Nowy Prezydent Rzeszowa - Konrad Fijołek 2021-29

Opinie, komentarze, propozycje, sugestie dotyczące Rzeszowa.

Re: Nowy Prezydent Rzeszowa - Konrad Fijołek 2021-29

Postautor: XeroX » 19 mar 2025, 18:33

Tak robili te drogę Warszawska/Myśliwską, że już poprawiają bo się sypie i dziury tirami rozpitolili no Rzeszów stolica innowacji, ale nie dla film budowlanych bo niektóre powinni się wynieść z tego miasta.
XeroX
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 26 cze 2024, 20:24

Postautor: Hieronim_Berbelek » 19 mar 2025, 19:43

pisul pisze:
Hieronim_Berbelek pisze:Ale on wydał pozwolenie i teraz monitoruje przebieg prac. Prosze sie nie bawic w hejtera.

Pod każdym pozwoleniem na jakąkolwiek budową jest podpis prezydenta.

Czy stawiasz domek jednorodzinny czy garaż czy kurnik. I Twoim tokiem rozumowania może z etatowym fotografem u Ciebie na posesji zrobić sobie sesje fotograficzną? Chyba żartujesz?
Deweloper ma budować mieszkania a miasto budować drogi i chodniki. Koniec kropka. Robienie sobie laurki na cudzej budowie wprowadza ludzi w błąd że to miejska inwestycna. A jak piszą ani ratusz nie finansuje ani nie projektował ani nie wykonuje wspomnianej inwestycji!

To jest droga w miescie, która będzie miała wpływ na życie innych ludzi. Domek na prywatnej posesji to coś innego on ma wpływ tylko na przylegających do mnie sąsiadów.
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: pisul » 19 mar 2025, 20:49

Ratusz wydał pozwolenie na budowę bloków obok Żwirowni. Ile w tych budynkach mieszka rodziń? Z 200 może 250? Jak dla Fijołka jak piszesz tak ważni są mieszkańcy ja się pytam dlaczego ludzie do tych budynków od autobusu chodzą rowem? Dlaczego tam Fijołek z miejskim fotografem nie pojedzie się fotografować?

Obrazek

Obrazek

Uprzedzę pytania dlaczego to deweloper nie buduje chodnika? Bo nie jest właścicielem ani drogi ani pasa drogowego ani działki przy drodze.
Nawet ta droga po łuku bez chodnika znalazła się w Krajowej Mapie Zagrożeń Bezpieczeństwa!
Już to powinno być priorytetem dla jakichś działań prezydenta.

Obrazek

Obrazekźródło: https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html

W jednym z tych budynków hotel zrobiła amerykańska firma Admarado. W tygodniu widziałem już pierwszych ########## żołnierzy ubranych w moro! Piękna idzie reklama Rzeszowa w świat, ludzie rowem chodzą do hotelu :evil: Za Ferenca ten chodnik by w niedzielę robili!
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: littlemonster00 » 19 mar 2025, 21:12

XD skasuj to odklejeńcu.
A zarząd dróg chyba ostatnio zapowiedział chodnik. Research, klasycznie sprowadzony do tego co Ci się przyśniło
littlemonster00
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 31 gru 2017, 16:49

Postautor: Hieronim_Berbelek » 19 mar 2025, 21:52

Co by robili za Ferenca to tylko wróżenie ze szklanej kuli. Zrobił sobie zdjęcia ale powiedział wprost:

"– Mamy nadzieję, że wykonawcy uda się oddać mieszkańcom przebudowaną drogę późną wiosną – pisze na swoim profilu prezydent miasta Konrad Fijołek."

Nie ma sensu się czepiać gościa o wszystko, rozliczać go można z obietnic. Każdy Polityk dba o swój "Pijar" ...... Nie wiem, czemu nie ma tam chodnika, nie wiem czy obecny prezydent ma na to wplyw. Ale Politycy robią sobie zdjęcia i ocieplają wizerunek na 1000 sposobów. Głaskają dzieciom głowki i tym podobne, jak dla mnie akurat tutaj nie ma się go co czepiać. Za brak aquaparku, wiaduktu czy tam tunelu.... no to tu można będzie się wyżyć :)

I nie wybieraj sobie miejsc wybiórczo. Bo może tam nie ma chodnika, ale drogę na Wieniawskiego robią do centrum. Możemy wskazać tysiące miejsc w Rzeszowie gdzi Prezydent mógłby działać.

Przecież ta droga na kwiatkowskiego to wąskie gardło "bootel neck" dla całego budziwoja, nad nią głowią się wszyscy jak ją udroznić... tam zbudowanie czego kolwiek to zmiejsznie wąskiego gardła. Dajmy spokój kwiatkowskiego, tam trzeba zatrudnić inzynierów z Tokio, żeby ten węzęł gordyjski rozwikłać.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2025, 21:57 przez Hieronim_Berbelek, łącznie zmieniany 1 raz
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: jasiop » 19 mar 2025, 21:56

"... Nie wiem, czemu nie ma tam chodnika, nie wiem czy obecny prezydent ma na to wplyw. "

Ale to właśnie prezydent ma największy wpływ, bo to on ustala priorytety i listę zadań do wykonania ...
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Na forum od: 18 lis 2014, 22:48

Postautor: Hieronim_Berbelek » 19 mar 2025, 21:59

I prezydent jest w stanie rozwiązać tam sprawę chodnika jednym pstryknięciem, czy to wymaga sesji rady miasta, a tam opozycja powie ,że chodnik powinien mieć scieżkę rowerową i scieżkę dla żab. Itd ... itp.
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: Romek18 » 20 mar 2025, 8:28

littlemonster00 pisze:XD skasuj to odklejeńcu.
A zarząd dróg chyba ostatnio zapowiedział chodnik. Research, klasycznie sprowadzony do tego co Ci się przyśniło

Akurat tutaj się zagadzam w 100% z tym co napisał Pisul.

Ferenc był top, a ten fikołek, eh szkoda gadać.
Romek18
Świeżak

Na forum od: 17 sty 2022, 14:57

Postautor: littlemonster00 » 20 mar 2025, 20:24

Ja nie zrozumiem kultu dziadka, prawie jak Polacy z rzułtym. Pogłębił problemy urbanistyczne na dekady, lał asfalt gdzie popadnie, wszystko badziewnej jakości.
Tak jak napisałem, ktoś tu już wrzucał info że chodnik jest w planach i nie wiem ile trwa ta procedura. I mówię bez jakiejś sympatii do Fijołka.
A ten tu kontynuuje propagandę jak w połowie innych wątków i przeżywa, że widział osobę ciemnoskórą.
littlemonster00
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 31 gru 2017, 16:49

Postautor: maks » 24 mar 2025, 16:18

O tym, że prezydent Rzeszowa, Konrad Fijołek myśli o renowacji fonntany na bulwarach, rzeszowianie przekonali się podczas jego spotkania z mieszkańcami osiedla Piastów. Jak ma na nią plan? Na razie samorządowiec nie chce wiele zdradzać.

https://rzeszow.naszemiasto.pl/prezyden ... 2-27385907
maks
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 25 gru 2014, 21:47

PoprzedniaNastępna

Wróć do Dyskusje o Rzeszowie