Nowy Prezydent Rzeszowa - Konrad Fijołek 2021-29

Opinie, komentarze, propozycje, sugestie dotyczące Rzeszowa.

Re: Nowy Prezydent Rzeszowa

Postautor: ArekDomin » 15 sty 2024, 18:49

To dobrze że go nie poprą. Chyba żadne miasto nie ma gorszego prezydenta. Spadek w dół we wszystkich rankingach, zero sukcesów. Przez 2 lata kompletnie nic w mieście nie zrobiono. Nie wiem jakie argumenty mają ludzie głosujący na Fijolka ale przypuszczam że to tylko niechęć do PiS, więc może PO wystawi lepszego kandydata.
ArekDomin
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 17 maja 2019, 21:18

Postautor: PanKrzychu » 15 sty 2024, 19:17

Oczywiście, że tylko niechęć do PiS. I dobrze, liczę na jakiegoś sensownego kandydata. Ciekawie będzie, jak oprócz Fijołka i Strojnego dostaniemy po kandydacie od każdej opcji w sejmie.
PanKrzychu
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 07 paź 2021, 0:57

Postautor: Hieronim_Berbelek » 15 sty 2024, 21:14

To moze bedzie kandydatka PO, ale nie wiem tylko "szczelam":

https://kazmierczakjolanta.pl/o-mnie/
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: Nikoś » 16 sty 2024, 2:08

Prezydent to jedno, kwestia jak się rozłożą mandaty w Radzie miasta.
A jakiś mocnych kandydatów nie widać więc pewnie ostatecznie Fijołek otrzyma poparcie i tyle temacie.
Ciekawe czy pis znów postawi na warchoła :lol: czy będzie szukać kolejnego do przegranej :D
Nikoś
Maniak
Maniak

Na forum od: 05 wrz 2015, 12:09

Postautor: lordfisher » 16 sty 2024, 7:24

Gdzieś czytałem, że Warchoł, podobnie jak Leniart nie wybiera się do wyborów do dostali zaufanie ludzi i posłują ;)
lordfisher
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 01 gru 2019, 9:48

Postautor: Doniek » 16 sty 2024, 7:58

Leniartjak i Warchoł wypowiadali się ostatnio w TVP Rzeszów, że nie zamierzają kandydować. Obydwoje mają ważniejsze rzeczy do robienia w stolicy, niż sprzątanie w mieście. W sumie ja tez bym wolał ciepłe ciche stołki w Warszawie, gdzie nikt mi nie patrzy na ręce i za bardzo nie ocenia niż użerać się z robotą na podkarpaciu :D
Doniek
Maniak
Maniak

Na forum od: 13 mar 2017, 23:32

Postautor: Hieronim_Berbelek » 16 sty 2024, 9:43

Chyba najlepszy prezydent dla Rzeszowa, to był by ktoś z PO. W polskiej para-samorządności gdzie państwu trzeba oddać połowę CIT-u i PITU, a później błagać na kolanach o tą kasę w formie dotacji rządowej. To może ktoś z PO miałby lepszy dostęp do źródełka.
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: Wydra » 16 sty 2024, 12:51

####nie cytujemy postu po poście bo PO CO####
Wydaje mi się, że najlepszym prezydentem była by osoba, która potrafiłaby się dogadać bez względu na partyjność i ponad podziały. Denerwujące jest to głosowanie za partią a nie za zaradnością kandydata, obojętne z jakiej partii ale aby działał proRzeszów a nie prowadził grę polityczną
Wydra
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 wrz 2023, 7:50

Postautor: Hieronim_Berbelek » 16 sty 2024, 13:02

Tak masz racje, ale ciężko o taką osobę, Polska para-samorządność tak działa, że musisz żebrać o dotacje, a jak jesteś nie partyjny to masz niby czysta karte, ale sam wiesz ze sa naciski. Zebys do danej parti przystapił to bys fajny był.
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: pisul » 18 sty 2024, 14:09

Hieronim_Berbelek pisze:Chyba najlepszy prezydent dla Rzeszowa, to był by ktoś z PO...

Mało Ci? :lol:

Obrazek
fot.Eska

Nowy rząd ministrowie, wojewodowie... całość już w 100% wymieniona. Dlaczego dalej PO nie łoży na rzeszowskie inwestycje?
Dalej brakuje na stadion czy obwodnice południową. Błędne to założenie że prezydent z PO będzie dla Rzeszowa czymś dobrym. Niestety dalej myślenie polityków z PO o naszym regionie "Sprowadza się, że ch** tam z tą Polską wschodnią, nie? Warszawa, Katowice, nie? - minister skarbu Włodzimierz Karpiński(PO)

Mały przykład tylko z dzisiejszych doniesień medialnych.

Warszawa

Jest zielone światło dla budowy kolejnych wieżowców w centrum Warszawy!

Panorama centrum Warszawy może w ciągu kilku najbliższych lat wzbogacić się o kilka kolejnych wieżowców. Władze miasta dały właśnie zielone światło dla realizacji tego typu inwestycji. Stołeczni radni uchwalili podczas ostatniej sesji Rady Miasta trzy nowe plany miejscowe, w tym jeden dla części Śródmieścia
...
źródło: https://investmap.pl/jest-zielone-swiat ... wy.a307247

Rzeszów

...Wniosek na budowę trzech wieżowców

Budowa trzech dwusegmentowych bloków planowana jest na terenach poprzemysłowych w rejonie ul. Królowej Jadwigi i Instalatorów. Inwestorem jest spółka 4You z Rzeszowa. Wieżowce miałyby mieć zróżnicowaną wysokość, ale w najwyższym punkcie od strony północnej mogą dochodzić do 14 kondygnacji. W blokach miałoby znaleźć się minimum 525 mieszkań, na parterze przewidziano część usługową. Parkingi mają znaleźć się na dwóch kondygnacjach podziemnych. Dodatkowe miejsca postojowe miałby powstać od strony ul. Królowej Jadwigi i Instalatorów.

Sceptyczny co do planów inwestora jest przewodniczący Rady Miasta Andrzej Dec z Koalicji Obywatelskiej.

- Dla mniej ten projekt w takiej skali jest nie do przyjęcia. To moje zdanie, uważam, że powinniśmy postawić większy nacisk na jakość. W mojej opinii liczba planowanych mieszkań, a co za tym idzie liczba mieszkańców, jest zdecydowanie zbyt duża. Taki stopień zagęszczenia tej przestrzeni, jest dla mnie nie do zaakceptowania - twierdzi Andrzej Dec.

Przewodniczący Rady Miasta również uważa, że idea rewitalizacji terenów poprzemysłowych na osiedlu Króla Augusta jest słuszna, ale powinna być przemyślana...
źródło: http://czytajrzeszow.pl/?id=37376&idd=5 ... SJ5BXlkSi8

Czyli po staremu inni budują, mają wpływy do budżetu a u nas na terenach poprzemysłowych(!) PO prawdopodobnie zarżnie miastu inwestycję wartą dziesiątki milionów. Ręce opadają.
Niedawno byl artykuł w Rzeszów-News że spadla o połowę ilość budowanych mieszkań! Ceny wzrosły do 10 000 tyś za m2.
Portal rady miasta podaje liczby i pierwszy raz od 2 dekad w RZ spadła liczba mieszkńców a szef rzeszowskiej PO robi to co PO zawsze robi z Polską wschodnią. Dalej uważasz że nowym prezydentem powinien być ktoś z PO?
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

PoprzedniaNastępna

Wróć do Dyskusje o Rzeszowie