunki rozwoju miasta na najbliższe 30 lat. Określa ogólną politykę przestrzenną i lokalne zasady zagospodarowania. Swoim zasięgiem obejmuje każdy metr kwadratowy terenu w granicach administracyjnych Rzeszowa. Wyznacza m.in. obszary zieleni urządzonej, usługowe, mieszkaniowe, czy też obszary wielofunkcyjne...

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości