Wieści z miasta

Aktualności dotyczące naszego miasta

Re: Wieści z miasta

Postautor: flincior » 31 mar 2025, 7:44

littlemonster00 pisze:nieszczęsne skrzyżowanie Kwiatkowskiego z Powstańców.

O jak ja bym to miejsce wysadził w powietrze.
flincior
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 03 sie 2018, 10:15

Postautor: PanKrzychu » 31 mar 2025, 9:17

littlemonster00 pisze:Piłsudskiego zdecydowanie powinna mieć uspokajany ruch, być może właśnie wspomniana Wisłokostrada trochę ruchu z niej zabierze.. może

Wisłokostrada w takim przekroju jest konieczna, żeby uspokoić Piłsudskiego. Czy samo jej otwarcie zmniejszy tam ruch? Trochę tak, na pewno nie aż tak, jak byśmy chcieli. Ale gdyby ktoś kiedyś wpadł w ratuszu na pomysł zmniejszenia przekroju Piłsudskiego, to wtedy już na pewno bardzo dużo ruchu by się przeniosło na Wisłokostradę i w takiej sytuacji te 2+2 byłoby tam wymagane - i myślę, że z taką koncepcją w tle decydowano o 2+2 tam.
PanKrzychu
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 07 paź 2021, 0:57

Postautor: littlemonster00 » 31 mar 2025, 13:44

Oczywiście się zgadzam. Zwężenie Piłsudskiego, ewentualnie torowisko tramwajowe w przyszłości, ale czy taka idea przyświecała Miastu, to nie wiem.. raczej słyną z randomowych i krótkowzrocznych dezycji.
littlemonster00
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 31 gru 2017, 16:49

Postautor: maks » 09 kwie 2025, 21:39

Inteligentne pojemniki na śmieci na razie pojawiły się testowo, przy ul. Hetmańskiej w Rzeszowie. Jeśli będą się dobrze sprawdzały, niewykluczone, że miasto wprowadzi je na stałe.

https://czytajrzeszow.pl/?idd=10&id=474 ... &pagebl1=0
maks
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 25 gru 2014, 21:47

Poprzednia

Wróć do Newsy